Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, řešili jste někdo průjem u plně kojeného miminka (téměř 4m)? Co vám pomohlo? Malá má už přes týden průjem, doktor vzal stěry (na výsledek čekáme) a doporučil malé nasadit dietu - vysadit kojení a 6 h podávat jen oslazený černý čaj a pak dalších 6 h mrkvový odvar (původně po telefonu mluvila sestra dokonce o dietě na 2 dny/bez kojení, ), pak se pomalu vrátit ke kojení.
Mě se to moc nelíbí. Co jsem se dočetla, tak u kojených miminek se doporučuje kojení nevynechávat. Bojím se, že nám to naruší kojení (cca před týdnem jsme bojovali s menším bojkotem) a hlavně že tím malou akorát tak dehydratuji - ještě nikdy neměla čaj ani nepila z lahvičky, takže si nedovedu představit, že bych tak do ní dostala dostatek tekutin… Doktor žádnou alternativu nenavrhnul, jen operoval tím, že on má 40 let zkušeností, tak ví co s tím a ať to držíme…
Malá se chová i spí jako obvykle a nevykazuje žádné známky dehydratace. Naopak celkem slintá a všechno si rve do pusy, někdy až zuřivě, tak mě tak napadají i zuby… Jen dodám, že včera už to bylo ok, ale dnes ráno opět voda s hlenem ![]()
Nemáte někdo zkušenosti? Díky moc!
Kojeni bych nevysazovala. Spíš bych zkusila aby jsi ty jako kojící vynechala mléko, soju apod.
Kdyby mi dite nechtělo pít, jela bych do nemocnice na kapacku. Opravdu je důležité do ní teď dostat tekutiny, pokud nepůjde, tak na infuze.
Kojeni nevysazuj, klidne to muzou byt zuby. Ja bych drzela dietu a kojila dal, nevidim duvod do 4m ditete cpat caj a odvar z mrkve. Neter to mivala taky a litala z ni jen voda, svagrova kojila a sama drzela dietu + nasadila probiotika. Muzes zkusit ty probiotika treba, minimalne aspon ty ![]()
@mackA159 Pokud by nechtěla pít, tak samozřejmě jedu do nemocnice. Malá ale pije (kojí se) úplně normálně, chová se jako vždycky a ani nekaká častěji (jen se změnila konzistence). Naopak se bojím, že kdybych vynechala kojení a najela jen na čaj, tak mi to pít nebude a zavařím si ještě víc…
@JancaS84 Díky za tip, to bych mohla zkusit ![]()
@Yxc28 píše:
@mackA159 Pokud by nechtěla pít, tak samozřejmě jedu do nemocnice. Malá ale pije (kojí se) úplně normálně, chová se jako vždycky a ani nekaká častěji (jen se změnila konzistence). Naopak se bojím, že kdybych vynechala kojení a najela jen na čaj, tak mi to pít nebude a zavařím si ještě víc…@JancaS84 Díky za tip, to bych mohla zkusit
V žádném případě bych kojení nevysazovala!! Kojení je při průjmu základ, dítě v tom má přirozená probiotika, enzymy, všechno co potřebuje.
Počkala bych na stěry a do té doby zkusila vysadit mléko a lepek. Hleny můžou být i nějaká intolerance.
@Yxc28 píše:
@mackA159 Pokud by nechtěla pít, tak samozřejmě jedu do nemocnice. Malá ale pije (kojí se) úplně normálně, chová se jako vždycky a ani nekaká častěji (jen se změnila konzistence). Naopak se bojím, že kdybych vynechala kojení a najela jen na čaj, tak mi to pít nebude a zavařím si ještě víc…@JancaS84 Díky za tip, to bych mohla zkusit
Akorát nemusí být výsledek vidět hned. Strevum to může trvat i 10 dní než se upraví.