Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Celou diskuzi tady hledám otázku a odpověď, jak se k tomu staví vaše matka? Ty jsi s ní o tom problému nikdy nemluvila? A jaký máš s ní vztah? Myslím si, že tvoje dobrovolná izolace tomu moc neprospěje. Ale osobně si myslím, že obrátit se na dobrého psychologa není vůbec špatný nápad ![]()
@roksy25 matka bydlí sesestrou, ano matka ví že mi nadávala a jaks e ke mě chovala, urážela. sestra se vždy zbalila matce vynadala a jela třeba na čundr a nebo šla na diskotéku. já nějak nočním životem nežila, kluky jsem si domu také nevodila. matka je spokojená doma se sestrou v centru dění. já mám ráda víc klid, drby mě nezajimaji, to tam se probírá kdo je zas těhotnej a kdo s kým spí…raději jsem si doma četla, pomáhala..i ted sestra a matka bydlí v centru vesnice, já s dědečkem v klidné ulici. s matkou jsem se nikdy nehádala nedovolila bych si k ní to co ona. občas si zavoláme vánoce, narozeniny, nebo se někde setkáme třeba v obchodě když jsme v jedné vesnici já nechodím tam ona nechodí sem ani za dědou,.matka je spokojená u sestry mé děti na ty koukne venku ale že by to byla taková ta pravá babička se říci nedá. manželova maminka je pro é děti dobrá babička, jak každý na tchýni nadává ja si na ni nemohu stěžovat ale bysdlí v jiném městě.
@roksy25 píše:
Pokud nic neskrýváš, nemáš se čeho bátTa sociálka není tak hloupá, ví, že se najdou i jednici, co chtějí někomu jen tak zatopit
Ja si hlavne myslim, ze na socialce nejsou padli na hlavu a pokud neni jine hlaseni, nez od vlastni „sestry“ ( treba ze skoly a pod…), tak ani nebudou mrhat casem
A jestli by mi prisli na dvere, meli by se na co tesit - velice dukladne bych si nechala objasnit duvody. Jinak by meli na krku stiznost jako Brno ![]()
@hanka.br. pomin zapoměla jsem odpovědět, ne není duvod u nás doma socialka nic nenajde není duvod ale prý na udání museji prověřit všechno, pokud je to tak tak jim asi uvařim kafe a zase pujdou, o děti sestaráme dobře maji všechno potřebné, netuším jaký by jim sestra udala duvod pokud jen nevyhrožovala.
@neila netušim jak to chodí na socialce nevyznam se v tom.
a ono to nejde nahlasit anonymně třeba? nevim co planuje
Jasně že tě něčím musí dráždit a něčím tě držet v šachu, tak to dělá skrze tvoje děti
a ty ji to s prominutím papkáš
@neila píše:
To jsou vsichni ve tve rodine a okoli dlouhodobe tak pitomi, ze nevidi, co je sestra za mrchu??: Nebo je chyba nekde jinde???
Co když nevidí, protože… třeba, jen nadnáším jisté možnosti - není?
Protože - je chyba jinde? ![]()
Zakladatelko, vím, že je to pro tebe hodně těžké. Žiješ v tom od malička.
Za sebe (nikdy jsem nic takového nezažila) bych ti poradila jedno a to pomaličku začít pracovat na sobě a zvyšovat si sebevědomí. Bez ohledu na sestru a její výstupy. Ona ti deptala sebevědomí celý život, takže bude dál, ji to baví, nabíjí jí to energií, která ale tobě chybí (kterou tobě bere). Klidně navštiv nějakého psychologa, aby ti pomohl. Minimálně tě vyslechne. U právníka se informuj, jaké máš možnosti z hlediska právního. Máš manžela na své straně, tudíž ti může být velkou oporou. Ale upozorním tě, že jakmile budeš mít větší sebevědomí, tak ze začátku se výpady můžou zvětšovat a být častější. Protože ona bude mít najednou nedostatek energie, která ji bude chybět a nebude ji mít odkud brát (neumí to, neikdy to nemusela umět).
Držím ti pěsti, aby jsi to všechno zvládla
, je to však běh na dlouhou dobu.
@BAZÁREK ANGIE píše:
Jenže názor druhé strany si tu nepřečteme v žádné diskuzi…tedy já o žádné takové nevím. Vždy to bude pohled jednostranný a my ostatní můžeme pouze spekulovat
.
ale někdy taky jo ![]()
jednou tady byla diskuze od jedné zakladatelky, která popisovala svoji „hroznou“ situaci s přítelem a mimčem a on semka tehdy napsal taky, ale o to nejde, jde o to, že shodou okolností že napsala určitý název jsem náhodou zjistila, že znám jejího ex a ten zcela shodně potvrdil nikoliv to, co psala ona mamča, ale právě její současný přítel, takže mnohdy bývá pravda na různých stranách „barikády“.
Tvoje matka je předpokládám dcera dědy, potom nechápu, proč ho nenavštěvuje. Ale to nepíšeš, jaké měli nebo mají vztahy oni dva. A ani nepíšeš, že by se tě matka zastala. V tom vidím problém. Jestli sstra vidí, že v ní nemáš žádné zastání a matka ji nedá jednoznačně najevo, že si to nesmí dovolit, tak je zřejmě též v „zajetí“ sestry a své pohodlnosti v tom něco udělat.
@roksy25 vim že matka se mě nezastane, sestra mi nadávala i o vanocich před matkou a když je to ted jeji dum tak tam nechodím, a navic asi si nedovedete představiit jak se na mě sesupí sestra, a ten jeji chlap, ten si přihodí vždy něco, a matka většinou mlčela. tak tam nechodím sestra se vždy chce hádat začne to jen drobností…a nechodím tam hlavně proto že sestru vidět nechci nikdy to nedopadlo dobře vždy na mě vyloženě čekala.
bránit se tam ohu maximalně ja s manželem když je manžel doma tak tam šel semnou. hlava mu šla kolem z toho jak se do mě pustily-
jak urážely. hned při příchodu matka vynadala male že si nezula boty pak si je zula ale dala je jinam…asi si to nedovedete představit je to opravdu těžké to popisovat. také by se vám tam nechtělo chodit…
@Anonymní píše:
@hanka.br. asi ji došly argumenty tak řekla tohle.
Místo, abyste se jí vysmáli, tak jste z toho vyděšení. Jestli je to tak, jak říkáš, sociálku bezdůvodně nezavolá a pokud ano, ztrapní jenom sama sebe. Alespoň budeš mít důkaz, že je opravdu cvok a že jí můžeš s klidným svědomím ukázat dveře. Hlavně před ní pořád neohýbej záda, protože to je přesně to, co chce. Jestli máš svědomí čisté, nemáš důvod se před ní schovávat.
@Anonymní píše:
@roksy25 vim že matka se mě nezastane, sestra mi nadávala i o vanocich před matkou a když je to ted jeji dum tak tam nechodím, a navic asi si nedovedete představiit jak se na mě sesupí sestra, a ten jeji chlap, ten si přihodí vždy něco, a matka většinou mlčela. tak tam nechodím sestra se vždy chce hádat začne to jen drobností…a nechodím tam hlavně proto že sestru vidět nechci nikdy to nedopadlo dobře vždy na mě vyloženě čekala.
bránit se tam ohu maximalně ja s manželem když je manžel doma tak tam šel semnou. hlava mu šla kolem z toho jak se do mě pustily-jak urážely. hned při příchodu matka vynadala male že si nezula boty pak si je zula ale dala je jinam…asi si to nedovedete představit je to opravdu těžké to popisovat. také by se vám tam nechtělo chodit…
Jestli to není šťourání, mohla by si prosímtě napsat co a jak ti nadávají? A to jako tvůj manžel nechal tvou sestru a manžela ti nadávat? A ještě jeden dotaz proč maminku nepozveš k sobě?
@Marika2 ano matka bud mlčí nebo děla to co ji radí sestra, za dědou nechodí nepohodly se při smrti jejiho bratra, nevim o co šlo ale občas si zavolaji tak ma matka přehled navic sem přijde sestra namísto matky. možna ji sem matka posílá netuším. matka sem nepřišla ani když jsem ji zvala lkdyž se malej narodil ani do porodnice nepřišla…
maji jen s dědou domluveno že dědův důmpro mne a matky dům pro sestru proto se to řešilo tím darováním. stejně jsem už u dědy deset let bydlely.tak to tak vyřešily.