Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky ![]()
Mám otázku, je nějaká hranice, kolik ml UM denně by nemělo být ,,překročeno,,? Malej je prostě hladovec, jsou mu tři měsíce a kousek a vypije kolem 1010ml UM denně, zvládl by i víc, ale to už se bojím, abych mu nedávala moc. Není žádnej cvalík, přibírá úplně ukázkově, ale přijde mi, že má prostě hlad. On se po té lahvi sápe jako blázen ![]()
Díky za rady ![]()
Tak mu hold asi chutná
Buď ráda, že ti vypije tolik mlíčka..některé děti nechcou vůbec UM
No to já jsem ráda, že mu chutná
, akorát mi prostě přijde, že má ještě hládek a nevím, jestli lze ještě zvýšit dávku, někde jsem totiž četla, že ta hranice je do 5ti měsíců 1000ml/den..
Jennýsek píše:
Po jaké době ti papá?
Dávám mu po 4 hodinkách,..tak mi to doporučila pediatrička..No nejspíš budem muset vydržet ten necelej měsíc takhle, než začnem s příkrmy no..
Já bych to neřešila, kdyby mi půl hodiny pře krmením málem nesežral ruku, hračku a tak
![]()
Porodní váha 3150g a teď budeme mít k šesti kilům ![]()
Nezkoušela jsi mu dávat třeba po 3 hodinách menší dávku? Dám příklad:
Třeba teď vypije 210ml a snížit mu to na 180ml po třech hodinách ![]()
Ahoj, po čtyřech hodinách se mi zdá dost dlouho. Mě doktorka řekla tak po třech hodinách. Kdybych našeho nechala 4 hodiny bez jídla, tak by mě asi sežral
Já bych zkusila zkrátit interval na ty 3 hoďky. Podle mě má po těch čtyřech hodinách prostě moc velkej hlad.
Hele zkoušela, bylo to úplně stejné, po dvou a půl hoďce hlad..
Ony by byl spokojenej, kdyby měl lahev nonstop k dispozici, hehe
![]()
Aleeza píše:
Ahoj, po čtyřech hodinách se mi zdá dost dlouho. Mě doktorka řekla tak po třech hodinách. Kdybych našeho nechala 4 hodiny bez jídla, tak by mě asi sežralJá bych zkusila zkrátit interval na ty 3 hoďky. Podle mě má po těch čtyřech hodinách prostě moc velkej hlad.
No to je právě ono, po třech hodinách mu ale musím dát míň, než po těch čtyřech..nebo by toho UM vypil denně příklad, 1500ml…
Lyri
![]()
já myslím že mu můžeš přidat pokud má hlad,můj názor je že se tím nic nezkazí.podívej na nás malej pije 150ml po 3-4hod.za den vypije většinou1050ml,záleží jak spí a jsou nám teprve 2 měsíce.vždyt víš.přeci ho nenechám řvát a hladovět,prostě má hlad tak mu dám.a ted jsem to zavedla jako ty že se snažím mu dát po 2hodinách trošku čaje,sice se naštve že dostal jen málo ale pak se uklidní a ještě si schrupne
a váží 7kg
Takže pokud ti přijde že má hlad nehled na tabulky a dej mu dřív ![]()