Dědictví dluhů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20767
18.4.14 09:26
@Heinich píše:
„Problém je ale ten, že sice dědictví můžete odmítnout, jenže jen do měsíce od doby, kdy vás soud informuje o zahájení dědického řízení, přičemž rozsah dluhů zemřelého může vyplout na povrch až mnohem později.“..To je jasné zhoršení a risk pro dědice. Vy to nevidíte?

Ale i tohle je ošetřeno :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
18.4.14 09:27
@Heinich píše:
Já jsem četl právnický rozbor, kde právě kritizovali, že se to dá po té novele vykládat různě a to je nebezpečné. Nevím, právník nejsem, ale považují za podezřelé toto nějak komplikovat. S tímto opravdu není legrace.

Dá se to vykládat různě? No tak zvednu zadek a dojdu na soud! Stále nevidím problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
18.4.14 09:29
@radkka píše:
Dá se to vykládat různě? No tak zvednu zadek a dojdu na soud! Stále nevidím problém.

Já vidím problém v tom, že předtím jste na soud nemusela. Vy ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
18.4.14 09:30
@Heinich píše:
Já vidím problém v tom, že předtím jste na soud nemusela. Vy ne?

No tak jednou zvednete zadek? Opravdu je to tak náročné? Když něco chci, tak pro to taky musím něco udělat… mě to neobtěžuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
18.4.14 09:32
@radkka píše:
No tak jednou zvednete zadek? Opravdu je to tak náročné? Když něco chci, tak pro to taky musím něco udělat… mě to neobtěžuje.

Pokud to předtím nebylo potřeba, pak já to za obtěžující považuji. A znovu, s těmi dluhy není opravdu žádná legrace, zvlášť v době všeobecné, i bankovní lichvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
18.4.14 09:36
@Heinich píše:
Pokud to předtím nebylo potřeba, pak já to za obtěžující považuji. A znovu, s těmi dluhy není opravdu žádná legrace, zvlášť v době všeobecné, i bankovní lichvy.

Já vím, že s dluhy není žádná legrace a proto by mi nestačilo vyřešit vzdání je jich pouze s notářem. Ale očividně se neshodneme, takže nevím, proč to dál rozebírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3968
18.4.14 09:40
@radkka píše:
Já vím, že s dluhy není žádná legrace a proto by mi nestačilo vyřešit vzdání je jich pouze s notářem. Ale očividně se neshodneme, takže nevím, proč to dál rozebírat.

Taky už to nechci rozebírat, ale předtím po tom co udělal notář vám už nic nehrozilo. Nebo jsem to tedy neslyšel, že za starého zákona by to někomu najednou hodili (dluhy). Jde o to, aby to teď nenastalo. No ukáže to asi až čas, jestli to pak na někoho neočekávaně dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
18.4.14 11:13

Ahoj holky necetla jsem tady kdo se na co pta, nemam na to nejak naladu jsem rozzurena.Otec meho ditete ma dluhy, jak se ujistit nebo zaridit abych dluhy neplatila ja nebo nezdedil syn. Bojim se toho jak cert krize. A zklamani sileny.Diky za rady :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
18.4.14 11:15

@xzuzulinka Syn je nebude dědit, když se už za života zůstavitele dědictví zřekne nebo se jej po jeho smrti vzdá. Ty, pokud nejsi manželka, tak nedědíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
141
18.4.14 11:48

Ale jak zjistíte, jak ty dluhy jsou vlastně vysoké? To se jen tak lehce zjistit nedá.

Taky je nejasné, jak je to v případě manželů. Může druhý manžel odmítnout dědictví po zadluženém partnerovi? V tomhle případě se bojím, že stejně v rámci SJM dluží oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
18.4.14 13:34

@radkka Diky,byla jsem s nim 5 let a po 4 letech jsem se dozvedela ze ma dluhy nekdy z drivejska za co to nevim to mi nerekl, tajil to do posledni chvile i kdyz jsem se kolikrat ptala jestli nekde neco plati, bylo mi divny ze nemame porad penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
18.4.14 13:37
@xzuzulinka píše:
@radkka Diky,byla jsem s nim 5 let a po 4 letech jsem se dozvedela ze ma dluhy nekdy z drivejska za co to nevim to mi nerekl, tajil to do posledni chvile i kdyz jsem se kolikrat ptala jestli nekde neco plati, bylo mi divny ze nemame porad penize.

To je smutný :( Hlavně to pak v případě smrti opravdu řešit a nenechávat na poslední chvíli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
18.4.14 13:38

@radkka smutny to je a hodne, kdybych to vedela driv tak s nim nejsem a hlavne bych tady do toho neprivedla dite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
18.4.14 13:46
@xzuzulinka píše:
@radkka smutny to je a hodne, kdybych to vedela driv tak s nim nejsem a hlavne bych tady do toho neprivedla dite

Už s tím nic nenaděláš, určitě si ráda, že maličké máš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
18.4.14 13:56

@radkka jo tak to zase jo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...