Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, měřím první měsíc bazální teplotu, v ústech, pod jazykem.
Teploměr mám bazální na dvě desetinná místa, a cca po 30 sekundách odpípá naměření. Teď jsem se ale dočetla, že se má měřit alespoň 2 minuty a zkusila to - opravdu, rozdíl v teplotě je ohromný! Když jsem přečetla teplotu při zapípání měla jsem 35,92 a když jsem nechala teploměr měřit dál, po 2 minutách byl na 36,49!
Takže teď nevím, jestli celé měsíční měření není k ničemu
měříte vy vždy do zapípání nebo čekáte dál? Teoreticky, když to budu dělat ať jednou nebo druhou metodou, ale pořád stejně… měly by být výsledny cca shodné, ne?
Díky
jsem z toho jelen
Ahoj, jsme na tom stejně, taky jsem po měsíci měření dospěla ke stejnému zjištění
. Ale jak píšeš, teplota je sice nižší, ale když to budeš dělat pořád stejně, má to vypovídající hodnotu, měřím 3. cyklus a grafy mám čitelné a odpovídající. Můj názor a zkušenost, uvidíš, co ostatní zkušenější…
Když se to dělá pořád stejně, tak je to pořád platný. Blbý by bylo, kdyby to bylo jednou po zapípání a jednou po dvou minutách. To je zajímavý, mně přijde, že jakmile to zapipa, tak už to výš neleze.
Je lepsi merit dele. Delala jsem to tak, ze jsem mela jednoho budika, dala teplomer do ust, a druhy budik za 5 minut a pak jsem teprve zmackla mereni.
Dekuji za reakce. No tenhle cyklus domácím takhle a další asi zkusím alespoň ty 2 min měřit…
Ten graf mi přijde dost divný, hlásí sice že ovu proběhla, ale podle těch teplot si nejsem jistá…
@Lavender1 noo… já to právě nemám vůbec tak hezké a čitelné jako spousta z vás co tu přidáváte na webu grafy…
![]()
@Zuzik86 no, mě právě jo…mám teploměr od Adiel a měří dál i po zapípání
@Púpava 91 Já mám od microlife a fakt jsem to tam měla další minutu a ani desetina. No, koukám, že máš ty teploty nižší ![]()
@Zuzik86 Asi každý teploměr to má jinak.. no, mám ty teploty nízký a hlavně stejný jako na začátku cyklu
jen kolem údajného plodného období to bylo ještě nižší… tak nevím, je to můj první měřený cyklus tak asi ještě musím vypozorovat co je normální ![]()