Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
momentálně mě nenapadá lepší nadpis, jsem už z ní z na prášky, celý den se jen rozčiluju na co šáhne to je průser, dostane pití vyleje ho, když jí ho dám ve flašce, stříká s tím a kouká na to, dostane jídlo vykydá ho při nejlepším na stůl, jinak si ho často matlá po nohách a po triku, dám jí jogurt maluje si s ním po stole obrázky, sedne si na nočník jezdí s ním po celém bytě, jde na velký záchod, vytahá všechny toaleťáky, minulý týden mi vytáhna syna z postýlky samozřejmě spadl na zem, jde si malovat a počmárá koberec, někde našla fixu a počmárala malýmu obličej, garnýž strhla, když zavírá dveře řízně s nima že se otřese celý byt a snad tisíckrát jsem jí učila jak ty dveře zavírat dostane hračku a místo aby si s hrála, v minutě jí má rozebranou na kousky a takhle bych mohla pokračovat až do večera
joo já vim je to dítě ale tohle už nedávám
A kolik je dceři? nemuže si tím vynucovat tvou pozornost? jako že by třeba žárlila na malýho a tím že dělá kraviny ty si jí všímáš?
Hmm, to malování jogurtem, to znám, přitom vím, že se umí najíst bez jediný kapky, ale zrovna nedávnou byl od jogurtu od vlasů až po pytel ![]()
Myslím, že jediné, co se dá dělat, je jít ven, pak nemůže páchat škodu doma ![]()
Přeju pevné nervy a dcerence z pr… kliku, ať ji nezabiješ ![]()
Ale malý vypadá docela spokojeně
promiň
Jistě je to o nervy. Takový hloupý dotaz, jak z něj tu fixu umyješ?
Jinak se mi taky jeví, že si malá žádá pozornost ![]()
nic si z toho nedělej, malej se dneska zprasil bramboračkou, i židli a podlahu, jdu ho umýt, neteče voda, prý až někdy po obědě. Nejde doted, mám jít k zubaři, chtěla jsem si umýt hlavu, jak ty brambory z něj oloupu, než půjdeme to nevím ![]()
No to jo, když jsme venku a může lítat tak dá pokoj, nebo jsme na chalupe, tak jak jí natáhnu tepláky zmizí a nevim o ní
s tou pozorností se snažim jí nezanedbávat, už od narození jsem jí zapojovala do péče o miminko aby si přišla důležitá, to si myslim že ne, ale tázkou je co si myslí ona, jako změnu to vidí 100%, byla hlavně tatínkův machánek a do tedka je
@madi píše:
Vítej v klubu![]()
dej pokoj
dyt mi za chvilku jebne, za pár měsíců se k ní přidá malej a začnu chlastat
@boball píše:nic si z toho nedělej, malej se dneska zprasil bramboračkou, i židli a podlahu, jdu ho umýt, neteče voda, prý až někdy po obědě. Nejde doted, mám jít k zubaři, chtěla jsem si umýt hlavu, jak ty brambory z něj oloupu, než půjdeme to nevím
skus vlhčené ubrousky ![]()
jinak myslím, že děcka maj svá období, kdy prostě zlobí. myslím že to přejde.
starší dcera to měla okolo těch 5 taky… pak to přešlo, a byla fajn. a pak přišla puberta, a…
budeš ještě vzpomínat, jak to bylo fajn, když ti malého „jenom“ pokreslila fixama ![]()
@boball píše:nic si z toho nedělej, malej se dneska zprasil bramboračkou, i židli a podlahu, jdu ho umýt, neteče voda, prý až někdy po obědě. Nejde doted, mám jít k zubaři, chtěla jsem si umýt hlavu, jak ty brambory z něj oloupu, než půjdeme to nevím
promiň
,ale tohle mě fakt rozesmálo
![]()
@Trojlístek píše:
Ale malý vypadá docela spokojeněpromiň
Jistě je to o nervy. Takový hloupý dotaz, jak z něj tu fixu umyješ?Jinak se mi taky jeví, že si malá žádá pozornost
joo on je miláček, oni v tom totiž jedou spolu, Klárka ho to všechno naučí, jak mě pořádně vytáčet
boball
vlhčený ubrousky jedině
Tak pokud ji neni patnact… tak se mi to jevi jako zcela normalni ![]()
@74paja píše:
Tak pokud ji neni patnact… tak se mi to jevi jako zcela normalni
já to tušila, zajímavý je že v mém okolí mám teda zcela normální dítě jen já
![]()
Jojo, naštěstí ubrousky, ještě mám, budou třeba, cpe se jablkem
koukám, jak cizí neštěstí potěší, ![]()
Já sice nejsem ve Tvém okolí, ale ujišťuju Tě, že mám taky zcela „normální“ děti… rovnou obě dvě.
Nebudu Ti radši psát, že té starší je už pět let, to bych riskovala, že začneš chlastat už dneska večer, co?
![]()