Dcera nemá kamarády

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
3.5.19 21:22
@aknadar píše:
zde si dovolím nesouhlasit, už je květen a děcko si stále nenašlo své místo v kolektivu, dle zakladatelky, paní učitelky zatím nic nepodnikly, já osobně bych nesnesla ten pocit, že moje dítě odhánějí, proč jako? Pokud není děcko zlé, neubližuje ostatnim a není to prevít, mělo by se mu v tomhle směru pomoci, pokud to samo nezvládne- zde evidentně za 8 měsíců ve školce se to nepovedlo. Ještě jedna rada pro zakladatelku- co kdyby se dcerka také „ujala“ nějakého menšího dítět tak, jak se to přihodilo jí…

Jenže změna školky opravdu není řešení problému - objeví se v další školce a pak v další…Nemluvě o tom, že změnit školku není vůbec jednoduché. Mě spíš udivuje, že zakladatelka nepíše nic o tom, jak dcerka navazuje - a jestli vůbec má - nějaké vztahy i mimo školku a že vlastně její popis chování k jiným dětem vyplývá pouze z popisu chování učitelkami ve školce. Z toho mi vyplývá, že to nechává tak nějak ležet a spoléhá se na to, že dcerku naučí navazovat přátelství s dětmi učitelky ve školce. Ale ve skoro pěti letech už by těch zkušeností dítě mohlo mít daleko víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.19 18:12

Je pravda, že dcera celkově mimo školku moc příležitostí k seznamování nemá. Přistěhovali jsme se vloni zjara, jsme tady tedy cca rok a čtvrt. Bohužel bydlíme v oblasti, kde převažují sociálně problémové rodiny (převážně romové) a v okolí ani nejsou slušná dětská hřiště. Do školky dceru vozím kousek dál, do nejbližší mi ji nevzali a zpětně jsem i ráda, když se dozvídám, jaké to tady je…Naši známí a přátelé většinou děti ještě nemají a když ano, jsou to zatím miminka. Chvíli jsem kamarádila s jednou maminkou s podobně starou holčičkou (seznámily jsme se přes internet), ale vydrželo to asi půl roku. Holky si bohužel ani moc nerozuměly. Měly jsme je např. na písku a stejně si každá šla po svém. A já jsem té mamince asi taky moc nesedla. :oops: Trošku brzdou je to, že nemám řidičák ani auto, takže je pro mě častější dojíždění na větší vzdálenosti poměrně komplikující faktor, obzvlášť v zimním období. Přes jaro a léto beru dceru cestou ze školy často na hřiště, kde se potkáváme s dětmi ze školky. Nikdy jsem tam neviděla žádnou interakci mezi dcerou a těmi dětmi. Prostě si každý hraje sám. Nevím, zda do toho zasahovat nebo ne. Když je tam dětí víc, hrají si spolu, ale dceru prostě mezi sebe neberou.
Ohledně tohoto problému už jsem se byla radit i se známou psycholožkou (originálně pro školní děti), měla jsem podezření, že dcera může být vývojově opožděná. Ale známá ji viděla a řekla, že je naopak komunikačními a kognitivními schopnostmi na úrovni pěti až šestiletých dětí (tehdy jí byly 4) - což mě hodně šokovalo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi