Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Děkuji, radite nám co. Opustit svá zaměstnání kde máme dobrý příjem a najít levnější nájem. Ani jedno nepřipadá v úvahu. Ona si roky buduje pozici v nemocnici. Nechce odejít z místa kde má své jisté až do smrti. Bohužel nájmy jsou k 20 000kc za byt. A nikdy nám to nebude patřit.. Raději se uskromníme a budeme platit 30 000 hypotéku a jednou byt zůstane synovi, nebo se prodá. Víte, že ročníky 83-85 budoum mít nejhorší důchody, a ceny nájmu vesele porostou. Tyto dvě linie se střetnou a my nechceme být na stáří závislí na synovi, aby nás vyživoval
@jkra píše: Více
Ale ja pouze pisu o tom podilu. Jak a co nema zakladatel, je dalsi vec. V prispevku vyse uvadim, ze neni to jedina cesta k vlastni nemovitosti, ze se maji dat vyplatit a to pouzit na hypo. Zakladatel muze jit k financimu poradci, setrit nebo vydelat.
A cizi prachy z nemovitosti budou pro zakladatele stale cizi. Snad si pritelkyne vezme vetsi podil na bytu kdyz bude mit vetsi vklad.
@velkej táta píše: Více
No hele fakt nepocitej ze budete vyplaceni do mesice jo? zase nohy na zemi, bude to klidne trvat rok i vice.
@jkra píše: Více
Ta čtyricítka je pro vás magické číslo, že ano? Bez ohledu na to že budu muset pracovat minimálně do 67 let a více.. Tak má ještě fůru času. Dítě jsme měli mít také ve dvaceti a ne v 36 letech. Viďte. Vy máte tak ideální návod na život.. Krásné
@Anonymní píše: Více
A tom je cely fór, já budu pouze spolužadatel. Byt bude napsaný na ní a a dítě. Takže povídačky o hamižném zakladateli, který se třepe na cizí peníze jsou úplně mimo mísu
@Birds píše: Více
Právník vám poradí. Ale po celou dobu, co byt užívají a vy v něm máte podíl vám měli platit nájemné. Naše vzdálená příbuzná si to takto nakonec vysoudila a museli jí to zpětně zaplatit. Navíc dneska snad i na Slovensku můžeš prodat i jen svůj třetinový podíl. Sice za míň, než kdybyste byt prodali jako celek, ale stejně ti to něco hodí. Navíc, když to sdělíš těm svým bydlícím, tak si možná dají říct, a ještě rádi ten podíl odkoupí.
@velkej táta upřímně koukala jsem na pronájmy v Pardubicích a rozhodně se dají najít za podstatně mín než za 20 000 https://www.sreality.cz/…a/2134696524
@lucad77 píše: Více
V tom případě tuplem nemá co kecat do rodiny přítelkyně. ![]()
A pokud matka bude ve stáři imobilní, postaráte se přítelkyni o ni? Anebo to bude na sourozenci, který s ní žije? V tom případě je fér, aby mu byt zůstal celý!
Já si to kdysi takhle jednoduše pro sebe vyřešil, že kdo se postará o rodiče, dostane celý rodinný barák. Starala se ségra, která tam i bydlela, takže když umřel táta a ptala se mě, jestli to platí, tak jsem jí to přisvědčil a nikdy to nezpochybnil, ani když maminka na ní převedla svůj podíl.
Co jsem jednou řekl, to platí, a nemusí to ani být zapsáno na papíře a potvrzeno X svědky! ![]()
@velkej táta Prečítala som si diskusiu, ale stále nepotnam názor Tvojej priatelkY, len Tvoj. A poviem Ti len toľko, mňa keby chlap kvôli hypo tlačil do toho, aby som za každú cenu žiadal svoj podiel a zničila si vztahy v rodine, tak by asi bol rýchlo môj ex. Hypotéka sa dá riešiť aj bez toho, aby sa do toho zatahovala rodina. Ja som svoje podiely nechala súrodencom, pretože keď zomreli rodičia, boli ešte študenti. A neprišlo mi fér vyhodiť ich na ulicu, a predst byť, len aby som mala peniaze Aby sme dosiahli na hypotéku, museli sme si vziať ešte ďalší úver na základ. Po troch rokoch sme refinancovaní, úvery spojili a dnes už platíme len hypotéku. Takze všetko má svoje riešenie, len treba chcieť. Verim, že keď přestaneš tlačiť na partnerku, a oslovis dobrého poradcu, riešenie nájdete. Nie je všetko v živote iba o majetkoch. Držím palce
Zapomínáš na promlčecí dobu, která je 3-4 roky, pokud se nemýlím, takže až takový balík by to nebyl.
@ka2ka píše: Více
Houbelajz, dostanou halíře a rozeštvou se se všemi!
@ka2ka píše: Více
14 tisíc bez energií. S energiema to těch 20 tisíc dá. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat