Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jak dlouhou u vás je?? Jeste předtím, než jsi byla těhotná???
Sorry, ale toto nejde
tipuji to na mírně pokročilou demenci, tohle bez medikace a pravidelného cvičení paměti apod. neustojíte.. to nejsou jen naschvály (i když částečně je vyloučit nelze)
s miminkem to nepůjde.. a narovinu, když je děda takto nesnášenlivý, nerudný a nesnese „rušivé elementy“ bych i o dítě měla strach, že mu on něco udělá… jako bohužel, ale u nás by už nebydlel
je soběstačný, měl zůstat na bytě a odvoz 1× týdně se mohla podělit celá rodina, takže na vás by to vyšlo třeba 2× měsíčně… plus se složit na docházející pečovatelku (pro kontrolu, třeba s obědem apod. to lze zařídit kdekoliv ve škole, jídelně, domovech apod.)
tohle ti postupně rozloží vlastní rodinu, bohužel… jsi málo asertivní.. a manžela to taky může přestat bavit úplně a může začít hledat klid a pohodu jinde
fakt nemaluji čerta na zeď…
@Lucy75 bohužel dědova jediná rodina jsem já. Moje mamka bydlí opravdu hodně daleko na Slovensku cca 5 hodin cesty a nikoho jiného děda nema. Krom svých sourozenců, ale ti jsou +- stejně stáří, jako můj děda. Jeho sestra má 85 je bezdetna a v domově důchodců. A jeho mladší bratr má 76 žije na bytě sám se svou manželkou. Mají syna a dceru. Syn je s manželkou a dcerou pracovně v Holandsku. A dcera je alkoholička bez kapky zájmu.
Taky si myslim, ze se jedna o znamky demence. U nekterych lidi nezacina tou znamou ztratou pameti a zhorsenim orientace, ale prave tou zlomyslnosti, naschvaly, manipulaci…
Za me je to prave ten nejblbejsi zacatek demence, protoze ty ostatni, typictejsi priznaky mohou prijit az po letech a bohuzel kvuli tomu se ta demence nepodchyti vcas. Bohuzel ani lekari casto nepoznaji, ze se jedna uz o projevy demence. Vzhledem k tomu, ze pracuju uz dost let v organizaci, ktera se venuje seniorum a lidem s demenci, tak o tom trochu prehled mam
. Jak ale dedu dostat dobrovolne na odborne vysetreni, to ti neporadim, mam jen tu zkusenost, ze rodina casto tyhle seniory nepremluvi, vetsinou pomuze az natlak nejake autority (treba lekare, vedouci pecovatelske sluzby, socialni pracovnice denniho stacionare, do ktereho zacne senior dochazet…).
A to vyvolává té dceři? nebo do toho Holandska?? ale ty přece nejsi za dědu takovýmto způsobem odpovědná.. neříkej mi, že by nešel ten špitál objednat v Ostravě.. a i kdyby ne - soused třeba jezdí sanitou dálkové jízdy.. nabere lidi u nás po okrese v prdelovicích a veze je třeba do Brna nebo Prahy!! NA POJIŠŤOVNU!!! proto vím, že i takováto služba v našem zdravotnictví existuje.. jen bys musela lítat a zařizovat, ale já už bych to měla vyřízený… stojím si za tím, že tohle se bude celé leda tak zhoršovat, pracuji s lidmi 27let, domov důchodců mám přes cestu, chodíme tam často, vím, jací dokáží být.. (i když mám staré lidi kvůli své milované babičce obecně ráda), tak toto bych prostě nedělala…
přijdeš na to po porodu.. to budeš mít co dělat sama se sebou a jeho reakce si opravdu ani moc nechci představovat…
Nevím, jestli o tom psala, ale odkud (byl to byt?) se děda odstěhoval, respektive on to bydlení pustil nebo jak?
Zakladatelko, bohužel, to je zapeklita situace a obávám se, že v podstatě „neřešitelna“.
Když si proberu seniory z vlastní rodiny, ani jeden by nepristoupil na nějaké kolektivní zařízení, ani jeden nevyhledaval nějaké cíleně aktivity s jinými seniory. Prostě žili a zůstali tak, jak byli zvyklí. Pouze se za nimi docházelo s nějakou pomocí. Ono opravdu ne každý starecek je „kolektivní“ typ.
Podle mě ho už neodstehujete. Nezbývá opravdu než ti popřát pevné nervy, protože s mimcem si to nedovedu představit ![]()
Bohužel se dědy jentak nezbavíte a s dítětem to bude horší.
Prostě bych ho brala jako dítě a i se k němu tak chovala.
Není to úplně nejlepší zpráva, ale rakovina střeva bývá dost často ta poslední. Obzvlášť jestli jich už prodělal hodně
Ja pujdu proti proudu, pokud si dobre pamatuje, tak to demence neni, ale obycejna sobeckost a ublizenost. To maji i mnohem mladsi.
Zhorsi se to s miminkem. On nesnese, ze pozornost pujde na nej.