Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@annlady, vypravitel jsem byla já, ale bratr při sjednávání pohřbu velmi důrazně vyžadoval, že on vyřídí úmrtní list. Info notáři dává matrika. Takže oslovili jeho. Pak se mě ptal na nějaké info a jízlivě se podivoval, že jsem tam nebyla. Já jsem v tomhle v pohodě, neb vím, že o nic nepřijdu. Spíš by mě zajímalo, jak to probíhá… Spíše mě zarazilo, že se mluví o ženské. Ze zajímavosti jsem si zjišťovala, kdo by to měl vyřizovat a byl to chlap. Ale mohla to být asistentka, jak jste zde psaly. I když bratr stále říkal notářka. Tak mě zajímalo, zda může přešoupnout agendu na někoho jiného. Nebo když by byla přeci jen závěť psaná u notářky.
Vztahy s bratrem máme fakt na prd.
Opravdu moc děkuji za odpovědi.
ty nedobré rodinné vztahy jsou naprt, taky to tak mám a už jsem vyčerpala všechny možnosti domluvy
k samotnému jednání budete písemně zváni všichni
@Anonymní píše:
@annlady, vypravitel jsem byla já, ale bratr při sjednávání pohřbu velmi důrazně vyžadoval, že on vyřídí úmrtní list. Info notáři dává matrika. Takže oslovili jeho. Pak se mě ptal na nějaké info a jízlivě se podivoval, že jsem tam nebyla. Já jsem v tomhle v pohodě, neb vím, že o nic nepřijdu. Spíš by mě zajímalo, jak to probíhá… Spíše mě zarazilo, že se mluví o ženské. Ze zajímavosti jsem si zjišťovala, kdo by to měl vyřizovat a byl to chlap. Ale mohla to být asistentka, jak jste zde psaly. I když bratr stále říkal notářka. Tak mě zajímalo, zda může přešoupnout agendu na někoho jiného. Nebo když by byla přeci jen závěť psaná u notářky.
Opravdu moc děkuji za odpovědi.Podle pristupu tveho bratra by me neprekvapilo, kdyby zlato nebo cokoli chtel uz bylo pryc. Ty si myslis jak o nic nemuzes prijit, ale tygle male veci pak nikdo resit nebude. Na te schuzce jsi mela sedet ty jako vypravitel pohrbu. Dej si na nej pozor.
@K. Rocánková píše:@Anonymní píše:
Opravdu moc děkuji za odpovědi.Podle pristupu tveho bratra by me neprekvapilo, kdybyzlato nebo cokoli chtel uz bylo pryc. Ty si myslis jak o nic nemuzes prijit, ale tygle male veci pak nikdo resit nebude. Na te schuzce jsi mela sedet ty jako vypravitel pohrbu. Dej si na nej pozor.Já si právě myslím, že je to pryč.
Vím, kde mamka zlato měla a krabička je fuč. Stále si říkám, že to vzal kvůli dědickému řízení. Zůstalo jen veřejně pár drobností, které měla v den úmrtí na sobě. Pokud to nepřizná nebo nedojde za mnou s tím, že si to rozdělíme, tak se hroutit nebudu. Ať se šperkama se švagrovou zadáví. Byť mamka chtěla, ať si to vezmu já.
Já jsem sice byla vypravitel pohřbu, ale úmrtní list vyřizoval on. Pohřební služba to nabízela, ale on tvrdě (opravdu hodně tvrdě) trval na tom, že si papíry na matriku donese on sám osobně. Já věděla proč, ale hádat se s ním nebudu.
No a že si mám dát pozor na bratra? Bohužel toto mi řekla už spouta lidí, kteří naši situaci znají nejen z mého úhlu pohledu.![]()
Bohužel s ním budu muset řešit byt…
Pokud jsi vypravitel (pohreb jsi zarizovala a platila), uved to u notare.