Depka ze samoty

Anonymní
20.2.20 12:44

Depka ze samoty

Ahoj,
Venku je dnes tak krásně a já mám černý den :,(
S otcem mého dítěte nežiju, prostě to nešlo i když jsme se snažili myslím, oba. Jsme v kontaktu kvůli malé, někdy debata sklouzne k hádkám, výčitkám kdo mohl co udělat jinak líp, že stačilo tak málo( změnit se) :roll:
Budu ještě do podzimu doma na MD takže přes den domácnost, procházky, v tv pohádky.. Prostě nějak to na mě padlo, zároveň mi přijde, že už nikdy s nikým nebudu protože mám omezenou možnost někoho potkat. Až se vrátím do práce jsou tam převážně ženy a bary, kluby mě nikdy nebraly. Jsem spíš introvertní…
Díky za reakce :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18
20.2.20 13:12

To znám, po rozvodu jsem se cítil podobně, a vlastně se tak cítím doteď :-)

Poradil bych neřešit minulost nehádat se, naslouchat tomu druhém a možná to půjde ještě slepit. Pokud by byla vůle z obou stran nevidím důvod proč by to nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
20.2.20 13:13

Já bych řekla, že asi nemáš v sobě uzavřený a doreseny rozvod. Mě by třeba vůbec nenapadlo přemýšlet nad tím, že kdyby ex pár věcí udělal jinak, mohli jsme spolu být. Hlavně minulost nezmenis a bývalý muž asi těžko něco může najednou udělat jinak. Dej tomu čas, život půjde dál. Jsi mladá, sama nezůstanes. Nikdy jsem muže nelovila v práci nebo barech a vždy jsem našla. Hlavu vzhůru, jděte se s malou projít když je hezky a ono jednou bude líp. Kdo ví, třeba toho svého potkáš na procházce :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.2.20 13:21
@NewAge píše:
To znám, po rozvodu jsem se cítil podobně, a vlastně se tak cítím doteď :-)Poradil bych neřešit minulost nehádat se, naslouchat tomu druhém a možná to půjde ještě slepit. Pokud by byla vůle z obou stran nevidím důvod proč by to nešlo.

Důvod je ten, že každý očekáváme od vztahu něco jiného, vidíme věci jinak, jiné priority..prostě to nejde.

• Citovat
  • Upravit
18
20.2.20 13:25

Mě třeba skoro až po roce došlo co všechno jsem dělal špatně a jak arogantní a hloupé ode mě bylo stát si za některými názory. Hádat se kvůli nim a pod.. nakonec všechny věci za kterými jsem si tak stál pro mě během pár měsíců ztratily veškerou svou hodnotu, došlo mi že jsou bezcenné když není s kým je sdílet. Pokud by Váš ex byl podobně zlomený možná by se dala rodina zachránit.

Člověk se musí přestat brát tak vážně.
Ale je to samozřejmě jen moje zkušenost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.20 13:38
@NewAge píše:
Mě třeba skoro až po roce došlo co všechno jsem dělal špatně a jak arogantní a hloupé ode mě bylo stát si za některými názory. Hádat se kvůli nim a pod.. nakonec všechny věci za kterými jsem si tak stál pro mě během pár měsíců ztratily veškerou svou hodnotu, došlo mi že jsou bezcenné když není s kým je sdílet. Pokud by Váš ex byl podobně zlomený možná by se dala rodina zachránit.Člověk se musí přestat brát tak vážně.
Ale je to samozřejmě jen moje zkušenost..

Díky za povzbuzení :palec: Ex to bohužel tak nebere, už krátkou známost měl, teď je opět sám. Bere to tak, že ženských všude je. Prostě se mnou to nevyšlo, tak si najde jinou.

• Citovat
  • Upravit
26747
20.2.20 13:57

Ty jo já tomuhle moc nerozumím. Po rozchodu s manželem (kdy to bylo oboustranně nahov.no),bych měla největší depku, že zas bydlím v nájmu, kdo mi teď dá hypotéku, jak všechno poplatim a že nemůžu dítku dopřát :nevim: myšlenka, že už nikdy nepotkám pana božského později vola božského, by mě absolutně netrápila. Řešit místo „jak to udělám s ocr“ nějaký fňuk fňuk, dělám tam jenom s ženskýma, tak kde potkám chlapa :nevim: věnovala bych se sobě a dítěti, užívala si ten dar „mít dceru“ a zbytek nejspíš přijde sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
20.2.20 14:05

Také jsem měl podobnou fázi, u mě to byla obrana proti tomu si nechat ublížit, přiznat si chybu, cca po 3-5 měsících mi to došlo natvrdo, uvědomit jsem si vlastní priority, od té doby to vidím tak jak jsem popsal v předchozí konverzaci.
Málo kdo si chce nechat ublížit, řekněme ponížit se tím že si přizná vlastní nedokonalost.
Někomu to trvá jen o něco déle.

Pokud má rád malou, zajímá se o ni, tak je to pravděpodobně v jádru dobrý člověk a možná je na cestě k tomu si přiznat jak moc mu na vás dvou záleží.
Jak jsem již psal když si člověk přizná vlastní nedokonalost učiní ho to zranitelným a právě proto se tomu snaží vyhnout což je pochopitelné.
tento jev se muže projevovat i snahou o poznávání nových partnerek, až příliš velká pozornost na různé koníčky záliby a pod… Člověk jakoby utíká, otázkou je zda resp. kdy ho to dožene.
muže to být za 10 let kdy mu dojde že neviděl své dítě vyrůstat, nebo za 10 měsíců kdy mu dojde že nebyl u prvního slova apod.. Člověk pak pochopí své priority.

Pokud by jste ho chtěla nalomit doporučuji nějak mu dát najevo, že vidět malou pro něj již nebude samozřejmost, že o ni prakticky částečně přijde.
Je to ale chůze po tenkém ledě která se velice snadno může obrátit proti Vám (že bude akorát naštvaný). Nicméně pokud by jste potkala někoho jiného více měně by k tomu muselo částečně dojít.

Nakonec je důležité zmínit, že pokud váš ex. má malou rád tak nikdy nepotkáte nikoho kdo ji bude mít tak rád jako on, rozdělené rodiny jsou velice kruté k dětem.
Nicméně u Vás to alespoň vypadá, že k rozdělení došlo ve velice raném věku
tj. bude jakousi normu a dítě tím nemusí tolik trpět.

zmíněným textem Vám nechci nic nijak doporučovat a pod.. chtěl jsem Vám pouze dát možnost nahlédnou do mužské psychiky tak jak Vám nikdo kdo se před Vámi snaží „vypadat“ dobře, silně a pod.. nedá.
Nejsem rozhodně jediný, mluvil jsem s několika dalšími rozvedenými a jsme všichni tak nějak podobní. Křehčí než se zdá…

Příspěvek upraven 25.02.20 v 02:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
20.2.20 14:08

@Bubla Bůčková Jo, souhlasím s tebou. Já jsem zrovna včera tomu svýmu chlapovi říkala, že kdyby se na mě vyprdnul, že bych si nikoho ani nehledala. Já jsem happy, že mám děti a ty můj život naplňují dostatečně. Jediný, co by mě trápilo, jsou tyhle provozní starosti. Ale jestli si pověsit dalšího chlapa na krk… Asi bych si dlouho užívala volnosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
20.2.20 14:10

Přihlaš dítě do koužků, tam najdeš tatínků v nějaké fází rozvodů celkem dost, také trenéři bývají fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
227
20.2.20 14:16

Místo kvičení bych začal na sobe makat a to nejen na postave ale taky na duši. Protože timto co jsi napsala odradíš proste všechny proste malomestacke uvazovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.20 14:26
@Bubla Bůčková píše:
Ty jo já tomuhle moc nerozumím. Po rozchodu s manželem (kdy to bylo oboustranně nahov.no),bych měla největší depku, že zas bydlím v nájmu, kdo mi teď dá hypotéku, jak všechno poplatim a že nemůžu dítku dopřát :nevim: myšlenka, že už nikdy nepotkám pana božského později vola božského, by mě absolutně netrápila. Řešit místo „jak to udělám s ocr“ nějaký fňuk fňuk, dělám tam jenom s ženskýma, tak kde potkám chlapa :nevim: věnovala bych se sobě a dítěti, užívala si ten dar „mít dceru“ a zbytek nejspíš přijde sám.

Samozřejmě. Máš pravdu, možná to vyzní vyčůraně, ale to s tím souvisí, nebýt i na tohle sama a mít v někom jistoty. Nájem, dítěti dopřát, jasně že jo. O to víc by bylo fajn mít parťáka do života, a nemuset se bát každého marodění, že mi bude tolik a tolik chybět..

• Citovat
  • Upravit
26747
20.2.20 14:29
@Anonymní píše:
Samozřejmě. Máš pravdu, možná to vyzní vyčůraně, ale to s tím souvisí, nebýt i na tohle sama a mít v někom jistoty. Nájem, dítěti dopřát, jasně že jo. O to víc by bylo fajn mít parťáka do života, a nemuset se bát každého marodění, že mi bude tolik a tolik chybět..

Tak to chápu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.20 14:42

@NewAge máte velice rozumný náhled na věc!

• Citovat
  • Upravit
18
24.2.20 21:10
@Anonymní píše:
@NewAge máte velice rozumný náhled na věc!

Děkuji..bohužel jsem se učil tou těžší cestou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí