Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To jsou vsichni ve tve rodine a okoli dlouhodobe tak pitomi, ze nevidi, co je sestra za mrchu??
Nebo je chyba nekde jinde???
@Coleta já se ji bojim od dětství posměšky shazování a urážky, vím jaká je. proto opravdu raději mlčim když tu je at se nemusíme hádat tak ji ignoruji maximalně nšco řekne a jde ale hádka by ji v tohle jen podpořia snad dělam dobře že na ni už nereaguji, to co jsme ji chtěla říci jsem ji řekla.
manžel tohle nechápe on ma uplně jiné sourozence je z 6 ti dětí a všichni sesnaží si pomoci podpořit se ne na sebe házet špínu. u nás vždy s hádkou a duvody začíná sestra. já jsem potom z hádky zničená, jako by si plánovala to co mi žřekne nebo nevím je tak pohodtová a vždy má navrch. nevim jak to napsat. nechci se hádat ani prát. proto ted čekám jak bude reagovat na to že ji tu ignoruji a na to že ji ignoruji všude i ve škole až začne škola…
A ještě něco. K čemu má být tato diskuse pro tebe přínosná, pokud nic řešit nechceš a na všechno reaguješ ohranou písničkou sestra mě udá, sestra to a ono…pokud máš čisté svědomí tak co, tak ať tě udá, přijde socka na šetření a šmitec.
Mám za to, že pokud chci něco řešit zamyslím se nad „radami“, utříbím si myšlenky a snažím se situaci změnit. Promiň, ale u tebe mi to nepřijde. To můžeš klafat do klávesnice non stop a nic z toho. Začni to řešit v reálu a ne na netu.
Řeknu ti to takhle, od života každý dostáváme zkoušky.
Ty dokud tuhle nezvládneš a sestře se nepostavíš, tak po tlamě od ní budeš dostávat víc a víc, dokud se zkrátka tomu nepostavíš…
Dokud tohle nezvládneš, tak do další třídy nepostoupíš.
Zkrátka je to tak.
KOnčím tady s touto diskusí, jak psala @Coleta nevede to nikde. Zakladatelka doopravdy stejně nic řešit nechce…
jen hledá důvody proč to NEJDE…
@Anonymní píše:
@Coleta já se ji bojim od dětství posměšky shazování a urážky, vím jaká je. proto opravdu raději mlčim když tu je at se nemusíme hádat tak ji ignoruji maximalně nšco řekne a jde ale hádka by ji v tohle jen podpořia snad dělam dobře že na ni už nereaguji, to co jsme ji chtěla říci jsem ji řekla.
manžel tohle nechápe on ma uplně jiné sourozence je z 6 ti dětí a všichni sesnaží si pomoci podpořit se ne na sebe házet špínu. u nás vždy s hádkou a duvody začíná sestra. já jsem potom z hádky zničená, jako by si plánovala to co mi žřekne nebo nevím je tak pohodtová a vždy má navrch. nevim jak to napsat. nechci se hádat ani prát. proto ted čekám jak bude reagovat na to že ji tu ignoruji a na to že ji ignoruji všude i ve škole až začne škola…
Víš, to co, ale popisuješ má hlubší kořeny, pokud je to od dětství. Co rodiče, jak se k tomu staví? To dělají, že nic nevidí. Hele jí nezměníš, ale můžeš změnit sebe. Klidně bych zkusila psychologa, pomůže ti jak odrážet případné její výpady proti tobě. Mohlo by ti to pomoci.
@neila v mé rodině se všichni scházeji u sestry a matky a tam já nechodím tam sestra po mě štěká ještě víc.
otce neznáme a víc sourozenců také ne tak by se dalo říci že jsme tu vcelku já a má rodina, dědeček ona a jeji rodina, naše matka, pár tetiček co se tu občas zastaví. ostatní vzdálenější rodina žije uplně jinde, dšdeček sourozence už také nemá.
@Anonymní píše:
@neila v mé rodině se všichni scházeji u sestry a matky a tam já nechodím tam sestra po mě štěká ještě víc.
otce neznáme a víc sourozenců také ne tak by se dalo říci že jsme tu vcelku já a má rodina, dědeček ona a jeji rodina, naše matka, pár tetiček co se tu občas zastaví. ostatní vzdálenější rodina žije uplně jinde, dšdeček sourozence už také nemá.
A co na to matka? To nic neřekne? a co v dětství, to si musela všimnout, jak ti nadává ne?
@Anonymní píše:…chapu a ptam se znova - to jsou vsichni tak pitomi, ze si jeste nevsimli jaka je sestra harpie?? Pokud nejsi pohotova, tak at ji za kragl chyti manzel. Nebo - at to bezi dale po starem
Děkuji všem za rady budu sesnažit,,,
pokud dojde socialka asi jim uvařím kafe záleží zda vubec dojdou
ano chtěla jsem slyšet rady a názor ostatních, třeba někoho kdo něco podobného zažil
už jsme domluvená s právníkem a děkuji všem za rady
@Anonymní píše:
ano chtěla jsem slyšet rady a názor ostatních, třeba někoho kdo něco podobného zažil
Ptala jsem se už několikrát - sociálka nechodí po rodinách z nudy. Je nějaký důvod, proč ti vyhrožuje sociálkou?
@Anonymní píše:
@neila asi si nevšimly, netušim co ostatním napovídala nechodím tam.
Ptam se proto, ze snad kdyby ji jedna prilitla treba od tveho manzela, mozna bys byla prekvapena, ze to nikoho neprekvapi…
Takhle zly a zakerny clovek se urcite projevuje i jinde, tak by ji mozna bylo prano z vice stran…
A na cem si domluvema s pravnikem? Nejak mi neni jasne, co on muze poradit v teto situaci ![]()
@Anonymní píše:
Pokud nic neskrýváš, nemáš se čeho bát
Ta sociálka není tak hloupá, ví, že se najdou i jednici, co chtějí někomu jen tak zatopit ![]()
@Anonymní píše:
@neila asi si nevšimly, netušim co ostatním napovídala nechodím tam.
Taky tím, že si to necháš líbit, nechodíš tam a nebráníš, jí akorát přihráváš a možná proto se tě nikdo nezastane ![]()