Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@kytkalenka Nedávat náušnice, mojí mámě se po druhém porodu rozjely všechny možné alergie, do té doby znala alergii jen z doslechu. Bohužel jí ty alergie, ale v mírnější formě, už zůstaly.
@Heivka Já už je právě ani nedávám a stejně. Alergie už mě taky napadla, ale pravė neznám nikoho, ldo by se setkal s tímto konkrétním problémem.
A jaké máš? asi fakt alergie, já to teda nemám od porodu, ale kdykoliv dám jiné náušnice než zlaté tak černají a hnisají mi šíleně uši
@ka2ka právě už nedávám vůbec. Včera jsem kolem nich prošla v koupelně a dneska zase ráno uši hrůza
Jinak jsem dřív nosila stříbro. Přemýšlím, že pořídím zlaté, ale jestli to má vůbec význam.
@kytkalenka píše:
@ka2ka právě už nedávám vůbec. Včera jsem kolem nich prošla v koupelně a dneska zase ráno uši hrůzaJinak jsem dřív nosila stříbro. Přemýšlím, že pořídím zlaté, ale jestli to má vůbec význam.
budeš to muset zkusit a nebo nenosit nic, já snesu jedny jediné, manžel mi kdysi koupil náušnice no za dva dny jsem měla uši 3× větší ![]()
Mohla se ti opravdu rozjet alergie. Na stříbro to bývá poměrně časté. Místo zlata bych vyzkoušela chirurgickou ocel. U zlata si dávej pozor i na příměsi, některé také mohou způsobovat alergii.
Co máš za náušnice? Já si taky časem vypěstovala alergii na stříbro, to mi hned hnisa (jako dítě sem ho nosila normálně), ale třeba zlato nebo ocel nedělá nic. Zkus náušnice z jiného materiálu
Já na sobě od porodu nesnesu žádný kov - ani zlato, ani chirurgickou ocel. Nenosím náušnice, prstýnky, řetízky, hodinky - nic. Knoflík na riflích atd. zespoda natírám bezbarvým lakem. Do porodu mi nic nevadilo. Rozjely se mi i další alergie, zhoršilo astma.
@kytkalenka A nenosíte ze stejného kovu jiný šperk, třeba prstýnek nebo řetízek, protože i to může situaci v uších zhoršovat. Ještě mě napadlo že by to mohlo být ekzémové ložisko. Já mám takhle jedno na levém prostředníčku a vždycky se vyrojí když toho mám hodně. Objevilo se mini obou dětí a zmizelo u syna po 5 měsících (měsíc po ukončení kojení) a u dcerky ještě v šestinedělí (tu jsem kojila jenom 3 dny). Kortikoidy na to používám jenom když to moc svědí a bolí, ale vím že to ekzém nevyléčí, jenom potlačí příznaky. Vyléčit to musím vždycky dost razantní dietou (na 3 dny vyloučíme sacharidy a potom je do jídelníčku vracím velmi pozvolna) a nastolením rutiny pro dodání klidu co ž je u mě hlavně nastavení spánkového režimu (bohužel jsem v rodině skřivanů jediná sova).
@kytkalenka od prvniho porodu nesnesu zadne nausnice, hned me zacnou usi palit, svedit, bolet. Do te doby jsem nosila bez problemu
Děkuji všem za odpověď, asi to bude alergie. Došlo mi, že nosim brýle a v těch nožičkách je taky kov. A budu doufat, že ukončení kojení to zlepší:-)
@kytkalenka tak moje zkušenost je blbá, mám 15 let od porodu problém s jakýmkoliv kovem v uších, jinde na těle problém nemám, ale jakmile mám náušnice, tak mi uši do 5minut zrudnou, začnou palet a musím náušnice vyndat, pak mi několik dní uši hnisou, tak už ani nezkousim a náušnice nenosím, v minulosti jsem vyzkoušela snad všechny druhy kovů a dělá se mi to po všem a zlato je asi nejhorší.. Před porodem jsem snesla cokoliv a pak nic..
navíc od porodu nemůžu jist houby z lesa, ty co jsou vypěstované v pestirnach mi nevadí, ale ty z venku jo, myslím si, že to spolu souvisí, že mám alergii na kovy a tím, že houby do sebe nasavají kovy, tak mi vadí i tohle.. ![]()
@RadkaŠty u me uz zase po par dnech zhorseni, ani ty bryle nemam, tak nemuzu prijit ma to co to vyvolava.