Dědictví, poradí někdo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3361
3.11.13 21:06

Ano, lze. Plnou moc dávala i sestra mě. Došla za notářem osobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
3.11.13 21:28

@Dorothea prosim te a jak jste tech deset mesicu resili pripadne platby? Umira mi matka, vlastni byt, vubec netusim, jestli banka necha bezet prikazy jako sipo a elektrika a deset mesicu je dost masakr :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dorothea
3.11.13 21:47
@Potvoora píše:
@Dorothea prosim te a jak jste tech deset mesicu resili pripadne platby? Umira mi matka, vlastni byt, vubec netusim, jestli banka necha bezet prikazy jako sipo a elektrika a deset mesicu je dost masakr :-(

měli jsme jiný případ, platby řešil druhý partner a nebyly na trvalých příkazech, takže v tomto bohužel neumím poradit…

• Citovat
  • Upravit
sasanka83
3.11.13 22:36

Ahoj jde to, když mi zemrel otec, napsala jsem plnou moc, s overenym podpisem na poste, kde jsem uvedla, ze me bude zastupovat babicka(jeho matka) jelikož jsem se nechtěla setkat, se svyma sestrama. vsechno probehlo bez problemu

• Citovat
  • Upravit
1987
4.11.13 15:49

@Dorothea Nevadí, budu pátrat dál. Matka má bohužel všechno v sipo a trvalákách z kterých nejde ani moc poznat, co se vlastně platí :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
19.5.15 22:12

Ahoj všem, obnovuji toto téma. I mě zajímá, jestli je nějaká lhůta, do kdy musí být dědické řízení ukončeno. Jsem přímý dědic po babičce (otec, její syn zemřel). Do řízení vstupují pouze dvě dcery a já, jako jediní dědicové, děda umřel dřív než babička. Zemřela na konci září 2014 a do dnešního dne mě nikdo k žádnému řízení nepozval ani o jeho průběhu neinformoval. Je možné někde zjistit, jestli už probíhá? Je velká pravděpodobnost, že do dědictví půjdou minimální úspory a žádné nemovitosti, babička s dědou vše rozdali ještě za života. Stejně bych ale očekávala, že budu informována. Jedna z otcovo sester mi i volala kvůli upřesnění adresy, aby jí dala notáři.

Děkuji všem za informace.

• Citovat
  • Upravit
624
19.5.15 22:22

@jjelena
Znáš jméno notáře? Ne? Zavolej si na soud (v jehož obvodu babička zemřela) a zeptej se, že chceš informace k dědickému řízení po XY AB, narozené 123, zemřelé 456 a kdo (který notář/ka) a pod jakou spisovkou vede řízení. Poté zavolej konkrétní notářce/notáři a informuj se na stav řízení (dle jména babičky nebo spisovky).

Ale ano, klidně to může trvat měsíce, i roky. Letos jeden notář ukončoval řízení po zemřelém v r. 2012. A to to nebylo nic složité…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
19.5.15 22:22

@jjelena Ty tam budeš pravděpodobně přizvána jako za otce. Nejsi přímí dědic v tomhle smyslu. Nejdřív tam půjdeš za svého zesnulého otce a pak se terpve dootevře dědické řízení za tvého otce… Řeším to samé teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
19.5.15 22:28

@DeTer Nevím přesně, jak je ta terminologie, ale v dědickém řízení po dědovi jsem figurovala rovnou a byla jsem u řízení jen jednou. Vše se vyřešilo, bylo to jednoduché.

• Citovat
  • Upravit
jjelena
19.5.15 22:32

@darkwulf Nevím vůbec nic, vztahy v té rodině jsou napjaté od smrti mýho táty a já se s nimi nestýkám. Vlastně jsem byla u řízení po dědovi, a pak mě ted jedna z tet informovala o smrti babičky a pak volala kvůli té adrese, věděla, že jsem se přestěhovala. Vím jen, kde babička zemřela a ty základní nacionále taky znám. Zkusím zavolat na ten soud, díky za radu.

Ale předpokládám, že není možné, aby řízení probíhalo beze mě, ne?

• Citovat
  • Upravit
4462
19.5.15 22:47

@jjelena V tom případě nevím, kde je zakopaný pes u nás. Zkrátka řeším podobnou situaci sama a musela jsem (je to složité) to přijmout za otce a pak abych se zřekla jménem svým ve prospěch… Takže mě dědické řízení po otci ještě čeká až se děditví z dědy převede na mého zesnulého otce :mrgreen: :mrgreen: sranda musí být :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
19.5.15 22:57

@DeTer Tak to nevím. Dědictví po otci řešila tehdy máma a tuším, že děda jako můj poručník. Byla jsem nezletilá, když táta umřel. V dědictví jsem figurovala jako dědic na stejný úrovni jako tátovo sestry, vše jsem vyřizovala jménem svým, ne za otce. A stejně tak očekávám, že to bude i ted, po babičce.

• Citovat
  • Upravit
4462
19.5.15 23:01
@jjelena ted úplně nechápu
@jjelena píše:
@DeTer Tak to nevím. Dědictví po otci řešila tehdy máma a tuším, že děda jako můj poručník. Byla jsem nezletilá, když táta umřel. V dědictví jsem figurovala jako dědic na stejný úrovni jako tátovo sestry, vše jsem vyřizovala jménem svým, ne za otce. A stejně tak očekávám, že to bude i ted, po babičce.

myslíš po kom? Dědovi?
Tak nevím, třeba se ještě někdo vyjádří. Já mám bohužel jinou zkušenost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
19.5.15 23:04
@DeTer píše:
@jjelena ted úplně nechápumyslíš po kom? Dědovi?
Tak nevím, třeba se ještě někdo vyjádří. Já mám bohužel jinou zkušenost :mrgreen:

Já tu neřeším dědictví po tátovi. Ale po dědovi, takže myslím toto dědictví.
Já zas nechápu toto: Takže mě dědické řízení po otci ještě čeká až se děditví z dědy převede na mého zesnulého otce

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.5.15 23:35

Ahoj, zažila jsme něco podobného před pár lety.
Jednalo se o dědické řízení po dědovi. Dědici byli 2 teta a my vnoučata od druhé, již zemřelé dcery.
Také jsme čekali až se nám notářka ozve. Ale neozvala se dodnes. Jediné, co chtěla po bráchovi byly přepisy energií a pak se už neozvala. Dopadlo to tak, že si s ní dali brácha s taťkou po několika měsících schůzku a na té se dozvěděli, že dědické řízení je již dávno ukončené (nebylo co dědit, akcie pokryly náklady na pohřeb, který zařizovala teta), jen teta nám to „zapomněla“ říct a notářka nás prý vyrozumnět nemusela (jak jsem se tu pak dozvěděla).
omlouvámm se za anonym…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová