Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já bych se teda do seznamování s rodičema nehrnula…na vesnici. Jako jo, na třídní schůzce se pobavit, usmát se, ale nutit se do seznamování? ne.
promluv s dcerou, jak to vnímá, v kom je chyba, co paní učitelka…na všechno se vyptej
Anonymní, je to nemilé, ale já si myslím, že takovým obdobím prostě asi každý projde.. že si to asi musí zažít.. Naučit se ty kamarádky najít..
Vím, že tě to trápí - mě by to taky trápilo, ale ty ji kamarádky hledat nebdueš ani nemůžeš, to musí ona..
Já bych radila, spíš moc se neangažovat - volat učitelce a tak, protože ji tím můžečš víc ublížit.. děti se to dozví a bude za práskačku - podle děti samozřejmě, já to vidím jako dospělák jinak, že si ji chtěla chránit, ale děti to berou jinak..
Já toto období taky měla asi v 9 třídě, kdy mi propadla kamarádka a já zůstala sama celý rok, kažtdý byl naparovaný, ještě tam byly hádky, takže opravdu jsem neměla k sobě nikoho a opravdu to byl mazec no, ale vždycky všechno takové skončí..
@Anonymní píše:
@mikitaa právě já jsem si myslela, že to není tak špatné, ale dnes když jsem se bavila s tou paní učitelkou, a ona taky vidí problém v ní
mohla bych ji dát do jiné školy vozit ji do města, teď má školu 10 min ud baráku, kdyby to jinak nešlo, tak asi to budu muset udělat nebo přečkat tenhle rok, protože příští rokse rozdělují na sportovní třídu a nesportovní a bude čast dětí z té druhé třídy, nevím jestli by to nebylo potom lepší
jestli to ona vydrzi tak vydrzte…ale jinak vim o spouste decek co jim proste kolektiv nesedl..presly na jinou skolu a tam v pohode. nevim odkud jste…ale treba by byla moznost zvazit vylozene nejakou sportovni skolu kde by byly podobny deti - vetsinou na tech sportovkach byvaji i takovy „lepsi“ (nechci urazit, myslim tim financne, coz jsem pochopila ze jste na tom lip
) tak by tam mohla lip zapadnout. ono v tom kolikrat muzou mit prsty i rodice prave…reknou doma..„no jo no..to je ta filena z bohate rodiny“ a je to…holt toto je tezky.
@kvaček to je právě poprvé co jsem to s p. učitelkou řešila, jinak jsem to vždy řešila s dcerou doma, když mi plakala, ale ta to nařknutí z krádeže mě dostalo. Nemá zapotřebí krást pero
Jste všichni moc hodní vím, že mám být ráda, že jsme zdraví, ale dnes mě to opravdu dostalo a musela jsem sem napsat moc vám děkuji rady si vezmu k srdci
ještě poraďte mi jak se získavájí ve škole kamarádky?
@Anonymní píše:
ještě poraďte mi jak se získavájí ve škole kamarádky?
no zasadni je asi moc se neodlisovat ![]()
@mikitaa nemyslím si, že jsme nějak bohatí? proti některým v té třídě asi ano, ale jinak jsou tam dost nábožensky založené rodiny, ale s těma dětma myslím dcera problém nemá, ale zase se s nima moc nebaví, jinak je hezká hubená má úspěchy jednou nebo dvakrát bývá v novinách tady místních atd… možná že to může být i závist, zase v učení není žádný anstein v druhé třídě jedna 2. Ty rodiče po většinu moc neznám.
Pokud je paní učitelka normální, neřekne před dětma, že mluvila s maminkou o tom, že holčička nemá kamarádky… ![]()
U mě ve třídě nejvíc frčí holka, co se hezky oblíká, je chytrá, hezká a relativně hodná, i když je to pěknej generál. Časem se utvořily skupinky a většinou se spolu bavěj děti přibližně stejnýho intelektu. Ale skupinky se prolínaj, neubližujou si, jsou na sebe hodný.
Spíš vidim tohle vyšoupávání z kolektivu u kluků. Mám tam samotáře, co si radši sednou do lavice o přestávce a něco si malujou, čtou…ale jsou tak dobrovolně.
Já osobně bych to teda s učitelkou probrala. Znát její pohled, její názor na řešení…jde to v tělocviku, skupinový práci…u nás jsou za hvězdy ti, co rozdávaj sešity…s každym prohoděj slovo a jsou vážený
nevim jak u nich.
@mikitaa píše:
no zasadni je asi moc se neodlisovat
jenže jak to udělat, musela by přestat dělat ten sport a ten ji baví ![]()
hezké oblečení modní jsme do školy přestali nosit
napomohlo
Jéééžiš, to je teda blbej názor - skončit se sportem ![]()
Mluvila jsi s ní? Pořádně to proberte…koho má ráda a proč, kdo jí třeba někdy pomohl, komu pomohla ona, kdo se na ní usmívá, kdo si s ní popovídá a naopak, s kým má problém a proč…a proč si ona myslí, že to tak je.
@Anonymní píše:
jenže jak to udělat, musela by přestat dělat ten sport a ten ji baví
hezké oblečení modní jsme do školy přestali nositnapomohlo
hele to je divny…k temhle vetsinou deti vzhlizi..chcou byt jako oni..uspesni ve sportu apod. tam bude nejakej jinej hacek…asi bych prave si myslela ze se dcera hned zpocatku nejak blbe uvedla a uz se to s ni veze… ![]()
@Izzz néééééé sport bych nezrušila.
mluvila jsem s ní nechápe, ony se s ní baví, ale jen třeba ta co její sousedka je třeba nemocná a jakmile přijde do školy no tak se zase baví s jinou co nemá sousedku, třeba hrajou si o přestavce a ona za nějakou skupinkou příjde a chce si prý s níma hrát a zeptá se jestli se může připojit a ony že ano a někdo s té skupinky řekne, že ne a všichni potom nechcou a řeknou že teda neee. kluci se ji zastanou a vezmou ji k sobě, ale oba chce být s holkama, teď třeba s tou kradeží se jí jedna holka zastala a dnes spolu pracovaly ve skupince uvidím na jak dlouho. A to je piřád dokola
tři roky ![]()
Ono to je těžko. Já mám sice první, dvouměsíční dítko, ale mám sestru, 11 let. Kolikrát jsem se i já trápila tím, jak to má těžké a snažila jsem se s ní chodit ven a podobně, ale jak píšu… ono to je těžké v tomto věku. ![]()
Děti se pomlouvají, střídají kamarády. Ségra je pěkná holka, dobře oblékaná, možná trošku bříškatá a často paštěkuje, je to generál… bohužel má tu vlastnost, že „dolézá“. „Kamarádky“ jí nějak ublíží a ona to rychle zapomene, protože je prostě společenská. Některé ty děti k ní chodí jen kvůli trampolíně, bazénu a podobně… Děti ve škole si navzájem ničí věci a ubližují si. ![]()
Já bych se do tohoto věku už nechtěla vrátit. Ani za zlaté prase. Je mi 22 a už v době, kdy já byla na základce to stálo za psí štěk… teď to je o dalších 200% horší.
Vydržet, snažit se dceři zvednout náladu. Hlavně ať se kvůli dětem nepřetvařuje. Ať se zkusí častěji stýkat s dětmi z kroužků a podobně. Pokud je ochota vozit dceru do jiné školy, tak proč ne po škole ji vozit ke kamarádům.
@Anonymní píše:
@Izzz néééééé sport bych nezrušila.
mluvila jsem s ní nechápe, ony se s ní baví, ale jen třeba ta co její sousedka je třeba nemocná a jakmile přijde do školy no tak se zase baví s jinou co nemá sousedku, třeba hrajou si o přestavce a ona za nějakou skupinkou příjde a chce si prý s níma hrát a zeptá se jestli se může připojit a ony že ano a někdo s té skupinky řekne, že ne a všichni potom nechcou a řeknou že teda neee. kluci se ji zastanou a vezmou ji k sobě, ale oba chce být s holkama, teď třeba s tou kradeží se jí jedna holka zastala a dnes spolu pracovaly ve skupince uvidím na jak dlouho. A to je piřád dokolatři roky
Ale takhle to chodí. Takové dnešní děti jsou. Skupinky, skupinky, skupinky.
@Aniralk Ségra je pěkná holka, dobře oblékaná, možná trošku bříškatá a často paštěkuje, je to generál… bohužel má tu vlastnost, že „dolézá“. „Kamarádky“ jí nějak ublíží a ona to rychle zapomene, protože je prostě společenská. Některé ty děti k ní chodí jen kvůli trampolíně, bazénu a podobně… Děti ve škole si navzájem ničí věci a ubližují si.
přesnéé to je celá ona moje dcera, po škole doma je OK máme psa miluje ho a plno aktivit tam nemá problém jen ta škola ![]()