Dcera nemá kamarády

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
20.9.12 11:36

@alifie ano myslím si, že ji nesedl kolektiv, a také ty s kterýma problém nemá jakože by se jí nějak posmívali, tak i ty mají své kamarády a nestojí o ní se s ní kamaradit jako myslím třeba sedět v lavici nebo u oběda. Nejvíce by se s ní možná bavili kluci, ale to ona nechce.

• Citovat
  • Upravit
662
20.9.12 15:24

Obvinit dceru z krádeže je hodně přes čáru, to je dobře, že jsi zasáhla. Ale v tom ostatním jí bohužel nepomůžeš :( No, držím palce, držte se holky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.12 15:37
@anonymka111 píše:
Diskuzi jsem nečetla.
Učitelka je blbá.
Jak může říct, že si dcera tohle dělá sama!?
Jako dítě, na ZŠ, jsem taky neměla kamarády ve třídě. A dodneška nesnáším třídní učitelku za to, že řekla, ýe si můžu sama za to, že se se mnou nikdo nebaví.
Sedávala jsem sama v lavici, chtěla jsem se kamarádit se sousedem/sousedkou.. ale oni o to prostě nestáli, tak jakýpak, že si za to může člověk sám??
Byla jsem pak časem už radši sama… A myslela jsem, že jsem prostě jiná.. divná.. Ale po ukončení ZŠ se všechno změnilo a já si uvědomila, že jsem nebyla divná já, ale ten kolektiv… :nevim:
Pozor na to, děti vycítí slabý článek a můžou se stát docela hnusný věci.. :roll: Jako šikana…Nechci tě strašit, jen mluvím z osobní zkušenosti, že i toto se může stát

s tímhle souhlasím…
Budu psát anonymně… Moje dcera má kamarádku, ale dá se říct jednu lepší..JInak chování holek ve třídě je poněkud zvláštní. Jsou tam dvě holky, které by rády dirigovaly ostatní a rozkazovaly, kdo s kým se bude kamarádit- nebo spíš nebude.
Učím být dceru sama sebou, podléhat manýrům dvou kachen opravdu nebude…
Tím chci říct, že děti dokážou být opravdu příšerné, a přemýšlím, zda je to výchovou, tím, že mají děti všechno, co třeba skromnost? Vážit si věcí?
Když vidím někdy chování rodičů, tak se vůbec ničemu nedivím..
Já být Tebou, zakladatelko, dceru povzbuzuju v tom, ať je sama sebou, ať se parádí, když to má ráda, ať se věnuje sportu a dělá co jí baví. Dle mého už také děti v tomto věku mohou závidět a nepřát tu odlišnost- odlišnost v tom dobrém slova smyslu…
Taky souhlasím, že ani rodiče se nemusí o vás vyjadřovat zrovna nejlépe. Předpokládám, že jste normální, jen máte na děti určité nároky, určitě na nikým neohrnujete nos atd

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.12 19:28

Já se snažím vést dceru ať je sama sebou, a určitě neohrnujeme nosem nad jinýma lidma to určitě ne, dneska se to (nevím na jak dlouho) vyřešilo manžel mluvil s učitelkou a ta před tím mluvila s tou spolužačkou, rodiče té holky se i s ní přišli k nám dnes omluvit a sami nechápali, kde se to v té holce vzalo a s učitelkou manžel mluvila ta mu řekla, že nejspíš je to zlo ta spolužačka, má ve třídě velké slovo je taková dominantní a přiznala se, že mojí dceři závidí, ne jen asi uspěchy ve sportu, ale spíš kluky nejspíš jednoho, který naší dceru má prý rád, s holkou jsme to probírali a říkala mi, že se i podle ní snaží oblíkat.. tak nevím učitelka říkala, že ta spolužačka ty děti trošku možná i manipuluje. Každopádně dnes se ty holky spolu normálně bavily a uvidíme. Dceři jsem řekla ať teda se snaží (ne vlezle) s ní komunikovat a možná i potom by to mohlo být i lepší. Učitelka na to dohlídne nechce mít ve třídě špatný kolektiv no tak uvidíme :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.9.12 20:12

Tak držím palce, at se to v lepší obrátí! Vůbec to není sranda, když pak člověk tohle musí řešit s vlastním dítětem. Holky, i kluci, dokážou být strašný. Bylo jasný, že je zatím závist…

• Citovat
  • Upravit
Tyyna89
2.10.12 08:22

No, taky me dostava argument ucitelky, ze si dite muze samo za to, ze ho kolektiv nebere… casto totiz staci se „jen“ pristehovat do uz utvoreneho kolektivu a dite nezapadne a nezapadne, i kdyby se na hlavu stavelo. A pak jsou taky situace, kdy kolektiv za moc nestoji a dite do nej ani zapadnout nechce (to spis az pozdeji, treba na stredni) a ucitelky pak vedou taky reci na tema, jak je dotycna osoba divna, ze nezapada do kolektivu. Ach jo.

• Citovat
  • Upravit
14335
2.10.12 09:35

Já nechci, aby to opravdu vyznělo, že si za to dítě může samo, ale zakldatelka píše, jsou jsou tam přistěhovaní 3 roky..
Možná každý žijem v jiném místě, ale od první třídy do 9 třídy se k nám přistěhovaly 3 děti a hned byli přijaté… Neříkám, že všude, ale toto nebude přistěhováním, protože už tam žijí 3 roky.. Spíš to, že ve třídě si s nikým nesedla- s holkama, že každá to svoji kamarádku měla..
A v první třídě se teprve kolektiv tvoří tam všichni jdou od začátku, tam přišla jako ostatní děti :think:
Ale tak snad si někoho už k sobě našla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
2.10.12 10:54

@kvaček

Jsou různé vesnice. Švagrová se přivdala do vesnice (spíš malinké město) už před dvaceti lety. A furt na ni někteří koukají jako na cizince a neváhají jí vmést do tváře, že „je tam cizí“, protože s něma nevyrůstala. Ne že by si neměla s kým pokecat, ale po dvaceti letech bych předpokládala, že ji místní už budou považovat za jednu z nich. :nevim: Tchán se do tohoto městečka přiženil – byl považován za cizáka až do smrti a to tam žil víc než 40 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.10.12 12:00

Zakladatelka: ty děti v té třídě se znají už ze školky, my jsme spíš vesnice větší, dokonce je tady i mini sídliště. Takže, že by se všichni znali to zas až, tak ne, ale samozdřejmě přece jen ti starousedlíci a jejich velké rodiny to mají možná lepší… ale jestli to bude tím, že se dcera za tři roky ve třídě nezapojila mezi kamarády tak to fakt nevím. Jedině teď můžu říct, že je to zase dobrý sice, extra žádnou kamarádku nemá, ale baví se, tak ze všema a zatím si nestěžuje, vypadá to, že je to dobrý. Příští rok se budou děti rodělovat na sportovní třída a nesportovní, tak snad ji ten kolektiv v té sporovce bude vyhovovat líp. ;)

• Citovat
  • Upravit
14335
2.10.12 15:15

@alifie To beru, ale děti to tak nemají - malé děti.. Většinou ani na tom hřišti neví, kde kdo bydlí a prostě se seznamují..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.2.14 20:37

jak pomoct najit kamarady ve skolce.

Ahoj lidicky,
Mam dceru 4 od zari chodi do skolky. Vzdyky byla mamanek.Ve skolce si pry hraje sama protoze si s ni holcicky nechteji hrat uz maji asi sve skupinky. Dcerka se casto vzteka a nesnasi prohru atd. Parkrat mi rikala ze ji nebavi si hrat sama ze by chtela s nekym kamosit.
Je napred od svych vrstevniku, umi cist, pocitat, mluvi anglicky atd…Psycholog rikal ze je nadane dite. Date mi nekdo radu jak ji pomoc si najit kamaradky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
23.6.14 15:15
@Anonymní píše:
Zakladatelka: ty děti v té třídě se znají už ze školky, my jsme spíš vesnice větší, dokonce je tady i mini sídliště. Takže, že by se všichni znali to zas až, tak ne, ale samozdřejmě přece jen ti starousedlíci a jejich velké rodiny to mají možná lepší… ale jestli to bude tím, že se dcera za tři roky ve třídě nezapojila mezi kamarády tak to fakt nevím. Jedině teď můžu říct, že je to zase dobrý sice, extra žádnou kamarádku nemá, ale baví se, tak ze všema a zatím si nestěžuje, vypadá to, že je to dobrý. Příští rok se budou děti rodělovat na sportovní třída a nesportovní, tak snad ji ten kolektiv v té sporovce bude vyhovovat líp. ;)

Ahoj, nasla jsem tuto diskuzi, jak to vlastne dopadlo? Nasla si dcera kamaradku? Je oblibena? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
4.3.15 09:11

Můj syn bude mít 14let, a chodí do třídy, kde měl kamarády, pak ale kamarádi udělali partičku a jdou proti mému synovi, tak třeba příjde ke „kamarádovi“ se kterým sedí někdo jiný a ten mu řekne ať vypadne, a různé uražky, pak se přidají samozdřejmě další. Prostě ho od sebe odhánějí a mě je to hrozně líto, on by chtěl mít zase kámoše, já to na něm vidím, je smutný a má takový uplakaný pohled, je v pubetě a měl by mít někoho, myslím kamaráda s kterým by probíral své starosti, takové mezi klukama. Nevím co dělat, už jednou jsem ho dávala na jinou školu, protože ho šikanovali, v učení se zhoršil, myslím že už ho nic ani nebaví, má jen svoje kamarády jestli se jim tak dá říct, na internetu se kterými hraje hry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.18 21:38

Pětiletá nezapadá do kolektivu

Ahoj všem, jdu si pro radu. Mam petiletou dcerku, ktera si neumi najit kamarady. Respektive je fixovana na jednu holcicku od nas z vesnice, ale ta ji zacala posledni dobou delat naschvaly. Moje dcerka pak place nebo se vzteka. S ostatnimi detmi to neumi vubec, vzdy vidim, jak si deti hraji spolecne a ona stoji stranou a nezapoji se.
Snazim se s ni o tom mluvit, nastinovat reseni situaci atd, ale nepozoruji zlepseni. Chtela bych s ni nekam zajit, zacit na tom opravdu pracovat, aby mela sanci si to ve skolce jeste posledni tok nejak nacvicit ve znamem prostredi, nez nastoupi do skoly. Vidim, jak ji to trapi.
Mate tip na dobreho detskeho psychologa v Praze ci Praze zapad? Nebo jiny napad, kde by nam mohli pomoci?
Diky za kazdou radu!

• Citovat
  • Upravit
9023
2.5.18 21:48

Naše dcera to má taky tak, nezapojuje se. Ve škole si hrají holky a ona je opodál, pokud tam není její nej kámoška.
Ale řešit toto s psychologem mě nenapadlo. Pokud to budeš řešit, dej sem zpětnou vazbu, jak to vidí psycholog a jak by to řešil,.dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí