Dědictví dluhů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mag
12864
11.4.13 11:23
@slavuska1 píše:
a myslíš že jim to opatrovnický soud neodsouhlasí? pokud jsou tam větší dluhy? ;)

A pisu výše snad něco jiného 8)
Jinak už zde vše padlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
11.4.13 11:24

Jo tak to díky za vysvělení už tomu rozumím, a asi to tak opravdu bude to máte pravdu :think:

A ještě otázku nevíte zda se k soudu musíme dostavit osobně, nebo to budeme moct řešit písemně? Nebydlíme v místě trvalého bydliště :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.4.13 11:26
@petullle píše:
Jo tak to díky za vysvělení už tomu rozumím, a asi to tak opravdu bude to máte pravdu :think:A ještě otázku nevíte zda se k soudu musíme dostavit osobně, nebo to budeme moct řešit písemně? Nebydlíme v místě trvalého bydliště :zed:

můžete zajít na soud který máte v místě skutečného bydliště a oni to tam s váma sepíší a zašlou na soud kde se to řeší..za dítě stejně bude rozhodovat opatrovník takže dítě fyzicky se dostavit nemusí a vy mužete poslat odmítnutí přijmout dědictví písemně ( bud teda notářsky ověřené, nebo teda zajít na ten soud a sepsat to tam a oni to pak pošlou na příslušný soud )

• Citovat
  • Upravit
mag
12864
11.4.13 11:34

Příslušným soudem němi ten podle vašeho trvalého pobytu, ale mista TP zustavitele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20507
11.4.13 11:35

@mag jo ten je ale stejný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12864
11.4.13 11:36

@petullle no tak jak psala @smurfka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.4.13 11:43

@petullle
a taky jestli pujdete to vyřizovat na ten soud který máte v místě skutečného bydliště je dobré vědět značku pod kterou se váš případ projednává..( bud si zavolat na soud kde se dědictví řeší, nebo pokud jste už dostali od soudu nějaké vyrozumění v té věci, tak nahoře v pravo by měla být značka vašeho spisu) to je důležité, protože jestli to budete sepisovat na jiném soudě, musí tam být uvedena značka spisu - aby to ten soud kam to budou pak píslat, měl kam přiřadit ( jinak se to ztratí v hoře papírů bez značek )

• Citovat
  • Upravit
20507
11.4.13 14:38

@smurfka @smurfka moc děkuji i Vám všem ostatním ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
25.6.13 14:11

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda se můžu zřeknout dědictví ještě před smrtí? Nebo mě po smrti někdo informuje, že rodiče mají dluhy a můžu se zřeknout až poté? Docela by mě to zajímalo, nebo s jedním z rodičů jsem nevyrůstala a nevidím důvod pak platit dluhy a že bych dědila majetek o tom pochybuji-nic nemá :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.14 09:48

DĚDĚNÍ

Ahoj, mám takovu otázku.
Umřel mi otec.
Na koho padnou jeho dluhy a exekuce?
Jsem jeho nejstarší dcera, potom má ještě další 3 s druhou exmanželkou.
Má ještě sestru a proto mě zajímá jak to je.
Nemělo by to padnou na ní a pak až na jeho děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
17.4.14 09:54

Dědictví jako takové jde nejprve na manželku a pak na všechny děti. Dluhy bohužel zdědíte taky pokud dědictví neodmítnete, ale musíte odmítnout celé, nejde si říct chci barák ale dluhy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767

Jestliže nemá manželku, tak dědí jen děti. Sourozenci ne. Dědictví můžete u soudu odmítnout, pokud nechcete ty dluhy zdědit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karfice

Dle mě se vše rozdělí rovným dílem a ty pak můžeš dědictví odmítnout v plném rozsahu.

• Citovat
  • Upravit
20767
17.4.14 09:56

@karfice Jo, jo rovným dílem, to jsem zapomněla napsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.4.14 09:56

Tak děkuju to je super, není po něm co dědit krom nervů a dluhu na statisíce. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel