Dělali byste takovou práci?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Jedná se o práci na dohodu, jen tedy 2-3hodiny denně, ale každý den. Buď velmi pozdě večer nebo brzy ráno. Neznám víkendy a svátky. Když bych chtěla volno musím říct dopředu aby se stihl sjednat záskok, zatím jsem si volno nebrala, „šetřím“ si ho na chřipkové období. Jsem tam kazdý den už pár měsíců. Doteď jsem si vydělala za ten celý měsíc okolo 9000,– teď mi stáhly peníze a nemám ani 8000,–. Nechci specifikovat o co se jedná a kolik beru, aby mě tu někdo nepoznal, ale práce je to Dělnicka (nikoliv sezení v kanclu, fyzicky namáhavější, ale zase nic hrozného). Nemám vůbec srovnání, proto se ptám tady: dělal by něco takového někdo z vás? Prostě být každý den buď velmi brzy ráno či pozdě do noci v práci za tyhle peníze? Po tom co mi je stáhli to nějak přehodnocuji… doma mám děti, které ještě potřebují hlídání… Děkuji za názory
Já ano. prace v noci mi vyhovuje .nemam moc hlídání takže vyhledávám práce a brigady kdy deti spí. a 3 hodiny neni tak moc.já chodím takto uklízet - mužu si to napanovat časove kdy chci takže chodím dost často právě v 21 a do pulnoci jsem doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@axelina a můžu se zeptat jak to máš finančně? A je to taky každý den i o víkendu?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Právě že mi ubrali a teď už nemám ani 8,tis. Za 9000,– to bylo v poho,ale jak ubírají,tak přemýšlím
Mne i tech 8000 prijde k rodicaku dobry.. Za 2-3hodky.. Predpokladam, ze to bude nejakej uklid kdyz je to bud brzo rano, nebo pozde vecer? A asi uplne nezalezi v kolik hodin to bude, ne?
Ale jestli premyslis, tak na ne muzes uhodit skrz peníze
bud pridaj nebo to rozhodnou za tebe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi ne…Pokud by to bylo za desítku a bylo by to 4 hodiny denně kromě víkendu, tak ano…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No tak za 9 tisíc za tři hodiny práce není zas úplně málo. Ono ani těch 8 tisíc není úplně málo, ale naštvalo by mě, že mi plat. Mají k tomu nějaký zásadní důvod? Takže pokud by mi chtěli vzít peníze, tak bych to nedělala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně to nepřijde špatný, jestli to jsou 2-3h za 30-31 dní, tak to vychází cca na 0,4 úvazek, tzn. při plném úvazku by to bylo okolo 20tis. čistého. Mně by práce brzy ráno vyhovovala (pokud je možnost dělat třeba 4:30-7h), potom bych odvedla děti, dala si domácnost do pořádku, poledního šlofíka, a vyzvedla děti do uklizeného bytu. Nepřijde mi to pro ženskou s dětmi jako špatná práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S ohledem ke svojí výplatě
si myslím, že jsi placená velmi dobře. Ale vadilo by mi dělat 7 dní v týdnu bez jakéhokoliv volna. Domluvit se s nějakou známou s dětmi, že se budete střídat, ať nemusíš dělat každý den, by nešlo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo to menší mám ještě doma, takže se mu musím nějak věnovat. Do školky půjde až na jaře
- Citovat
- Upravit
@Monchichik důvod je asi utahování opasku, jako všude
s mojí prací jsou prý spokojeni.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Monchichik důvod je asi utahování opasku, jako všudes mojí prací jsou prý spokojeni.
A snižujou plat všem nebo jen tobě? A teda nevím, že by e momentálně utahovali opasku, zvyšuje se pořád minimální mzda a peníze se spíše přidávají. Navíc nejsou lidi. Je o tu tvojí práci zájem? Budou mít náhradu, když to odmítneš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Monchichik důvod je asi utahování opasku, jako všudes mojí prací jsou prý spokojeni.
A snižujou plat všem nebo jen tobě? A teda nevím, že by se momentálně utahovali opasky, zvyšuje se pořád minimální mzda a peníze se spíše přidávají. Navíc nejsou lidi. Je o tu tvojí práci zájem? Budou mít náhradu, když to odmítneš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@zrcadlo to menší mám ještě doma, takže se mu musím nějak věnovat. Do školky půjde až na jaře
Tak ideálně se domluvit ještě s nějakou kamarádkou a rozdělit si to (a podělit se spravedlivě o víkendy), brát 4tis. za 3-4 dny týdně v práci po 2-3h mi přijde jako slušné kapesné a odpočinek od dětí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monchichik ano, ostatním se snížily platy už tak 3 měsíce nazpět. Mě to nechávali právě kvůli té pracovní době. Ale teď došlo i na mě . Náhradu podle mě mít jen tak nebudou,ale těžko říct.
- Citovat
- Upravit
Tak já nevím, víme o tom celkem málo, já měla 4 hodinový úvazek od po-pá formou home office včetně nároku na dovolenou, nemocenskou a další výhody vyplývající z rozdílu práce na DPP ana pracovní smlouvu a měla jsem za to v čistém cca 10500-11000 Kč. Jen 1× týdně zajela do firmy, odevzdala hotovou práci a nabrala si novou a jela domů a to už jsem třeba poté pracovala jen hodku až dvě. Takže k rodičáku dobré, ale vadilo by mi to DPP a to že jsem tam denně a nejsem zastupitelná. ![]()
- Citovat
- Upravit
Mám podobnou práci, jen bez víkendů a dostávám třetinu. K rodičáku jsem za to ráda, jen nesmím onemocnět.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit