Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj včera jsme slouply dálniční známku z našeho starého auta které jsme prodali. Chci se zeptat jestli mi jí někde vymění za novou. Protože na staré je napsaná SPZ a když jsem ji sloupávala mírně sem ji potrhala. Děkuji za příspěvky
![]()
Nechci být špatný prorok, ale obávám se, že tohle u nás není možné
protože dálniční známka je nepřenosná, proto se při sloupávání trhá a píše se tam SPZ. Měli jste ji tam nechat novým majitelům, započítat do ceny vozu a koupit si novou ![]()
Třeba mě někdo opraví.
@vercabob známka je nepřenosná, takže bohužel musíš koupit novou.
To jako myslíš, aby vám ji vyměnil někdo za novou aby jste si ji mohli dát do jiného auta.
Jestli je to tak, tak si myslím odpovíš sama- NE nevymění.
Musíte pořídit novou, už jen proto, že je vázaná na SPZ. Měla jsi jí nechat na původním vozidle, je Ti na nic
Tak to si sloupnutou známku můžeš dát tak akorát do albumu
Jak psaly holky výše, známka se váže k SPZ, není přenosná, to by potom lidé přelepovali z auta na auto jak zběsilí, kdyby to šlo ![]()
Děkuji moc manžel mi říkal že to někde četl tak se právě raději ptám ![]()
@vercabob píše:
Děkuji moc manžel mi říkal že to někde četl tak se právě raději ptám
Da se prelepit treba v pripade vymeny okna, ale u stejneho auta. Opravdu se vaze na SPZ, ja kdyz prodavala auto, tak jsem ji tam nechala a navysila cenu auta a koupila jsem si novou na auto nove.
Coz uz je to asi rada k prdu, kdyz auto uz je pryc a prodane ![]()
Různý podfuky se známkou se dělají, ale to už je pozdě, když je potrhaná ![]()
Poškozenou dálniční známku vymění na České poště za 50 Kč, ale nevím, zda-li se musí udávat důvod jejího znehodnocení.
Manželovi ji takto v pohodě vyměnili, ale teď vážně nevím, jestli musel něco vyplňovat..
No on právě četl že když máte tu druhou část na které byla přelepená tak by to šlo, no uvidíme tak zajdem na poštu a pak dám vědět jak sme dopadly ![]()
Určitě to zkuste, buď vám ji vymění nebo ne. Maximální tím ztratíte akorát nějaký čas.
@vercabob píše:
No on právě četl že když máte tu druhou část na které byla přelepená tak by to šlo, no uvidíme tak zajdem na poštu a pak dám vědět jak sme dopadly
Vymeni Vam ji, ale napisi Vam na ni tu starou SPZ, kterou musis mit napsanou na tom druhem ustrizku, ktery se nelepi na okno. Takze je ti to zase na nic, kdyz mate SPZ novou ![]()
Ale zkusit to muzes, za to nic nedas…