Tchyně vs nevlastní vnouče

Anonymní
6.9.20 16:25

Tchyne vs nevlastni vnouce

Ahoj holky
Mate nektera tez problem stim, ze tchyne nema rada Vase deti z predchoziho manzelstvi??Ja uz jsem zoufala :(
Do tohodle vztahu jsem sla s detmi a i pritel ma z predesleho manzelstvi dceru.
Jenze tchyne dava jasnym zpusobem najevo kdo je pravy a kdo ne. At uz se jedna o normalni den ci narozeniny a Vanoce.
:nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1553
6.9.20 16:44

Tchyne nebo matka partnera?

Pokud tchyne, tak se snad projevila uz pred svatbou a nemelo by to pro tebe byt takovym prekvapenim… sla jsi do toho s tim, ze to vis.

Ocekavani, ze tchyne nebude rozlisovat mezi vlastnimi vnoucaty a detmi partnera/partnerky je cesta do pekel. Proc by nemela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106452
6.9.20 16:44
@Anonymní píše:
Ahoj holky
Mate nektera tez problem stim, ze tchyne nema rada Vase deti z predchoziho manzelstvi??Ja uz jsem zoufala :(
Jenze tchyne dava jasnym zpusobem najevo kdo je pravy a kdo ne. At uz se jedna o normalni den ci narozeniny a Vanoce. :nevim:

Nemám, ale měla bych stejný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.9.20 16:47

Nemám zkušenost s tchýní, ale macechou. Hodně se snažila, ale jak se narodili vlastní, tak na nevlastní již neměla čas. Je to pak těžké vysvětlovat dětem, když vidí, cítí a hlavně když zůstanou nezodpovězené otázky… Pak se nemůže divit, že v pubertě za ní jedou jen, když musí. U nás to bylo hlavně o času s vnoučaty. Dary jsme neřešili.

• Citovat
  • Upravit
4009
6.9.20 16:52
@Anonymní píše:
Ahoj holky
Jenze tchyne dava jasnym zpusobem najevo kdo je pravy a kdo ne. At uz se jedna o normalni den ci narozeniny a Vanoce. :nevim:

A Ty máš partnerovo dítě z prvního manželství stejně ráda jako svoje vlastní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4948
6.9.20 16:57

Tak je rozdíl mezi “má radši vlastní” a “nemá ráda ty, co syn vyženil”. První mi přijde naprosto přirozené a nikdy by mě ani nenapadlo po nové tchýni chtít, aby měla moje děti stejně ráda jako svoje vlastní vnoučata. Dárky k Vánocům/narozeninám dává svým vnoučatům pochopitelně hodnotnější, stejně jako moje máma zase dává dražší dárky mým dětem. Ale obě teda mají dost lásky i pro ta nevlastní vnoučata, chovají se k nim přátelsky a bez alespoň malého dárku by je nenechaly o Vánocích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
6.9.20 17:03
@Jeremi píše: … chovají se k nim přátelsky a bez alespoň malého dárku by je nenechaly o Vánocích.

Rekl bych, ze u normalnich, slusnych lidi je toto samozrejmosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122419
6.9.20 17:05
@evill píše:
A Ty máš partnerovo dítě z prvního manželství stejně ráda jako svoje vlastní?

Rozlišujme ale dvě různé věci- mateřská láska a dělání rozdílů mezi dětmi. Mateřská láska se nedá naučit- tu musí máma cítit. Ale nemyslíš, že dělání rozdílů se může dříve, nebo později projevit na psychice dítěte? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
6.9.20 17:05

To je přece normální. i ženská má jiný vztah k nevlastním a vlastním dětem. nejeden prarodič dokonce preferuje jedno vlastní vnouče před dalším vlastním. jak velké rozdíly dělá? nezdá se to jen Tobě? Tvé děti vlastní babičku nemají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
6.9.20 17:13
@mrav píše:
Rozlišujme ale dvě různé věci- mateřská láska a dělání rozdílů mezi dětmi. Mateřská láska se nedá naučit- tu musí máma cítit. Ale nemyslíš, že dělání rozdílů se může dříve, nebo později projevit na psychice dítěte? :think: :nevim:

Projevit na psychice… může, pokud s dítětem špatně komunikuješ. Předpokládám, že děti ví, že tohle je babička jejich sourozence (Pokud mají i společné dítě) nebo babička úplně někoho jiného (dítěte partnera), a oni mají svoji babičku. Vše je o tom, jak to zvládá podat dítěti rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
6.9.20 17:13
@Anonymní píše:
Ahoj holky

Moje tchýně se tak nechová a asi by mi to vadilo, ale synovi bych vysvětlila, že to není jeho babička, tak se jako babička nechová. Přece Tvoje děti mají babičky jinde. U nás je tchýně pro syna prostě teta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9059
6.9.20 17:34

A není to tak v pořádku? Však to není těch dětí babička, tak proč by se tak k nim měla chovat? Samozřejmě vyloženě ošklivá by na ně být neměla, ale jiný přístup k nim a k manželově dceři mi přijde normální. S tou dcerou je v kontaktu od malička, má k ní citovou vazbu a je s ní biologicky spojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.9.20 17:41

Tak tvoje dítě své babičky má, o nic ochuzené není. Babička ho jako vlastní necítí, což se jí nemůžeš divit a asi není královna přetvářky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.9.20 17:43

Navíc takových dětí se jí může doma prostřídat, ani se jí nedivím že není z každého pseudovnoučátka odvázaná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15174
6.9.20 18:08

Vždyť je to v pořádku. Krev není voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie