Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@andrasteia píše: Více
to si nadělal dluhy, ale teď už je má splacené
Kdyby si vzal hypotéku před patnácti lety, už ji mohl mít skoro splacenou a mít svůj byt, který mohl po dobu svého pobytu v zahraničí pronajímat a ještě na tom vydělat. Teď si vzít další hypo, kde by měl čím ručit.
Takhle má holý zadek, dluhy a jen vyhrožuje, jak se vykašle na své dítě. No vrchní traged mezi tragedy.
@stinga píše: Více
Hele, ja tohle nemuzu ani číst. My jsme zili s mizernym prijmem, ve spolubydleni a pak po podnajmech, do vic jak triceti.
Holt ideály a touha zmenit svet a to doktorsky stipendium fakt neni nic moc.
Nicmene i tak jsme se byli schopny relativne rychle vzmatorit a neco našetřit. A to jsme o neco mladsi a tu dobu, kdy byly levne hypoteky, jsme byli teprv nekde na zacatku vejsky… Takze jo, bydlime dal v najmu, ale castka, kterou zakladatel s partnerkou potrebuji, se da v paru behem par let našetřit.
@Da12 píše: Více
Protože všichni to berou tak, že defakto je ten byt maminky, která má právo rozhodnout, kdo s ní bude žít a kdo se o ní třeba jednou postará. Když teď chce peníze za podíl po bráchovi, tak je chce prakticky po matce, jelikož pokud je brácha haj.zl a nebude jí chtít pomoci sám, tak s ním po dobrém nehne a po zlém uškodí matce, kdy ve výsledku se tá může ocitnou na ulici anebo na krchově, přičemž oni z toho budou mít maximálně hezkou dovolenou někde v Egyptě.
Nikdo normální si podíl v bytě, kde jsou další dva podíly a dva bydlící nekoupí, koupí si to maximálně za pár šupů nějací šmejdi bez skrupulí, kteří se bráchu a matku budou snažit vyštvat všemi prostředky. Brácha to možná jako polda zvládne, ale matka z toho může mít smrt, a to si normální dítě nevezme na svědomí. ![]()
@ka2ka píše: Více
Moc hezké, ale přidejte si k tomu ještě energie 😆, a hned jste blíž k těm dvaceti. A já psal, že se to pohybuje už spíš k těm dvaceti. Nemluvím o tom, že na jeden byt připadá 30 zájemců, a když máte dítě nebo zvíře, tak se šance ještě snižují.. A v budoucnu bude hůř. Takže hypotéka je dobrý krok.. ![]()
Rozumím, takže nam je 40 máme šetřit do padesáti a pak nám dají hypo protože už máme 700 000. Jenže být nebude stát 6 000 000, ale 10 000 000. Skvělá rada, ano trh je uměle předražený, ale rozhodně nikdo neudělá nic aby to spadlo na normální tržní hodnotu. Garsoniera stojí 3 500 000 korun. To není normální
@ka2ka píše: Více
Ano, ale ve SVÉM.
Je rozdíl po dvaceti letech něco mít a nebo mít zase velké H. V těch šedesáti, kdy už třeba budou nemoci atd, těžko bude člověk produktivní do 70. S tím moc nepočítám
@jege píše: VíceŽe bych se stavil je výhrůžka? Víte co, admine, smaž celý ten tyjátr tady. Nikam to nevede. A bude klid díky!
@mado píše: Více
Těžko si vzít před patnácti lety hypo, když jsem splácel insolvenci. Ale děkuji. Jasně, byl jsem mladej blbej, ale kdo ne. Narodil ode mě. Já svoje závazky uhradil. Dal jsem se do kupy ba žiju jako spořádaný člověk. Mám rodinu a chceme dosáhnout na bydlení.
TAK ZNOVU. KDYŽ NEUMÍTE ČÍST, TAK SE ANI NEZÚČASTNUJTE DISKUSE!.
Píšete tu pak samé hlouposti. Uráží mě, když píšete že mám dluhy a holou pxdel. Nebo že chci opustit syna! To je už vrchol všeho!
@jkra píše: Více
Třesu se. Hrozně moc se třesu. Dejte mi všichni peníze. Peníze. Peníze, já chci jenom peníze!
@velkej táta píše: Více
Podivej, my taky musime poresit bydleni, taky nam nikdo nic nedal a rozhodne neda ani v budoucnosti. Ale beru to jako fakt, se kterym nehnu a je uplne jedno, jestli kvuli tomu budu brecet nebo ne, protože to naši situaci nezmění.
Navic kolem nas jsme jedini siroko daleko, ktery nebydli ve vlastnim a mohla bych zavidet kde co. Pomuze mi to? Nepomůže.
Mas dalsich 20 let na to, aby ses nejak s partnerkou zaridil. Nemusite prece hned kupovat byd, ve kterem budete bydlet vy. Pokud si muzete dovolit hypiteku na garsonku, vemte garsonku a dejte tam najemnika. Tim se ti to poplati, za x let ji treba doplatite nebo prodate a mate na zaklad. Zaroven budete bydlet ve vetsim byte, ktery je vhodnejsi pro rodinu. Prostě tohle chce nějaký dlouhodoby uvažování.
Jinak se mi fakt nelibi tvoje vyjadřování tady. Fakt hodne utocis, jako chalu, ze jsou tu dalsi uzivatele tvedi, pravdou ale je, ze moralne vetsina lidi vnima ten byt jako majetek matky, ktery ma na dožití, presne jak psal vyse @jege.
A ty se rozcilujes na lidi tady a na matku s bratrem misto toho, aby ses pozastavil nad svoji partnerkou, ktera penize doted davala jen za svoje cestovani a nad svoji insolvenci.
Ze si muzete dovolit auto je fajn, ale je otazka, co a za kolik jste kupovali, ze jo.
@velkej táta píše: Více
Pokud za deset let bude zaklad milion, tak to mas fuet 8 tisic mesicne. Do toho jnflaciy takze realne tech potrebnych 8tisic ukroji z rozpoctu min.
Nepocitam ale s tím, ze vam nekdo da (i ted) hypoteku s 10% vkladem. To vis jiste? Podle me je to teda nejakych 20% pro pary nas 35, pokud vim…
Takze i ted tech 700 tisic potrebujes spis na byt o cene 3,5M, ne?
Jste schopni neco takoveho sehnat? ![]()
Proč nechápete, že nikdo nikoho vyhodit nechce, bratr by se měl k tomu postavit čelem. Když mohou podíl na bytu koupit lichváři, proč ho nechce koupit on. Když je to investice i do jeho budoucnosti. A také mu není už dvacet, víme. Teď by mu stačilo vyplatit třetinu s tím, že by mu být pak zůstal celý. Takže je to výhodné. Jinak po smrti matky, bude muset vyplatit polovinu. Nebo byt prodat a sám hledat bydlení.
Já útočím. Mě se zdá, že se tu musím spíš bránit.. Asi úhel pohledu
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat