Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ano, lze. Plnou moc dávala i sestra mě. Došla za notářem osobně…
@Dorothea prosim te a jak jste tech deset mesicu resili pripadne platby? Umira mi matka, vlastni byt, vubec netusim, jestli banka necha bezet prikazy jako sipo a elektrika a deset mesicu je dost masakr ![]()
@Potvoora píše:
@Dorothea prosim te a jak jste tech deset mesicu resili pripadne platby? Umira mi matka, vlastni byt, vubec netusim, jestli banka necha bezet prikazy jako sipo a elektrika a deset mesicu je dost masakr
měli jsme jiný případ, platby řešil druhý partner a nebyly na trvalých příkazech, takže v tomto bohužel neumím poradit…
Ahoj jde to, když mi zemrel otec, napsala jsem plnou moc, s overenym podpisem na poste, kde jsem uvedla, ze me bude zastupovat babicka(jeho matka) jelikož jsem se nechtěla setkat, se svyma sestrama. vsechno probehlo bez problemu
@Dorothea Nevadí, budu pátrat dál. Matka má bohužel všechno v sipo a trvalákách z kterých nejde ani moc poznat, co se vlastně platí ![]()
Ahoj všem, obnovuji toto téma. I mě zajímá, jestli je nějaká lhůta, do kdy musí být dědické řízení ukončeno. Jsem přímý dědic po babičce (otec, její syn zemřel). Do řízení vstupují pouze dvě dcery a já, jako jediní dědicové, děda umřel dřív než babička. Zemřela na konci září 2014 a do dnešního dne mě nikdo k žádnému řízení nepozval ani o jeho průběhu neinformoval. Je možné někde zjistit, jestli už probíhá? Je velká pravděpodobnost, že do dědictví půjdou minimální úspory a žádné nemovitosti, babička s dědou vše rozdali ještě za života. Stejně bych ale očekávala, že budu informována. Jedna z otcovo sester mi i volala kvůli upřesnění adresy, aby jí dala notáři.
Děkuji všem za informace.
@jjelena
Znáš jméno notáře? Ne? Zavolej si na soud (v jehož obvodu babička zemřela) a zeptej se, že chceš informace k dědickému řízení po XY AB, narozené 123, zemřelé 456 a kdo (který notář/ka) a pod jakou spisovkou vede řízení. Poté zavolej konkrétní notářce/notáři a informuj se na stav řízení (dle jména babičky nebo spisovky).
Ale ano, klidně to může trvat měsíce, i roky. Letos jeden notář ukončoval řízení po zemřelém v r. 2012. A to to nebylo nic složité…
@jjelena Ty tam budeš pravděpodobně přizvána jako za otce. Nejsi přímí dědic v tomhle smyslu. Nejdřív tam půjdeš za svého zesnulého otce a pak se terpve dootevře dědické řízení za tvého otce… Řeším to samé teď
@DeTer Nevím přesně, jak je ta terminologie, ale v dědickém řízení po dědovi jsem figurovala rovnou a byla jsem u řízení jen jednou. Vše se vyřešilo, bylo to jednoduché.
@darkwulf Nevím vůbec nic, vztahy v té rodině jsou napjaté od smrti mýho táty a já se s nimi nestýkám. Vlastně jsem byla u řízení po dědovi, a pak mě ted jedna z tet informovala o smrti babičky a pak volala kvůli té adrese, věděla, že jsem se přestěhovala. Vím jen, kde babička zemřela a ty základní nacionále taky znám. Zkusím zavolat na ten soud, díky za radu.
Ale předpokládám, že není možné, aby řízení probíhalo beze mě, ne?
@jjelena V tom případě nevím, kde je zakopaný pes u nás. Zkrátka řeším podobnou situaci sama a musela jsem (je to složité) to přijmout za otce a pak abych se zřekla jménem svým ve prospěch… Takže mě dědické řízení po otci ještě čeká až se děditví z dědy převede na mého zesnulého otce
sranda musí být ![]()
@DeTer Tak to nevím. Dědictví po otci řešila tehdy máma a tuším, že děda jako můj poručník. Byla jsem nezletilá, když táta umřel. V dědictví jsem figurovala jako dědic na stejný úrovni jako tátovo sestry, vše jsem vyřizovala jménem svým, ne za otce. A stejně tak očekávám, že to bude i ted, po babičce.
@jjelena píše:
@DeTer Tak to nevím. Dědictví po otci řešila tehdy máma a tuším, že děda jako můj poručník. Byla jsem nezletilá, když táta umřel. V dědictví jsem figurovala jako dědic na stejný úrovni jako tátovo sestry, vše jsem vyřizovala jménem svým, ne za otce. A stejně tak očekávám, že to bude i ted, po babičce.
myslíš po kom? Dědovi?
Tak nevím, třeba se ještě někdo vyjádří. Já mám bohužel jinou zkušenost ![]()
@DeTer píše:
@jjelena ted úplně nechápumyslíš po kom? Dědovi?
Tak nevím, třeba se ještě někdo vyjádří. Já mám bohužel jinou zkušenost
Já tu neřeším dědictví po tátovi. Ale po dědovi, takže myslím toto dědictví.
Já zas nechápu toto: Takže mě dědické řízení po otci ještě čeká až se děditví z dědy převede na mého zesnulého otce
Ahoj, zažila jsme něco podobného před pár lety.
Jednalo se o dědické řízení po dědovi. Dědici byli 2 teta a my vnoučata od druhé, již zemřelé dcery.
Také jsme čekali až se nám notářka ozve. Ale neozvala se dodnes. Jediné, co chtěla po bráchovi byly přepisy energií a pak se už neozvala. Dopadlo to tak, že si s ní dali brácha s taťkou po několika měsících schůzku a na té se dozvěděli, že dědické řízení je již dávno ukončené (nebylo co dědit, akcie pokryly náklady na pohřeb, který zařizovala teta), jen teta nám to „zapomněla“ říct a notářka nás prý vyrozumnět nemusela (jak jsem se tu pak dozvěděla).
omlouvámm se za anonym…