Depka ze samoty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.3.20 01:00
@NewAge píše:
Děkuji, jediné co mohu poradit je komunikace, komunikace bez ega, bez sebelítosti, výčitek apod… tak aby se obě strany cítily jako rovnoprávné, doporučuji, hledejte to co vás spojuje ne to co vás rozděluje. Mluvil jsem s několika podobnými případy a on si to muž opravdu většinou uvědomí až když je pozdě, je to škoda. Bylo by fajn najít cestu jak těmto nešťastným nedorozuměním předejít.

Máš pravdu, že komunikace je důležitá. U nás jsem na to byla sama. Manžel byl nespokojený, ale nebyl schopný o tom mluvit. Jen to vždycky sklouzlo k výčitkám z jeho strany a já z toho byla unavená a otrávená. Když už potom přišel a řekl, že takto to dál nechce. Já jsem také věděla, že to takto nejde a už jsem byla ve fázi, že i já jsem s tím chtěla něco dělat. Ovšem on už nechtěl. To mu vyčítám nejvíce, že se nepokusil s tím něco dělat. Vlastně mě z té „letargie“ probralo až jeho jasné sdělení, ale to už bylo pozdě, on nechtěl. To měl udělat dříve než si našel milenku, v té době jsem ještě nevěděla, že jí má. Předtím člověk neví, o co přichází a sám se cítí ukřivděný, cože to po něm ten druhý chce, vždyť dělá maximum. Chyba je vždycky na obou stranách.

• Citovat
  • Upravit
18
1.3.20 13:12
@Anonymní píše:
Máš pravdu, že komunikace je důležitá. U nás jsem na to byla sama. Manžel byl nespokojený, ale nebyl schopný o tom mluvit. Jen to vždycky sklouzlo k výčitkám z jeho strany a já z toho byla unavená a otrávená. Když už potom přišel a řekl, že takto to dál nechce. Já jsem také věděla, že to takto nejde a už jsem byla ve fázi, že i já jsem s tím chtěla něco dělat. Ovšem on už nechtěl. To mu vyčítám nejvíce, že se nepokusil s tím něco dělat. Vlastně mě z té „letargie“ probralo až jeho jasné sdělení, ale to už bylo pozdě, on nechtěl. To měl udělat dříve než si našel milenku, v té době jsem ještě nevěděla, že jí má. Předtím člověk neví, o co přichází a sám se cítí ukřivděný, cože to po něm ten druhý chce, vždyť dělá maximum. Chyba je vždycky na obou stranách.

JJ, hádky a výčitky jsou zbytečné, problém se tím jen prohlubuje, bohužel člověk je občas frustrovaný z toho, že ho druhá strna neslyší a poté už dělá jen chyby jak v komunikaci tak i v dalších věcech,
milenka není konec světa, pokud se máte rádi stálo by za to pokusit se váš vztah zpravit ale to je samozřejmě na vás a na vaší situaci. Každopádně přeji hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.3.20 20:15
@NewAge píše:
JJ, hádky a výčitky jsou zbytečné, problém se tím jen prohlubuje, bohužel člověk je občas frustrovaný z toho, že ho druhá strna neslyší a poté už dělá jen chyby jak v komunikaci tak i v dalších věcech,
milenka není konec světa, pokud se máte rádi stálo by za to pokusit se váš vztah zpravit ale to je samozřejmě na vás a na vaší situaci. Každopádně přeji hodně štěstí.

Konec světa to není. Samo o sobě zjištění milenky by mně až tak nevadilo. Vím, že se to stát může, když je krize. Chtěla jsem s tím něco dělat, ale on nechtěl, protože byl zamilovaný.

• Citovat
  • Upravit
18
2.3.20 01:42
@Anonymní píše:
Konec světa to není. Samo o sobě zjištění milenky by mně až tak nevadilo. Vím, že se to stát může, když je krize. Chtěla jsem s tím něco dělat, ale on nechtěl, protože byl zamilovaný.

Škoda pro něj, uvidíte třeba se něco změní, čas ukáže, přeji hodně štěstí a hodně sil.
Osobně si myslím, že pokud se někdo zamiluje tak to o něm neříká zas nic tak zavržení hodného jako když někdo jen tak někde.. něco…jedno s kým a pod..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.20 06:53
@NewAge píše: Škoda pro něj, uvidíte třeba se něco změní, čas ukáže, přeji hodně štěstí a hodně sil.
Osobně si myslím, že pokud se někdo zamiluje tak to o něm neříká zas nic tak zavržení hodného jako když někdo jen tak někde.. něco…jedno s kým a pod..

To neříká. Ale ten člověk většinou pálí mosty, protože je to jak droga. To nějaký jednorázový úlet je určitě jednodušší na vyřešení situace, stejně tak když jde jen o sex. Když jsou v tom city, tak je to špatné, s tím se těžko něco dělá. A jinak děkuji.

• Citovat
  • Upravit
18
2.3.20 12:38
@Anonymní píše:
To neříká. Ale ten člověk většinou pálí mosty, protože je to jak droga. To nějaký jednorázový úlet je určitě jednodušší na vyřešení situace, stejně tak když jde jen o sex. Když jsou v tom city, tak je to špatné, s tím se těžko něco dělá. A jinak děkuji.

To je pravda, když si někdo něco vezme do hlavy a pálí kvůli tomu mosty bez ohledu na to komu tím ublíží tak to je vlastně horší než úlet.. Nicméně pokud se potom probere bude možná ublížený on..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.20 11:26
@Anonymní píše:

Jen na pocatku k te komunikaci doporucim nesmrtelnou knihu: Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše, je pro páry, kde oba vědí, že vztahu chteji dat sanci a musi do toho jit oba. Najde se v té knížce podle mě kazdy, muzi i zeny a to tak, ze si uvedomi spoustu veci, ale zadny z nich se nebude citit vinen.
Vidim, ze jste to měla podobné jako já: delší vztah, pocit jistoty, který už nic nenahradí, my ženy máme častěji pocit, že je třeba se snažit něco s tou nejspîš oboustrannou nespokojeností udělat, že to za to stojí a proto chceme do partnerske poradny, ten terapeut, mediator, je hrozne dulezity, protoze pred nim partneri nevyčítají, pouze popisují své prožitky a pocity a pro druheho to tudiz neni výčitka a nedotkne se ho to tak osobně a treba i pochopi, ze to co pro nej doted bylo vycitkou je vlastne volani o pomoc. Snaha fajn, ale kdyz druha strana se snaží zachránit pouze sám sebe a ne vztah a prijde s tim, ze ma milenku a nemůže to pustit, klidne rekne, ze prijde o vsechno, o deti o sve rodice, nevi co mluvi a musi, musi za tim jit, tak jednostranna snaha je na nic. Opustil nas, odesel k ni, po 14 dnech byl zpatky a ja stastna a naivni kyvla, i kdyz jsem zminila, at zkusi bydlet jinde, na chvili na neutralni pude. Nechtel to, vratil se, slibil ze tamto skonci… jenze: nebyl to tem samy clovek, aspon pro me ne a nebyl to ten nas vztah. Vydrzel se 14 dni ke mne chovat jak kdysi na zacatku a pak se to uklidnilo a moje intuice mi uz nedala pokoj: snazila jsem se byt mirnejsi, nevycitat, stare spory nechat lezet, omlouvat ho za ruzne nenalady a vycitky ci hloupe poznamky a vecne stezovani… nebylo to ono a pak zase ze dne na den rozhovor o tom, jak nam to nefunguje a druhy den po mych argumentech zase byl presvedcen, ze u nas musi a chce zustat… jenze tyden na to zjistil, ze s ni ceka dite a tim padem mi doslo, ze mi ty mesice doma lhal, nechodil pozde jenom z prace, mel nas obe zaroven, podvadel me a tohle jsem tedy oprqvdu necekala. Pokud mi intuice rikala, ze jsou v kontaktu, tak tohle by me nenapadlo, vazne porad jsem mu jeste tolik verila. Strasne to boli, vsechno s nim spojene je nejak uspinene. Zradil, lhal, podvadel a rodina mu nestala za to. Jsem moc zlomena, sice vsechno v sobe jeste mam, ale on je u ni, kam jsem ho poslala, doma se takhle fungovat nedá, aby si odskocil k ni a zas u nas byl. Je to hrozne tezke obdobi. Hlavne si jak uz jsem nekde cetla, nesmi opousteny brat na sebe vinu. Ano chyby delame porad a vsichni, ale tohle je jen o hlave toho druheho, city mit muzeme, ale mozek nam rika, jak se k nim postavit. Jsem holt “stara skola” a bohuzel, co ničí a co už nebude, to odcházejícím dojde až příliš pozdě… je v tom velka davka sobectvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.20 14:44

@Ticha voda u nás už to není nová záležitost. Trvá to dva, tři roky. Už mně to všechno splývá, bylo to tak ošklivé období, že jsem ho vytěsnila. Nejdříve se s milenkou také rozešel… Je to na dlouhé vyprávění a nechci to tu všechno psát. Pokud chceš, mohu ti napsat SZ. U Vás je to špatné, že s ní čeká dítě. Z toho jsem popravdě měla také obavy, aby k tomu nedošlo, protože ona se kvůli němu rozvedla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex