Matka samoživitelka s dluhy, hledám řešení před exekucí

Anonymní
24.10.24 22:57

Matka samozivitelka s dluhy, hledám řešení před exekucí

Dobrý den, jsem matka jednoho dítěte, už nějakou dobu lítám v dluhu, začalo to tím že jsem že zdravotních důvodu musela podstoupit dvě operace a jelikož jsem marodila déle než tři měsíce, musela jsem si půjčit, zvolila jsem špatnou nevýhodnou půjčku a od té doby se všechno sype… řešila jsem splátky další půjčkou, jelikož můj plat nestačil. Prosím o radu, nemám exekuci ani insolvenci, ale už jsem na hraně. Nevím kde vzít peníze na uplácení, pracuji kdykoliv je dítě ve školce, nikoho z rodiny už nemám…
Můj dluh je necelých 200 tisíc. Co dál? 😔 Do exekuce spadnout nemůžu, jediné co vlastním je auto a to potřebuji k cestám do práce..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
408
24.10.24 23:06

Resenim pro tebe je prave insolvence.
Narustani dluhu se zastavi, auto ti zustane. Dluznici ti budou muset dat pokoj.
Splatis odhadem 15-40 procent puvodniho dluhu. Po par letech zacnes znova s cistym stitem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7216
24.10.24 23:12

No ale tady se těžko radí. Jediná cesta je prostě víc placená práce nebo práce navíc. Třeba roznášení letáků, nebo něco co jde s dítětem když nemáš hlídání. Částka je to velká, jakmile to spadne do exekuce tak auto prodají, je jedno na co ho člověk potřebuje - pokud to není přímo výkon povolání.
U insolvence můžou taky auto prodat. To není žádná jistota. Navíc vystavíš veškeré svoje informace komukoliv (je to kompletně veřejný proces, včetně pracovních smluv, konkrétních údajů o dluhu, příjmech, toho co vlastníš, kdo a jaké ti platí alimenty apod. úplně všem), takže je to něco za něco no.
Najdi si občanskou poradnu, je jich hromada ve větších městech, dělají zcela zadarmo právě tohle poradenství a dokážou přesně určit jestli je insolvence řešení. Navíc ji často umí i vyřídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
839
24.10.24 23:14

Zajdi si do občanské poradny, tam ti zdarma poradí, jaké máš možnosti, jestli třeba nemáš nárok na nějaké další dávky apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
24.10.24 23:22
@Aletheia píše: Více

Něco za něco? Splatí třetinu, teď snad i míň. Tak to je vystavení soukromých informací snad ta nejmenší cena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7216
24.10.24 23:31
@Azeretereza píše: Více

Ano, něco za něco. Zaplatí jenom část dluhu ale vystaví celé republice své citlivé informace. :nevim: Mě by to třeba hodně vadilo, jakože hodně. Co tam všechno člověk dozví je někdy fakt hustý. Nechtěla bych být nucena to udělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11052
24.10.24 23:50

To je život.
Tak jak se neustále řeší tyhle nevýhodné půjčky, tak pořád se najde někdo, kdo jich využije.
Teď stejně litá jak střelná a nic z toho.
To je spíš tak znova onemocnět a padnout ještě na hlubší dno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
24.10.24 23:54

Ano, mně by to taky vadilo. Ale ta cena je adekvátní. Je to šance, a něco musí obětovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.24 00:44

A kolik splacis? Ja mam taky uver, vetsi. 320 tis. Platim 4,5 tis. Mam to u sve banky. Mam to na 10 let :zed: ziju sama, ale rekla jsem si ze az se ukaze nekdo a budeme spolu zit a ulevi memu rozpoctu, tak budu posilat vic abych se toho zbavila. Taky jsem nastvana, ze jsem se sem dostala ale uz se stalo :zed:

• Citovat
  • Upravit
Vyzvědačka
25.10.24 01:00
@Anonymní píše: Více

Nekdo kdo ulevi tvemu rozpočtu… Sakra, ty musíš být ale partie :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
44208
25.10.24 01:48

Kontaktuj Nadační fond proti dluhové pasti v Praze. Jsou nejlepší v řešení těchto situací. Žádná jiná občanská ani dluhová poradna v ČR na ně nemá.
Orientují se i v tom, jestli ty půjčky nebyly nezákonné a proti dobrým mravům. Většina jich je, hlavně revolvingové úvěry mají vysoké úroky a nedostatečně ověřují bonitu žadatele. Půjčují už předluženým lidem. Zachránili už spoustu lidí před exekucemi a insolvencí.
www.nfpdp.cz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65441
25.10.24 05:55

Tak ty informace o tobe vystavi, i kdyz je v insolvenci treba zamestnavatel. Videla jsem jednu takovou firmu, byla tam jmena lidi, co pracovně dostali, notas atd, plat, u zenskych na rodicovaku data narozeni deti, no hromada informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16994
25.10.24 09:43

Určitě bych v prvé řadě řešila s nějakým poradenským centrem. Zagoogli, jestli je nějaké i v tvém městě, nebo jsou online linky. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
25.10.24 10:34
@Vyzvědačka píše: Více

Tak snad když se k ní někdo nastěhuje logicky se začne podílet na platbách za bydlení a tím jejímu rozpočtu uleví.
Nevím proč bl.be ryjes :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.10.24 10:47

@prokr no, to není tak jednoduché, ne každý chlap snese cizí dítě a samozřejmě, moje dítě je na prvním místě. Ale je to i jedno z řešení… ovšem kdo by chtěl ženskou s dítětem a ještě k tomu zadluženou 🙈 🤷‍♀️

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel