Děti 17 měsíců od sebe, zkušenosti

2377
3.10.12 10:05

Děti 17měsíců od sebe,zkušenosti

Zdravím, mám doma skoro ročního syna a jsem v 15tt těhotenství. Takže od sebe děti budou cca 17měsíců. Zajímaly by mě zkušenosti těch co to tak měli či mají, jak jste to zvládali. Chtěli jsme děti takhle po sobě s manželem aby si rozumněli, další děti nebudeme chtít. Jen mám trošku strach jak to budu zvládat až budu s dětmi doma sama, manžel dělá 12tky má pár dní v týdnu volno, z toho 2 dny ještě bude chodit na fotbal. A dále by mě zajímalo když už máte takhle 2děti po sobě že většinou co jsem si všimla jsou sourozenci stejného pohlaví, tedy většinou, ptám se jelikož máme kluka a strašně bych si přála holčičku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1998
3.10.12 10:08

Ja mam deti od sebe sice 5 let, ale zadny problem..prvni byl kluk, druha holcicka..vychazi spolu super, kamaradka ma rozdil asi 20 mesicu, najela si rezim a taky pohoda..deti se maji radi, jen je obcas nechteny karambol- prasti hrackou, strci do mimca..rvou se o hracku, ale to je podle me normalni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.12 10:08

JÁ MÁM DOMA 14.M HOLKU A DO MĚSÍCE ČEKÁME KLUKA. tak jsem na zkušenosti taky zvědavá :-) z dovolením se tedy k dotazu připojím. :)

• Citovat
  • Upravit
alli_li
3.10.12 10:11

Mam deti od sebe 15mesicu. Ted mam tedy 2letou holcinu a 10ti mesicniho kluka a nemuzu si to vynachvalit. Dcerka brasku miluje, pecuje o nej. A ted si spolu zacli hrat. :-) Je to uzasny - neznam od dcerky zarlivost.

• Citovat
  • Upravit
31672
3.10.12 10:12

Já mám kluky 22m od sebe…a zvládám to :-)starší má mladšího rád, pořád ho pusinkuje :lol: na tom stejném pohlví asi taky něco bude…taky jsem si přála holčičku, tak snad do třetice :lol: ale znám pár lidí, co mají páreček, i rok od sebe :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
3.10.12 10:24

Mám dvojčata a mimino - 18měsíců od sebe! zvládat se to dá dobře. pro mě jsou těžký procházky neb kočár pro trojčata je jenom jeden na trhu a ten jsem nechtěla, tak chodím buď s dvojkama v kočáru a miminem v nosítku a nebo mimino v kočáru a holky na vono - mám na ně baťohy s kšírama, aby mi nevběhly do silnice! ale to je asi fakt jediný a to Ty řešit nebudeš muset - sourozeneckých kočárů je dost!

a parta jsou skvělá - jsem ráda, že k sobě mají tak blízko!

tak hodně štěstí!
;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13784
3.10.12 12:32

Hlídala jsem takové dvě děti, 17m od sebe. Obě byly hrozně hodné, takže to bylo v pohodě… dopoledne jsme šli ven, mimi v kočárku, starší na motorce. Když jsme nebyli venku, tak jsme si hráli, mimi leželo vedle a později se zapojovalo. A jsou to kluk a holčička a bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzga
3.10.12 13:57

Ahoj,
mladších mám s rozdielom 17,5 mesiaca, k tomu najstaršieho, ktorý mal skoro 5 keď sa malý narodil.
Bolo to drsné, občas stále je, všetci traja sú strašne živí, najmladší je najakčnejší - musí zvládnuť všetko, čo dvaja starší :cert:
Ale ten malý rozdiel je super, sú to parťáci.
Tiež som na nich bola väčšinou sama, starí rodičia ďaleko. Teraz už pracujem.
A pohlavie - máme to na striedačku a zatiaľ v pohode.
Zuzana+Svätopluk(7r.), Magdaléna(3r.), Slavomír(2r.)

• Citovat
  • Upravit
10975
3.10.12 14:03

My máme první děti od sebe 18m. Pohlaví máme taky na střídačku. Ze začátku, dokud mimi jen chrupe a jí je to naprostá pohoda. Jak se začne pohybovat je to trošku větší hukot, ale v našem případě se to v roce té mladší upravilo a teď už jsou z nich skvělí parťáci. Starší teď začal chodit do školky a je moc kouzelné, jak se loučí a vítají. Jinak já mám teda docela oporu v manžovi, který chodí běžně cca v 18h domů a je zvyklý, že děti s ním večeří, potom je okoupe, já je dám jenom spinkat. Samozřejmě, že to tak není každý den, ale většinou ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin