Dědictví dluhů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.4.15 16:41

@Keyllah To jsem si původně také myslela, ale ten článek na idnes mě trochu zmátl, proto jsem chtěla diskutovat o tom, zda-li jsou ty informace v něm pravdivé či nikoli. I když je pravda, že v jednom odstavci píší, že v některých případech lze podat námitku proti platnosti takových půjček pokud jsou ujednány bez vědomí manželek, ale že je to prý diskutabilní. Právní pomoci určitě využijeme. Jen se prostě nyní snažíme nějak zorientovat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.4.15 16:43

@Keyllah Jinak nevíš, jestli je nutné navštěvovat právníka ještě před zahájením dědického řízení? Dokud segra nenavštíví notáře tak není nic moc jasného, mohou se zjistit další dluhy a pod.

• Citovat
  • Upravit
41209
14.4.15 16:46
@Anonymní píše:
@Keyllah To jsem si původně také myslela, ale ten článek na idnes mě trochu zmátl, proto jsem chtěla diskutovat o tom, zda-li jsou ty informace v něm pravdivé či nikoli. I když je pravda, že v jednom odstavci píší, že v některých případech lze podat námitku proti platnosti takových půjček pokud jsou ujednány bez vědomí manželek, ale že je to prý diskutabilní. Právní pomoci určitě využijeme. Jen se prostě nyní snažíme nějak zorientovat.

To je přesně ono. Napřed sestavte co nejpřesnější soupis aktiv (toho co manželovi zbylo v plusu) a pasiv (všech možných dluhů a závazků). Ke všemu nejlépe smlouvy. Podle data porovnejte co je v sjm a co není. Co je v sjm, zjistěte, zda měla/musela manželka souhlasit a zda je pod tím podepsaná. Pak je otázkou, zda by se to dalo napadnout a s jakou úspěšností - nejlíp poradí advokát. U dědictví pak zjistit, zda je v plusu nebo v mínusu. Pokud v plusu - tak příjmout, pokud je to šul nul a za dluhy odpovídá už nyní sestra z titulu sjm, tak bych ho přijala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
14.4.15 16:48
@Anonymní píše:
@Keyllah Jinak nevíš, jestli je nutné navštěvovat právníka ještě před zahájením dědického řízení? Dokud segra nenavštíví notáře tak není nic moc jasného, mohou se zjistit další dluhy a pod.

Tak je otázkou, zda se s některými dluhy dá něco dělat už teď - jestli tam třeba nemusel být podpis sestry atd. Taky se podívejte, zda už třeba některé dluhy nejsou promlčené atd. S tím vám pak ten notář neporadí, to ho nezajímá, tak aby pak nerozhodl rychle a vy museli reagovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41209
14.4.15 16:49
@Anonymní píše:
@Keyllah Jinak nevíš, jestli je nutné navštěvovat právníka ještě před zahájením dědického řízení? Dokud segra nenavštíví notáře tak není nic moc jasného, mohou se zjistit další dluhy a pod.

Jinak pokud tam nejsou žádné nejasnosti (okolo třeba vzniku těch dluhů), tak ho nyní sestra asi neupotřebí, ale minimálně zjistit komu pak volat by mohla - ono, právník pak nemusí mít čas, může být na dovolené atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel