Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
A ještě jedna důležitá věc. Pokud vám ten vztah nevyjde, nezapomeň všem známým a dětem říct, že ten důvod seš jen a jen ty.
@Kockazvysocan píše: Více
Hele dej sk mokrý hadr na hlavu. Ukončila to ještě dřív než manžel na to přišel.
No popravdě, co sis nadrobila, to máš…
Manželovi se vůbec nedivím, už ti prostě nevěří a je jen ve hvězdách, jestli někdy bude. ![]()
Buď jste se měli domluvit natom, že téma nevěra bude u vás zapomenuta a tím i odpuštěna.
Měla se udělat za vším silná čára a pokračuje se dál…
Neustálé připomínání, pochybování, kontrolování a vytahování toho co bylo, už sem zkrátka nepatří. Pokud to takhle všechno u vás není, jako že ne, tak to podle mě nemá smysl. On to má stále v sobě a taková zrada a ztráta důvěry se hodně těžko odpouští a znovu nachází. ![]()
Já bych s tím měla problém taky, už bych nemohla nikdy dělat, jakože se nic nestalo. A na nějaké intimnosti s ním, bych neměla chuť už vůbec. Ale, o mě tady nejde…
Určitě bych zkusila poradnu. Tvůj manželted nemá důvěru, ale pitva se pořád v tom taky není dobře pro nikoho. Je to už víc jak rok, takže by to melo byt trošku lepší. Tvůj manžel by si mel uvědomit co chce, buď chce vztah zachránit, a nebude ti to pořád obláček o hlavu a když mu to nejde, tak musíte jít od sebe. To že občas to na něho spadne je normální ještě, ale ne aby zo bylo na denním poradku
Ja vim na co reagujes ale tva reakce je neadekvátní, jenom kopes do zakladatelky. Je ti teď líp?
Důvod byl potrat … Jasně
tak aspoň, že si to umíš obhájit. ![]()
@Cizinka 999 píše: Více
Duvodem byl potrat a z toho mi na bliti muze vyt, at se ti to libi nebo ne.
Hm, blbý období, doma hádky, potrat…Na jednu stranu tě chápu, že když jsi narazila na někoho, s kým ti bylo dobře, tak si ráda utíkala z tý reality. Ale bohužel jsi to na chvilku řešila tím nejhorším způsobem. Nevěra je prostě hnus. Když jste měli doma takové problémy, tak jste to měli řešit, když by to nešlo tak jít od sebe.
Zkus manželovi navrhnout poradnu. Jestli s tebou chce zůstat tak pro to musí udělat něco i on, jinak to prostě nepůjde.
Právě že nechtěný potrat muze hodně s psychikou ženy zamavat, tím to neomlouvám, ale snažím se chápat a ne jen kopat
@Cizinka 999 píše: Více
Pro neveru neni duvod nikdy. Problem by se mel resit doma.
A jak to chce resit on? Tohle je potreba stejne jako jine vztahove problemy vycekat. Bud se to obnovi nebo smula. Nekdo se pres neveru prenest nedokaze, jiny ji spolkne pomerne snadno.
Takže on tě donutil jít a potrat a ty jsi kvůli tomu vlezla na x měsíců jinymu chlapovi do postele?
No podle mě to sami nezvládnete. Najděte si nějakýho dobrýho terapeuta.
Jsi si jistá, že o manžela opravdu stojíš a svého činu litujes nebo jen ztrácíte spolu oba čas? Tohle je veeelky průser tak jestli manžela miluješ, tak pro obnovení jeho důvěry udělej vše. Z pozice obeti, která šla na potrat kvůli manželem nechtěnému dítěti to dobře nepůjde. Důvěra se neobnovuje tak, že se necháš přes mobil kontrolovat sdílením polohy, ale tak, že spolu budete citlivě a empaticky a hlavně upřímně komunikovat, o příčinách, důsledcích, o zraněních. Doporučuji manželskou poradnou, sami tohle pravděpodobně nedáte. ![]()
Příspěvek upraven 29.12.24 v 13:16
Píšeš, že důvodem nevěry byl potrat. Bohužel, ale takhle se situace neřeší, byť je mi jasné, že to pro tebe muselo strašně těžké. Ale upřímně, pomohla ti ta nevěra? Určitě jsi musela vědět, že je ta riziko prozrazení a následné důsledky (plus další tve lži). Měli jste ten potrat řešit s manželem a případně jít od sebe a “neřešit” to nevěrou. Ono ani to neustále obviňování a urážení ze strany tvého manžela k ničemu nevede. Zkuste tu poradnu a uvidite, zda máte ještě společnou budoucnost.