Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
No spíš za to dostaneš podmínku jestli jsi jinak bezuhona. Ale každopádně to začni už urychleně řešit. Zajdi do nejbližší dluhové poradny.
Nevymyslej nesmysly se sebevrazdama a bez do dluhove poradny, at ti pomuzou vymyslet, jak z toho ven. Nikdo neumrel, jde “jenom” o penize, tak to zacni urychlene resit.
Nadávat ti nebudu, je to všechno tvoje blbost. Jen by mě upřímně zajímalo, co by na tom všem vyřešila sebevražda
zejména ve vztahu k tvému dítěti.
Jinak samozřejmě bezúhonná jsem, ale představa, že mám někde podmínku… co, když budu muset změnit práci, už si nikdy neškrtnu, maximálně tak někde u pásu ![]()
Asi by sebevražda vyřešila to, že bych nemusela projít vším, čím projít budu muset. Dítě po mně dluhy nezdědí, dědictví odmítne.
Ta třetí možnost.. snažím se už nekolik měsíců odhodlat, ale prostě na to nemám.
V dluhové poradně mi pomou s čím? Já vím, co mám dělat…
@Anonymní píše: Více
Takže sobec, co kouká jen na sebe. Že tu dítě zůstane bez mámy, to ti je jedno
no nic, na trestní rejstřík jsi měla myslet dřív. Chytrá jsi až na půdu, tak si poraď.
Nejlepsi bude si najit leceni na zavisloti na gamlerstvi, a jestli jde insolvence, tak insolvence. Jestli ti jde o ostudu, tak tu budes mit tak i tak, tak je to jedno.
Uz kvuli diteti musis zatnout zuby a vse dat do poradku.
@Anonymní píše: Více
No tak za blbost se platí. To jsi si měla rozmyslet dřív. Na sebevraždu i prostituci zapomeň. To fakt nic neřeší. Třeba se ten podvod ani neprovali. Prostě budeš muset makat makat makat.
Zkus v té poradně probrat své možnosti. Udělala jsi blbost, ale dá se napravit. Na rozdíl od sebevraždy - tu snad nemůžeš myslet vážně, máš přece dítě, to je důležitější než vše ostatní. Sice to bude asi na delší dobu, ale můžeš pak začít znovu od začátku… Prosím tě a kolik teda cca dlužíš? Ikdyž na tom nezáleží, ikdyby obrovskou sumu, jsou to pořád jen peníze… Jeden soused přišel o barák. Neúspěch v podnikání. A teď si žije po letech zase dobře, má se fajn…
Jeden případ znám ze svého okolí. Lhaní o výši příjmu při půjčce. Odsoudili ho za úvěrový podvod k podmince, prisel o práci, nejsem si jistá, jestli mu i nezrušili insolvenci, majetek nevlastní. Jsi sobec, sebevražda řeší tebe, ale ty se musíš hlavně postarat o dítě, tak se seber, postav se ke své chybě čelem a začni to řešit. Ostuda je v poho, lidi zapomenou.
Moje blízká kolegyně v práci je v podobné situaci jako Ty.
Někdy si říkám jak to všechno může ustát.
Táhne se to už čtyři roky.
Taky to přehnala s půjčkama. Nejen banky, ale i mezi námi kolegy.
Je výhoda v tom že u nás v práci, je možnost rady s firemním právníkem. A ten jí hodně pomohl. Co šlo to sloučili. Co hořelo platí, někde požádala o odklad. Podrobnosti nevím.
Ono se přeci jen s tímto nerad někdo svěřuje.
Chce to někoho kdo tomu rozumí. Kdo Ti řekne co vše se dá udělat.
Kolegyni čeká ještě pár perných let, ale bojuje že všech sil.
Ano, můžeš jít do trestního řízení, ale je celkem nepravděpodobné, že by ty nebankovni společnosti na tebe podávaly obžalobu, takže spíš bych prostě šla do insolvence. A trest se po určité době stejně maže z rejstříku trestu. Každopádně stejně pokud nemáš na splacení dluhu, asi není jiná možnost než dluhova poradna. Prostituce teda nevím
, to asi na to musíš mít žaludek. Nemyslím, že by insolvence byla velká ostuda, má ji dnes kde kdo, samozřejmě je to trapné, ale co naděláš.
Dluhová poradna a insolvence! To není v téhle době žádná ostuda. Naopak to svědčí o tom, že se umíš k problému postavit čelem a čestně ho řešit. Není ostuda upadnout, ostuda je to zabalit a o nic se nepokusit ![]()
Ahoj, napíšu vše úplně otevřeně a na nadávky nebudu reagovat, potřebuji jen radu (už jsme tu nedávno zakládala diskuzi o sebevraždě, takže prosím, nekopte do mě ještě více, vím, že jsem udělala životní chybu).
Jsem relativně mladá, jedno dítě, se kterým jsem sama. Nikdy to nebylo úplně růžové, ale mám celkem fajn práci.
Měla jsem jefnu bankovní půjčku 5 tis měsíčně, ale nijak mi to nrzasahovalo do rozpočtu. Pak jsem několik měsíců dostala v práci opravdu vysoké odměny, rozmlsali jsme se. Pak byl pár měsíců zase jen základ. Druhá bankovní půjčka, potom kreditka. Začala jsem stresovat a… šíleně ulítla na hazardu. První nebankovní půjčka, druhá… altuálně jich mám 10? Včera jsem poprvé nezaplatila včas a nemám na to už tento měsíc.
Zvažovala jsem sebevraždu, prostituci nebo insolvenci (tomu se bráním kvůli ostudě v práci, ale je to asi rozumná možnost). Nicméně o co jde - jsem si jistá, že minimálně u posledních několika půjček (všechno se to posralo za poslední půlrok, takže rychle za sebou) jsem lhala o výši splátek jinde. Opravdu za to můžu jít za mříže?