Délka měření bazální teploty

79
21.3.22 14:16

Délka měření bazální teploty

Ahoj, měřím první měsíc bazální teplotu, v ústech, pod jazykem.
Teploměr mám bazální na dvě desetinná místa, a cca po 30 sekundách odpípá naměření. Teď jsem se ale dočetla, že se má měřit alespoň 2 minuty a zkusila to - opravdu, rozdíl v teplotě je ohromný! Když jsem přečetla teplotu při zapípání měla jsem 35,92 a když jsem nechala teploměr měřit dál, po 2 minutách byl na 36,49!

Takže teď nevím, jestli celé měsíční měření není k ničemu :mrgreen: měříte vy vždy do zapípání nebo čekáte dál? Teoreticky, když to budu dělat ať jednou nebo druhou metodou, ale pořád stejně… měly by být výsledny cca shodné, ne?

Díky :mrgreen: jsem z toho jelen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
638
21.3.22 14:31

Ahoj, jsme na tom stejně, taky jsem po měsíci měření dospěla ke stejnému zjištění :). Ale jak píšeš, teplota je sice nižší, ale když to budeš dělat pořád stejně, má to vypovídající hodnotu, měřím 3. cyklus a grafy mám čitelné a odpovídající. Můj názor a zkušenost, uvidíš, co ostatní zkušenější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3655
21.3.22 15:53

Když se to dělá pořád stejně, tak je to pořád platný. Blbý by bylo, kdyby to bylo jednou po zapípání a jednou po dvou minutách. To je zajímavý, mně přijde, že jakmile to zapipa, tak už to výš neleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3655
21.3.22 16:03

Tak mně to po zapípání už dál nemeri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2613
21.3.22 17:09

Je lepsi merit dele. Delala jsem to tak, ze jsem mela jednoho budika, dala teplomer do ust, a druhy budik za 5 minut a pak jsem teprve zmackla mereni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
22.3.22 10:46

Dekuji za reakce. No tenhle cyklus domácím takhle a další asi zkusím alespoň ty 2 min měřit…

Ten graf mi přijde dost divný, hlásí sice že ovu proběhla, ale podle těch teplot si nejsem jistá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
22.3.22 10:49

@Lavender1 noo… já to právě nemám vůbec tak hezké a čitelné jako spousta z vás co tu přidáváte na webu grafy… :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
22.3.22 10:51

@Zuzik86 no, mě právě jo…mám teploměr od Adiel a měří dál i po zapípání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3655
22.3.22 10:55

@Púpava 91 Já mám od microlife a fakt jsem to tam měla další minutu a ani desetina. No, koukám, že máš ty teploty nižší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
22.3.22 10:57

@Zuzik86 Asi každý teploměr to má jinak.. no, mám ty teploty nízký a hlavně stejný jako na začátku cyklu :? jen kolem údajného plodného období to bylo ještě nižší… tak nevím, je to můj první měřený cyklus tak asi ještě musím vypozorovat co je normální :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí