Dědictví po babičce - je to spravedlivé?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22078
28.7.24 16:18
@Míňa66 píše: Více

Jen kopej, kopej - na věci tím nic nezměníš. Osobuješ si vůči svému bratrovi pozici kontrolora, který bude jeho chování resp. jeho život posuzovat, hodnotit a uzná-li za vhodné, odmění jej. A to je pozice, která do sourozeneckého vztahu nepatří ani omylem.

Rady, jak věc vyřešit, jsi dostal - neřešit to dopředu, ale skutečně až jako dědictví, které se jednou rozdělí mezi tvou matku a tetu. To se ti ale holt nezamlouvá.

Příspěvek upraven 28.07.24 v 16:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34058
28.7.24 16:18

No a když budete mít xlidí kousíček baráku, co s tím budete dělat? Vždytˇse kvůli tomu jednou pozabíjíte. Tohle opravdu není vůbec dobrej nápad. Vždytˇbabička nemusí vůbec nic řešit, utrácet za právníka, katastr atd. Tvoje matka a její sestra budou jednou dědit ze zákona. A jak s tím domem naložej potom je už jejich věc. A jednou bude postup stejný, budeš dědit ty, tvoji sourozenci a děti tety. Nechápu proč to chce babička tak zkomplikovat. Vymluv jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16463
28.7.24 16:22
@arinecka píše: Více

Taky stále nechápu, co se řeší. Mají to dostat dcery a ty to pak případně rozdělit. Zbytečně je to takhle komplikovaný, přeskakovat koleno :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34058
28.7.24 16:26
@Dahlia0409 píše: Více

Přijde mi to úplněna hlavu. Zbytečný lítání, papírování, placení. A přitom stačí nic nedělat, ono se to časem vyřeší samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
28.7.24 16:33
@BohunkaP píše: Více

Já už nevím jestli se ti smát nebo brečet nad tím jak jsou lidi blbý. Kolikrát mám opakovat že to není z mé hlavy a že původní předpoklad byl, že bude dědit máma s tetou? A že teď přišla babička s tím, že kvůli těm věcem co jsem psal to půjde na vnoučata? Ty máš fakt iq hodně nízko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27940
28.7.24 16:43
@zrcadlo píše: Více

Hej, hlavne keď je plán, že teta býva v 1/2 dome a jeho mama bude bývať v druhej 1/2 domu. A neter bude bývať na striedačku raz u rodičov, raz u jeho mami pretože časť jej tam bude patriť :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
28.7.24 16:55
@ekira5 píše: Více

Další chytrá hlava. No že vás tu ale je 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34058
28.7.24 17:09

Tak babicce vysvetli ze to je proste blbost ne? A nebo se do toho nemontuj a at si to udela jak chce ona. Vzdyt ve finale je to jeji vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
28.7.24 17:15

Nazoru, ze mas babicce vysvetlit, ze jeji napad odkazat dum vnoucatum neni nejlepsi, je tady dost. Dum by jednou mela mit tva mama s tetou. To je spravedlive. A pokud se babicka rozhodne darovat dum jen nekterym vnoucatum, pak je spravedlive, aby je podarovala stejnymi podily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16463
28.7.24 18:11

Hlavně že ty máš hlavičku jako makovicku. Jednou jste rodina, tak mají mít prvně děti, pak až vnoučata. A všichni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34058
28.7.24 18:19

On chce slyšet, že jeho plán je ten nej :mrgreen: On by měl být ten, co časem rozhodne, jestli si bratr zaslouží něco dostat atd. Normální člověk by to neřešil a vysvětlil babičce, že tenhle nápad je jaksi na nic. Bohatě stačí když to nechá být, a až tady jednou nebude, tak každá z jejích dcer dostane polovinu domu a šmitec. Jak s tím pak naložej ty dvě už bude na nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41532
28.7.24 18:20

nedovolíš? :think: je to majetek babičky a ta si s ním může dělat co chce a nepotřebuje k tomu tvoje svolení. Nemáš jí, co dovolovat. Pokud nechceš toto řešení, ok, řekni to babičce a ona se podle toho zařídí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
28.7.24 18:25
Čím to všichni čtěte? Pr*elí? Nejspíš jo protože pak bys nemohla nepsat tohle :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
28.7.24 18:28
@Keyllah píše: Více

Další co čte asi pr*elí.. psal jsem že nedovolím aby se s barákem něco stalo kvůli tomu že můj bratr má dluhy. A ano já to nedovolím, pokud část domu bude psaná na mě. Tím pádem mám za to zodpovědnost. Logicky.. ale to vám tu většině moc neříká asi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
28.7.24 18:30

Babicka by na tebe mela napsat vse, i to co patri sestrenicim. A ty jim to prepises az pote, co se spravne vdaji a zplodi a vychovaji slusne deti. Co kdyz budou jejich deti propadat, chlastat nebo tak neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný