Deprese, chronická únava, lenost ?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
31.8.19 10:17

Deprese , chronická únava, lenost ?

Ahoj všem, jdu se trochu vykecat, možná i pro nějakou tu radu.. jde o přítele, jsme spolu 5 let, máme spolu dítě, příteli je 27 let. Začalo to už před rokem, přítel jezdil kamionem, vstával brzo ráno, vracel se pozdě večer, neměl čas na dceru na mě, vracel se unavený, podrážděný, ale nechtěl s práci skončit, bylo to pěkné placené. Po čase se nechal přemluvit, že peníze nejsou vše a přestoupil do jiné práce, ale také jezdil. V té době začal hodně pít energy drink a cpát se různými doplňky stravy, jako je maca, kotvicnik, dokonce i nějaké prášky smajlíci mám pocit, že se to jmenovalo..nic nepomáhalo, postupem času jsem mu všechny tyhle " sajraty " vycházela, stejně to nemělo žádný účinek. V té době jsme procházeli i my dva krizi, hodně jsme se hádali.. dnes už má nějakou dobu jinou práci, pracuje jako automechanik, i mezi nami se vse ustalilo, zkraje tvrdil, že se mu hrozné ulevilo, že to ježdění pro něj byl stres, tak prvních pár týdnů v nové práci bylo fajn, po práci si hodně bral dceru, pomáhal doma, myslela jsem si, že vše bude ok, ale po čase se opět začal cítit unavený, bez energie, po práci chodí domů naštvaný, nemluví, nemá náladu na dceru ani na mě, už půl roku ho bolí klouby, budí ho to že spani, pálí ho očí, dělají se mu kruhy pod očima.. někdy má " dobrý " den, po práci se věnuje nám oboum, pomůže doma, ale spíše ma ty horší dny, už jsem z toho nešťastná, chodím také do práce, starám se o dceru, domácnost, on s ničím nepomůže, vycerpavaji ho i příjemné aktivity jako třeba jízda na kole, plavání.. u doktora byl, dělal mu krevní testy, vše v pořádku, vůči kloubům byl poslaný na revmatologii, také nic nenašli, takže nás opět čeká zpět k obvodakovi a další kolečko po dr..nejdriv jsem myslela, že má deprese, ale zase mi k tomu jeho chování neodpovídá.. už nevím jak mu pomoc, snažím se zdravě vařit, kupuji mu vitamíny, ale jsou dny kdy už toho mám také dost, někdy už si pohrávam s myšlenkou zda mu vůbec něco je a pak se za to zase stydím.. nás společenský i sexuální život stojí za nic, vše se vlastně točí jen kolem toho na co bude nebude mít náladu.. vesměs když už vidí že toho mám plne zuby, tak se snaží, ale jakmile jde dcera v 9h spát, tak prakticky jsem spát s ní i když jsme vzhůru, jelikož se posadí k televizi a už není schopný jít něco dělat, byť si jen povídat.. děkuji za Vaše rady a postřehy, kdyby Vás něco napadlo..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27594
31.8.19 10:28

A testy na štítnou mu dělali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.19 11:00

@ka2ka nevím jistě, doktor mu prý neřekl na co vše odebírají krev..

• Citovat
  • Upravit
53518
31.8.19 11:28
@Anonymní píše:
@ka2ka nevím jistě, doktor mu prý neřekl na co vše odebírají krev..
Štítka patří při prevenci k samozřejmému vyšetření. Nepije zas nějak moc kolu nebo takové sajrajty? Jeho rodiče problémy s klouby nemají? Nenašel si na internetu jinou? Začínající deprese to být může, ale on by měl tuhle otázku položit doktorovi. Nejsi jeho matka.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.19 11:50

@Russet také si myslím… V rodině nikdo klouby nemá, ani žádné jiné podobné problémy..colu nepije vůbec a energy drink přestal pít, jen co tak hodně kafe, třeba 5 hrnicku denně, ale dělá si to napůl s mlékem, rozpustnou. Deprese nevím, myslela jsem si to také, ale tyto obtíže trvají už skoro rok, myslím, že kdyby to deprese byla, postupně se to zhoršuje, což není jeho případ.. Vím, že nejsem jeho matka, ale snažím se mu také pomoc, trpí tím nejen on, ale celá rodina.. nemyslím si, že má jinou, ale zase za zadkem mu nestojím pořad, nemůžu říct s jistotou

• Citovat
  • Upravit
13197
31.8.19 11:55

Kamos mel uplne stejne priznaky - po 2 letech zjitili prodelanou boreliozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.19 11:58

@markytka3 tu má vyšetřenou, takže ta také ne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13197
31.8.19 12:02
@Anonymní píše:
@markytka3 tu má vyšetřenou, takže ta také ne :nevim:

tak alespon, ze tak! bo kamos ani po lecbe neni cajk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
31.8.19 12:08

Může to být chronická únava nebo být vyhořelý, příznaky tomu odpovídají. Má nějaké koníčky? Má možnost klidné relaxace? Byli jste na dovolené? Nebo má pocit, že jen pořád něco musí? Chodí někam sám s kamarády?
Já vím, že toho máš určitě dost a potřebuješ pomáhat a asi se trochu zlobíš. V mojí rodině takhle odpadl švagr. Chodil do náročné práce a do toho rekonstruovali dům. A pak už toho na něj bylo moc. Ségra mu furt nadávala, co není dodělaný a on si sedl na gauč a seděl tam v podstatě 2 roky…a ségra mohla dělat, co chtěla - řvát, vyhrožovat a nic. Seděl, pak vyrobil budku pro ptáčky na zahradu a koukal na ně, pil u toho kafe a byl spokojenej. Staral se o dceru. Teď už zase normálně pracuje a rekonstruuje. Jestli nenajdou tvému příteli nic fyzického, poslala bych ho za psychologem nebo psychiatrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
31.8.19 13:26

Ještě mi napadá jedna věc. Zkusil bych se ujistit, že mu na revmatologii udělali taky testy na ANA protilátky. Anti SSA, anti SSB a další. Jestli ne, zkusil bych ještě dobrého imunologa a test na Sjögrenův syndrom. Bývá sice mnohem častější u žen než u mužů, ale jeden nikdy neví. Jestli byly jiné možné příčiny vyšetřené a vyloučené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.8.19 13:50

@baimoli dovolenou jsme letos měli, a byla krásná, užili jsme si to myslím všichni, ale jakmile jsme se vrátili, tak se vrátil do starých kolejí i on. Z koníčků rád chodil s kamarádem na ryby, ale ani ty už ho nebaví, nebo nevím, ale nechce na ně chodit.. V jednu chvíli si přizná že je něco špatně, v další to zase popírá :zed: už nevím, snažím se být trpělivá, ale už mi také začíná docházet trpělivost, rok je dlouhá doba a ja mam v podstate vsechny povinnosti na svých bedrech…psychiatra myslím, že by dal, ale psychologa asi ne, není otevřený, málo komunikuje, myslím, že by tam ani nešel :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.19 13:51

@roothaan moc tomu nerozumím, ale výsledky máme u sebe, zkusím se podívat, zda na nich je o tomhle nějaká zmínka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex