Deprese už dlouhou dobu

Anonymní
5.3.25 16:48

Deprese už dlouhou dobu

Dobrý den, potřebovala bych se někomu svěřit, jelikož nejsem typ, co se zrovna dvakrát svěřuje lidem okolo sebe. Takže, jak bych začla…Mám potíže už nějaký ten rok, s vtíravýma myšlenkama. Chodím k psycholožce a beru i antidepresiva, ale stejně mi to bohužel nezmizelo. Mám výčitky. Ale výčitky z něčeho, co jsem vlastně ani neudělala. Snažím se být ta nejlepší přítelkyně, ale napadají mě hrozné myšlenky. Ty myšlenky mě nenapadají schválně, ale napadají mě proto, že jsem asi nemocná, když to takhle řeknu. Dříve jsem měla, že mě jen tak napadalo, jestli bych si vybrala přítele. Já jsem byla nérvozní a nebyla jsem z nějakého důvodu schopná si odpovědět. Přitom to je jasné, že bych si ho vybrala, než nějakého cizího chlapa. Ale já si na to byla schopná odpovědět a pak třeba za deset minut ne, což nechápu proč. Samozřejmě, že jsem asi nezměnila pokaždý názor. Ale prostě mě to trápilo tak, že jsem se asi ani neznala. Teď, protože už na tu otázku nejsem vysazená a upla jsem se na něco jiného, tak teď to je pro mě jasný, jak bych se zachovala. Jsem si 100% jistá, že bych ho nevyměnila ani v tý situaci (logicky) co jsem si na to nebyla schopná odpovědět. Já mám asi nějaký blok prostě a schválně mě napadají věci, abych se vydeptala. Teď jsem se třeba upla na to, jestli bych ho podvedla. Nevím proč, ale zase někdy si na to zvládnu odpovědět a někdy ne. Přitom já vím, že je podvod špatný a teď zrovna vím, že bych to neudělala. Ale jak zase to bude za pět minut. Ale už opravdu nemůžu psychicky…Prosím poraďte mi někdo, co mám dělat. Nebo mám výčitky z toho, že mě jen tak napadlo, co kdybych se někdy třeba zamilovala do někoho, když jsem ve vztahu. Samozřejmě, že prostě, co se stane, to se má stát. Nemusím mít výčitky? A kdybych takhle měla přemýšlet, tak se zblázním. Ale už je toho moc. I přes to, že to řeším a chodím k psycholožce+ beru prášky, tak to neustalo. Trápí mě to už přes rok. Co byste dělali vy? Nebo co si myslíte z toho, co to čtete?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
282
5.3.25 18:10

Všechny tvoje myšlenky se motají ohledně vztahu. Bude tam ten zakopaný pes.
Musíš si říct že je vlastně od přírody normální si tajně třeba myslet na někoho jiného ale nakonec to neuděláš jelikož máš rodinu. Chlapi takhle fungují standardně a žádné výčitky si rozhodně nedělají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.25 19:02

@takamine děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
20
7.3.25 20:22

Doporučuju knihou brouci v hlavě, je o vtiravých myšlenkách a jak s nema bojovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová