Dcera nemá kamarády

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4619
19.9.12 22:05

Bohužel ne každé dítě umí bojovat tak, jak radí dospělí. :nevim:
Maminy, já bych se už do toho věku fakt nevrátila. :nevim: Když si vzpomenu na ty proplakané noci. Ona je vyšší, štíhlejší. Tamta se maluje. Tamta má víc kamarádek. Tamta umí to a tamto. Vždy to bylo o skupinkách. :nevim: A bohužel je to i o výchově. Děti jsou rozmazlené, ničeho si neváží, rodiče jim kde co tolerují.
Kam ten svět spěje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4619
19.9.12 22:11

Pokud je ve třídě někdo, koho má vyloženě v oblibě, tak ať zkusí jít za ním. Pes, škola, sport, nějaká oslava, procházka, učení… prostě na něco dotyčnou „nalákat“ a pak se zkusit víc a víc sbližovat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.12 22:12

Bracha frajer je hraje tady místní divadlo a je oblíbený, taky je reprezentaci ve sportu, takže mám šikovné děti :oops: když jsem mu to dneska řekla a viděl mě jak tady bulim, říká „mami mám tam jít a rozbít jim hubu“ jako myslel to ve srandě, pobavilo mě to pořád si nadávají a najednou by se jí zastával, jenže nemá moc čas, možná něco vymyslí, říkal mi že ji veme na hřiště a bude tam mím kamarádu dost. :)

• Citovat
  • Upravit
7989
19.9.12 22:25

To ty bylo fajn, zvládnete to jako rodina, ve sportu je důležitý kolektivní duch a touha něco dokázat, určitě to zvládnete, hlavně hned nelámej hůl, musíš to zkoušet a povzbuzovat dceru:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.12 22:29
@LadySi píše:
To ty bylo fajn, zvládnete to jako rodina, ve sportu je důležitý kolektivní duch a touha něco dokázat, určitě to zvládnete, hlavně hned nelámej hůl, musíš to zkoušet a povzbuzovat dceru:-D

děkuju

• Citovat
  • Upravit
anonymka_111
19.9.12 23:19

Diskuzi jsem nečetla.
Učitelka je blbá.
Jak může říct, že si dcera tohle dělá sama!?
Jako dítě, na ZŠ, jsem taky neměla kamarády ve třídě. A dodneška nesnáším třídní učitelku za to, že řekla, ýe si můžu sama za to, že se se mnou nikdo nebaví.
Sedávala jsem sama v lavici, chtěla jsem se kamarádit se sousedem/sousedkou.. ale oni o to prostě nestáli, tak jakýpak, že si za to může člověk sám??
Byla jsem pak časem už radši sama… A myslela jsem, že jsem prostě jiná.. divná.. Ale po ukončení ZŠ se všechno změnilo a já si uvědomila, že jsem nebyla divná já, ale ten kolektiv… :nevim:
Pozor na to, děti vycítí slabý článek a můžou se stát docela hnusný věci.. :roll: Jako šikana…

Nechci tě strašit, jen mluvím z osobní zkušenosti, že i toto se může stát

• Citovat
  • Upravit
662
20.9.12 07:33

Já byla totál outsider celej osmiletej gympl, neměla jsem ani jednu opravdovou kamarádku, byla jsem „socka“, naši bez peněz, táta chvílema chlastal, holky si myslely, že mě zneužívá, no, bylo to peklo. Nedostala jsem se z toho pořádně nikdy, vždycky to bylo chvíli lepší, chvíli horší, ale jediná kamarádka, kterou jsem si udržela, byla šikanovaná „barbie“, která se se mnou ale bavila jen proto, že když byla se mnou, tak si na ní nikdo nedovolil (to mi propálila po maturitě a mě to hrozně moc ublížilo) Byla a jsem takovej ochránce slabších, ač sama postavy velmi subtilní. Neměla jsem prsa, nosila brejle, mam jizvu v obličeji. Geniální materiál k přehlížení :lol: Na konci gymplu jsem se dozvěděla, že jsem vyhrála nějakou třídní anketu oblíbenosti a spolehlivosti a já si říkam, no do prkna dubovýho, když mě tolik lidí vidí jako oblíbenou a spolehlivou, proč jsem nikdy kamarádky neměla? Jestli ono to trošku nebylo ve mě. Někdo (vč. mně) se prostě v tom „nikdo mě nemá rád“ utápí dobrovolně a rád. Tvá dcera je ve sportu oblíbená, úspěšná, ale ve třídě to tak není, možná a říkám možná, neumí být v kolektivu, kde není „za hvězdu jasnou“ a neumí reagovat normálně v normálním kolektivu. Ale je ještě maličká, to se buď podá, nebo ne. Je to bohužel jen na ní. Ona se musí umět bránit a ubránit.

Radu nemám, jen zamyšlení :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
20.9.12 07:39

Nemyslim si, že učitelka je blbá. Nevidíš do toho.
Já mám taky ve třídě kluka, kterýho nemaj děti moc rády, ale už si zvykly. On jim schválně kazí hry, provokuje…a prostě ty kamarády nemá. Může za to sám a to neznamená, že jsem blbá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.12 07:46

@Já_a_Kačí Tvá dcera je ve sportu oblíbená, úspěšná, ale ve třídě to tak není, možná a říkám možná, neumí být v kolektivu, kde není „za hvězdu jasnou“ a neumí reagovat normálně v normálním kolektivu.

jo, jo taky to muže být tím :think: dneska jde pro ni do školy manžel jdou k zubaři a poptá se, tak jsem zvědavá.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.12 08:00

@Izzz já zakladatelka jsem neřekla, že učitelka je blbá, měla jsem ji ráda a moje dcera ji má taky ráda, učí je už třetím rokem, jen mě zaráží, že když loni na třídních schůzký´ách jsem se ptala, jestli nevidí, nějaké problémy, že malá nemá moc kamarádek, tak mi od první třídy tvrdila, že ne že je tam všechno v pořádku, že nic takového nezpozorovala a najednou včera mi řekla, že holka si sama, že se vyčleňuje s kolektivu to mi je divné, že teď 14 dní ve škole a je to jiné, podle p. učitelky, protože já to pozoruju od samého začátku, ale neřešila jsem to ve škole ať holka to nemá ještě horší.

jsem trenerka s dětmi pracuji také a každé dítě je jiné myslím si, že si dcera za to může sama, ale mohla by jí ta učitelka pomoct, promluvit s ní třeba nebo nevím vím, že musí holka být silná třeba ji to pomůže v životě, když zjistí, že život není tak růžový
myslím si že ona jinak silná je, protože kdyby nebyla nemohla by dělat ten sport a to je opravdu dřina a odříkání myslím si, že některé děti z té třídy ani neví čím si ona musí a kolik bolesti kolikrát i vytrpět. Ale baví ji to.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.12 08:18

…ještě jedna věc, to že dcera nemá kamarádky ve škole, tak za to si nejspíš může sama svým chováním, ale obvinit ji z krádeže, protože ji někdo má potřebu ponížit, to mi příjde, že za to si přece nemůže ne? zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.12 08:30

Holce jsem řekla, až příjde do školy ať si sedne na místo, ať se ke každému chová hezky, ale ať za nikým nechodí, když za ní někdo příjde ať si s ním povídá nebo hraje, ale ať prostě sama není aktivní ať raději sedí v lavici a učí se. Ať nikoho nepomlouvá ať se usmívá ať je se chová ke každému mile a příjemně. hlavně ale ať za nikým nedolézá a neprosí se o to, aby si s ní hrály. A tu dotyčnou co ji z té kradeže obvinila ať si ji nevšímá, kdyby za ní přišla, tak ať ji řekne, že ji ublížila a ať si ji nevšímá. Tak jsem zvědavá, myslím na ni.
Děkuji holky ještě jednou za rady nikdy by mě nenapadlo, že budu tohle řešit ty jo.

• Citovat
  • Upravit
14335
20.9.12 09:00

No a má nějakou aspoň ve vedlješí třídě??? Vím, že několikrát se stávalo, že děti byli přeřazovány do vedlejších tříd, polud nastal nějaký problém..
No abych řekla upřímně, tak si myslím, že neni problém, v kolektivu, ani učitelce, ani snad v dceři, ale přostě jsou napárovany ty děti a dobře si pamatuji, že prostě holky se těžko přáteli ve třech.. Kluci to berou jinak, ale snad každá víme, jak to mezi holkama chodí…
Aspoň co já si pamatuji, tak přátelství ve třech byla samá pomluva, atd.. i v té první druhé třídě, že to byl boj, kdo bude ským sedět, a tak, když učitelka řekla, že se ůmají tvořit dvojice..
Takže pokud má kamarádku v jiné třídě, a je vlastně na začátku roku, tak bych o tom popřemýšlela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.12 09:21

@kvaček kamarádku má ve třídě o rok výš :(, jsou stejný ročník, ale moje je podzimová, a protože má třídu v jiném patře, tak spolu nemohou být ani o přestávce :,(

• Citovat
  • Upravit
17221
20.9.12 10:36
@Anonymní píše:
@mikitaa nemyslím si, že jsme nějak bohatí? proti některým v té třídě asi ano, ale jinak jsou tam dost nábožensky založené rodiny, ale s těma dětma myslím dcera problém nemá, ale zase se s nima moc nebaví, …

Takže né, že by se neměla s kým bavit. Akorát ti, se kterými by se chtěla bavit ona, tak se sní bavit nechtějí. Prostě jí nesedl kolektiv a s tím se asi moc dělat nedá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí