Dehydratace u miminka

11.5.18 07:39

Dehydratace u miminka

Dobry den, potrebuji poradit ohledne pridani tekutin nasemu 5,5m miminku, 7kg, kdy denne procura tak 5-6plen, vcera jsem navazila okolo 400g bez plen. Zda se mi to malo, drive mel plenky „nadusane“, ted jen trochu. Je kojeny z 90%, pres obed par lzicek prikrmu. Je aktivni, slinta, pres to horko se hodne poti, tak nevim, jestli pridat vodu. Prso nabizim pirad, ale spis tak ucucne a zajima ho vse okolo. Pribira pekne, ale moc pruhledna uplne neni, hlavne rano po ceke noci jde citit. K dr. jdeme az pristi tyden. Dekuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18228
11.5.18 08:10

A kontroluješ fontanelu? Dehydratace se pozná podle toho, že je propadlá, pokud je napnutá, tak je to ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
11.5.18 08:12

Kdysi jsem taky řešila, že děti pijí málo. Když byli starší než mimina, tak tak opravdu dcera začala pít extrémně málo a já jsem zjistila, že i tak je schopná nebýt dehydratovaná a přežít. Čím více jsem ji nutila, tak tím méně pila. Byla schopná vypít jeden hrníček za den sladkého pití.

Pokud čůrá 5-6 plen denně, tak je to OK a přestaň se zbytečně stresovat.

Taky jsem zjistila, že je naprosto normální, že děti nevypijí tolik, kolik doporučují odborníci. Mě to tehdy akorát stresovalo a z pohledu zpátky zcela zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
11.5.18 08:37

Mně doktorka řekla, že můžu s mírou přidávat tekutiny ve vedrech k UM - kojenecká voda, nebo čajík pro kojence- a to byl malému týden. jako trochou vody či čajíku určitě nic nepokazíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
11.5.18 08:55

@monika belzova taky jsem to řešila, u obou dětí a v podobném věku a nenaděláš nic. Moje děti vypily cca stejně, jako to tvoje. Nabídnout můžeš, tím nic nezkazíš, ale nenuť. Řešila jsem i s dr., poradila jen kontrolovat tu moč a fontanelu. Moč má být světlá, ale úplně průhledná taky být nemá, to mají zase děti, které pijí moc a to taky není dobré - zátěž pro ledviny. Po nočním spaní je koncentrovaná moč normální, to neber v potaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová