Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak malemu diteti bych slunecni bryle nedavala. Oci se teprve vyviji a ty bryle se do 3 let nedoporucuji.
Objednala bych ji zitra na ocni a pokud bude vse v poradku, otrkavala bych ji, at si zvyka.
@blumen bez zadanky mě tady nikdo k dětskému očnímu nevezme, to budu muset tedy přes dětskou
@Chaloupa Může být světloplachá. Chlap nosí sluneční brýle snad pořád. Já už bych v nic neviděla a on úplně v pohodě. Naopak, když by si je sundal, byl by jak slepej, sluníčko mu prostě hodně vadí. Dcera to může mít taky tak.
Tak se podivej na kocarek oyster zero, ten se krasne zavre a nemusis mit zadnou clonu.
@Rive ja mám oyster 2, kupovany nedávno to asi neklapne u nás kupovat nový
![]()
@blumen píše:
Tak malemu diteti bych slunecni bryle nedavala. Oci se teprve vyviji a ty bryle se do 3 let nedoporucuji.
Objednala bych ji zitra na ocni a pokud bude vse v poradku, otrkavala bych ji, at si zvyka.
když ji zítra objedná, tak ji vezmou za 3 měsíce, to už bude jaro- slunce - v plném proudu
@Chaloupa no dospělí bývají světloplaší při šedém zákalu, ale to snad u vás nehrozí, ale to vyšetření si vydupej, třeba je jen citlivější a s věkem se to zlepší, ale chce to vyšetřit
Já i moje děti jsme,, světloplaší" (oči v pořádku ale ten jas nám vadí )nosím sluneční brýle už teď a synátor čepici s kšiltem plus brýle když je jo slunečno, malá je v kočárku a mám udělaný prodloužení stříšky sporťáku.
@stinga jasny, ale i tak lepsi objednat. Do te doby ksiltovka treba, ty slunecni bryle bych nedavala, jak jsem psala. Ja je chtela dceri v optice vicekrat koupit (potrebuje s dioptriemi) a vzdy me od toho v optice odrazovali, ze se to nedoporucuje. Samozrejme v drogerce si je clovek muze volne koupit, tam to nikdo neresi
@Chaloupa píše:
@Šáruší myslite ze by mohlo jít o nějaký problém?
myslím, že by klidně mohlo, reaguje atypicky. Takže prostě kontrola na očním, velká už je na to dost. To už měly obě mé dcery kontrolu očí za sebou. A neboto nebude nic vážného a budeš mít jistotu