Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky (i chlapi samozřejmě
) poradte! Mate na uklízení bytu nějaký systém?
Já fakt neumím uklízet. Začnu něco dělat, při tom zjistimm ze je třeba udělat něco dalšího, tak začnu to… A výsledkem je, že večer jsem vyřízena a nikde není vidět výsledek… Prostě mi u nás přijde permanentní nepořádek. Všude hračky, když domyju třeba nádobí a chci si na chvilku sednout na gauč, tak si ho musím nejdřív odcházet, protože na něm jsou všude hračky…
A večer přijde muž a znáte to - co jsi tu celý den dělala?!?!?
Potřebovala bych poradit nějaký systém, jak na uklízení, abych porad nelitala s hadrem jak camrda a výsledek skoro žádný..
Uklízej třeba po pokojích, jeden po druhým.
nebo dělej jen jednu činnost po celém bytě - např. utírání prachu, nebo jen uklidit podlahu, nebo jen gauč, nebo jen postele, nebo např. teď uklidím jen hračky a v celém bytě posbíráš hračky, nebo např. uklidit jen povrchový nepořádek (na stolech, komodách, poličkách a pak se přesunout jinam a tak ![]()
Příspěvek upraven 04.06.14 v 12:02
Asi záleží, jak máš velký děti, jestli už se dají zapojit do úklidu (aby si aspoň ty hračky uklidily do krabice
). A jinak já si píšu seznam, když plánuju velkej úklid, mám z toho pak dobrej pocit, že můžu odškrtávat, co jsem všechno zvládla
Teď se asi jednoduše radí, počkám si na podzim, až se nám narodí mimčo ![]()
@Angua píše:
Myslíš tohleto? To mám taky
tím trpím též…neustálý chaos.
Jinak doporučím Fly Lady - v podstatě je to o tom, že některé věci se naučíš dělat automaticky bez přemýšlení a na jiné si vyhradíš některé dny v týdnu třeba…
Musím se zapojit, já ještě nemám děti, a taky strašnej bordel!!! Nic si neodnesu, neuklidím hned :-/ pak lítám od jednoho k druhému. Začnu nádobím a najednou vytírám, a nádobí nedomytý!!!
Jsem zvědavá jestli se toho někdo zbavil.
Jo tak to si počkám na rady, mám totiž to stejný, rozuklízený všechno, uklizený nic :-/
Jo a hlavně postupně a nepočítat s tím, že za jeden den uděláš celý byt. Jo a základ je samozřejmě vracet věci na původní místo, pokud je to možné ![]()
Fly Lady má hezký úklidový systém. Máme skupinu jak tady, tak i na FB ![]()
Dobrá pomůcka je i časomíra, nějaký budíček, stopky… Třeba si řekneš, že budeš uklízet 5 minut v každé místnosti. Nebo 15 minut dělat to či to. Nezdá se to, ale je to fůra času.
Pak co mi pomáhá - od té FL - když jdeš uklízet místnost, tak začneš prostě polevé ruce, když vejdeš a jedeš po směru hodinových ručiček - nic nevynecháváš, co je na řadě, prostě uklidíš, neřešíš, jedeš
To je právě dobré, že se nerozptyluješ takovým tím - ježiš a ještě toto a ještě tady a tam ještě… ![]()
Třeba dneska… Je potřeba srovnat obývák, srovnala jsem všechny kabely, aby nevypadaly blbě, prodlužku jsem schovala, utřela prach, ale pak mi doprala pračka, pověsila jsem prádlo, vzpomněla jsem si, že musím vyměnit dózy v kuchyni, přesypala jsem věci ze starých do nových… A obývák nic… ![]()
@Lizzi píše:
Jo a hlavně postupně a nepočítat s tím, že za jeden den uděláš celý byt. Jo a základ je samozřejmě vracet věci na původní místo, pokud je to možné
To je můj největší problém ![]()
Mám také PÚP
Ale začala jsem uklízet místnost po místnosti a zabralo to, sice pořád lítám z jednoho konce na druhý, ale už je vidět výsledek
![]()