Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Resenim pro tebe je prave insolvence.
Narustani dluhu se zastavi, auto ti zustane. Dluznici ti budou muset dat pokoj.
Splatis odhadem 15-40 procent puvodniho dluhu. Po par letech zacnes znova s cistym stitem.
No ale tady se těžko radí. Jediná cesta je prostě víc placená práce nebo práce navíc. Třeba roznášení letáků, nebo něco co jde s dítětem když nemáš hlídání. Částka je to velká, jakmile to spadne do exekuce tak auto prodají, je jedno na co ho člověk potřebuje - pokud to není přímo výkon povolání.
U insolvence můžou taky auto prodat. To není žádná jistota. Navíc vystavíš veškeré svoje informace komukoliv (je to kompletně veřejný proces, včetně pracovních smluv, konkrétních údajů o dluhu, příjmech, toho co vlastníš, kdo a jaké ti platí alimenty apod. úplně všem), takže je to něco za něco no.
Najdi si občanskou poradnu, je jich hromada ve větších městech, dělají zcela zadarmo právě tohle poradenství a dokážou přesně určit jestli je insolvence řešení. Navíc ji často umí i vyřídit.
Zajdi si do občanské poradny, tam ti zdarma poradí, jaké máš možnosti, jestli třeba nemáš nárok na nějaké další dávky apod.
@Aletheia píše: Více
Něco za něco? Splatí třetinu, teď snad i míň. Tak to je vystavení soukromých informací snad ta nejmenší cena.
@Azeretereza píše: Více
Ano, něco za něco. Zaplatí jenom část dluhu ale vystaví celé republice své citlivé informace.
Mě by to třeba hodně vadilo, jakože hodně. Co tam všechno člověk dozví je někdy fakt hustý. Nechtěla bych být nucena to udělat.
To je život.
Tak jak se neustále řeší tyhle nevýhodné půjčky, tak pořád se najde někdo, kdo jich využije.
Teď stejně litá jak střelná a nic z toho.
To je spíš tak znova onemocnět a padnout ještě na hlubší dno.
Ano, mně by to taky vadilo. Ale ta cena je adekvátní. Je to šance, a něco musí obětovat.
A kolik splacis? Ja mam taky uver, vetsi. 320 tis. Platim 4,5 tis. Mam to u sve banky. Mam to na 10 let
ziju sama, ale rekla jsem si ze az se ukaze nekdo a budeme spolu zit a ulevi memu rozpoctu, tak budu posilat vic abych se toho zbavila. Taky jsem nastvana, ze jsem se sem dostala ale uz se stalo ![]()
@Anonymní píše: Více
Nekdo kdo ulevi tvemu rozpočtu… Sakra, ty musíš být ale partie ![]()
Kontaktuj Nadační fond proti dluhové pasti v Praze. Jsou nejlepší v řešení těchto situací. Žádná jiná občanská ani dluhová poradna v ČR na ně nemá.
Orientují se i v tom, jestli ty půjčky nebyly nezákonné a proti dobrým mravům. Většina jich je, hlavně revolvingové úvěry mají vysoké úroky a nedostatečně ověřují bonitu žadatele. Půjčují už předluženým lidem. Zachránili už spoustu lidí před exekucemi a insolvencí.
www.nfpdp.cz.
Tak ty informace o tobe vystavi, i kdyz je v insolvenci treba zamestnavatel. Videla jsem jednu takovou firmu, byla tam jmena lidi, co pracovně dostali, notas atd, plat, u zenskych na rodicovaku data narozeni deti, no hromada informací.
Určitě bych v prvé řadě řešila s nějakým poradenským centrem. Zagoogli, jestli je nějaké i v tvém městě, nebo jsou online linky. ![]()
@Vyzvědačka píše: Více
Tak snad když se k ní někdo nastěhuje logicky se začne podílet na platbách za bydlení a tím jejímu rozpočtu uleví.
Nevím proč bl.be ryjes ![]()
@prokr no, to není tak jednoduché, ne každý chlap snese cizí dítě a samozřejmě, moje dítě je na prvním místě. Ale je to i jedno z řešení… ovšem kdo by chtěl ženskou s dítětem a ještě k tomu zadluženou 🙈 🤷♀️
Dobrý den, jsem matka jednoho dítěte, už nějakou dobu lítám v dluhu, začalo to tím že jsem že zdravotních důvodu musela podstoupit dvě operace a jelikož jsem marodila déle než tři měsíce, musela jsem si půjčit, zvolila jsem špatnou nevýhodnou půjčku a od té doby se všechno sype… řešila jsem splátky další půjčkou, jelikož můj plat nestačil. Prosím o radu, nemám exekuci ani insolvenci, ale už jsem na hraně. Nevím kde vzít peníze na uplácení, pracuji kdykoliv je dítě ve školce, nikoho z rodiny už nemám…
Můj dluh je necelých 200 tisíc. Co dál? 😔 Do exekuce spadnout nemůžu, jediné co vlastním je auto a to potřebuji k cestám do práce..