Desetiměsíční už skoro chodí, ale nesedí - řešit?

1096
18.4.14 11:56

Desetiměsíní už skoro chodí, ale nesedí - řešit?

Ahoj maminky, moje 10 měsíční dcera přes dva měsíce leze, stoupá si, pouští se jednou rukou a rychle obchází nábytek, šikovně si ze stoje sleze přes klek, ale nesedne si. Když jí posadím na zem bez opory, sedí, ale celá se klepe v křeči, jak to pro ní není přirozené, zaťaté pěstičky, vůbec si sednout nechce a má tendenci přepadávat dozadu. Vůbec se nezkouší posazovat do šikmého sedu. Jak kdyby jí to vůbec nezajímalo. Od kdy byste to řešili? A mimochodem, platí stále neposazovat? Při jídle, v kočáře už je to skoro nemožné, ale říkala jsem si, že už přece stáním, dlouhým a rychlým lezením a chůzí kolem nábytku musí mít ty svaly zpevněné a že to neposazování platí třeba pro menší děti?(protože většina si jich v 7, 8 měsících sedne sama? )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
18.4.14 11:58

Neřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
18.4.14 12:02

Neřešila bych, co dělá sama to je v pohodě a sedět se taky naučí. Mě zas děti přeskočily plazení a taky žijí. A do židličky po dobu jídla bych taky dala. V kočáře bych dala opěrku do polosedu a nechala to osudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
18.4.14 12:03

Ahoj :-). Moje mala zalacala obchazet nabytek zacatkem 8. Mesice, a to se pouze plazila.. Doktorka rikala, ze je jina, ze preskakuje etapy, ale ze to nevadi, pak zacala lozit a sedela asi v az za mesic co zacala stoupat. A to jeste tak, ze sem ji nasla sedet v postylce a pak ji teda uz posazovala ve vane a asi za ctrnact dni uz si sedala sama :-) nechala bych to na ni a obcas ji posadila treba pri tom koupani :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
18.4.14 12:03

Neřešit. Obě děti mi dřív stály a obcházely nábytek, než seděly.

Příspěvek upraven 02.06.16 v 08:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
18.4.14 12:04

Neřešit, sed je největší level ve vývoji…ona na to do 1.roku příjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
18.4.14 12:07

Neřešit. Náš lezl od 6m, hned i stál, od 7m obchází nábytek, od 8m se drží jednou rukou nebo i jen prstem, v 9m začal teprv sedět (do té se opíral o jednu ručku v sedě) a teď je mu 11m a sice umí stát bez opory ale na chůzi si ještě chvilku počkáme.. Důležité je, že leze - to je mnohem důležitější než sed, stání a chození :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13473
18.4.14 12:10

Nase taky driv obchazela nabytek, nez sedela. Pak se naucila asi za mesic i sedet. Takze nechat byt:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
18.4.14 12:13

Nwřwšit. vlastně je to relativně normální a časté. jak píšou holky - úplně bych neposazovala. v kočáře polosed a max na jídlo. ale uvidíš že sedět začně za chvíli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14984
18.4.14 12:25

Moje starsi dcera v 7m stala, tyden na to lezla, a pak behala okolo nabytku, v 9m umela klecet. Sedla si az v 10m, stabilne v 11m. Dr. Rikakala, ze je to normalni, nektere deti si sednou az s chuzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
18.4.14 12:27

Neresit na jidlo bych ji posadila to je chvilka ale do kocaru ne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
18.4.14 12:30

V klidu :kytka: Pro některé dětičky je sezení až ta poslední dovednost, kterou se naučí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
18.4.14 12:36

@Rezii ahoj nedávno jsem resila úplně ten samej problém. Malej od 7m si stoupa od 8 lita kolem nábytku apod.ale teda sikmej sed provozuje od těch 7m. Ale do teď pořádně sám nesedi, je mu 10m. Nedávno si začal sedat mezi kolínka, koupila jsem kšíry do kočáru a klečel si spokojeně i tam. Taky jsem ho nemohla ani rovně posadit, protože jak pises, bylo to pro něj neprirozene a plakal, nebylo mu to příjemné a nevydržel tak ani chvilku. Takže jelikož lezet ho nebavilo a polosed taky ne tak pomohlo to kleceni. Teď je to pár dní, co jsem ho poprvé v kočárku naplno posadila a konečně tam sedí normalně:-D i ve stolicce už konečně vydrží na to jidlo sedět.. ale taky jsem na to čekala jak na smilování, protože jsem ho musela krmit jen když stál ji ak proste nechtel neslo to, v kočáře nevydržel apod. Vim moc dobře jaké to je. My jsme jako malí museli cvicit bříško takze do teď chodime co dva měsíce k rhb na kontrolu. A na to sezeni jsem si posledne stěžovala a ona rikala, že si k tomu dojde sám. Takže to neres.az bude chtit a citit se na to, sedne se. Každopádně když ji posadis a vydrzi ti v tom sedu o neco oprena tak uz to v tomhle věku nevadí. Svaly už ma dost zpevněné. Asi jak si zacnou stoupat driv tak uz pak nějak nemaji potrebu se ucit sedat. :) Ale douci se to nase rhb to vubec nehrotila takze v klidu. A drzim palce at uz se ta vase mala taky umoudri a sedne si;-) pro me je dost velka uleva teda :-D dost veci se tim zjednodusilo:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
18.4.14 12:39

@Rezii no u nás je to podobný, sice se v sedu docela udrží, ale je to právě takový neúplně jistý, zatím si teda úplně nestoupá, ale už to začíná zkoušet
@veronika6913 no to jsem ráda, že to není jen u nás, taky raděj klečí a jetě podobný polohy u nás, jako v kliku a tak :)

jinak krmím ho v polohovací židličce, takže takovej polosed a to snáší dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
18.4.14 12:44

Děkuju všem, tak ještě počkám. Zkouším jí to z té polohy na čtyřech ukazovat, ale nechytá se:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí