Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím, mám doma skoro ročního syna a jsem v 15tt těhotenství. Takže od sebe děti budou cca 17měsíců. Zajímaly by mě zkušenosti těch co to tak měli či mají, jak jste to zvládali. Chtěli jsme děti takhle po sobě s manželem aby si rozumněli, další děti nebudeme chtít. Jen mám trošku strach jak to budu zvládat až budu s dětmi doma sama, manžel dělá 12tky má pár dní v týdnu volno, z toho 2 dny ještě bude chodit na fotbal. A dále by mě zajímalo když už máte takhle 2děti po sobě že většinou co jsem si všimla jsou sourozenci stejného pohlaví, tedy většinou, ptám se jelikož máme kluka a strašně bych si přála holčičku ![]()
Ja mam deti od sebe sice 5 let, ale zadny problem..prvni byl kluk, druha holcicka..vychazi spolu super, kamaradka ma rozdil asi 20 mesicu, najela si rezim a taky pohoda..deti se maji radi, jen je obcas nechteny karambol- prasti hrackou, strci do mimca..rvou se o hracku, ale to je podle me normalni..
JÁ MÁM DOMA 14.M HOLKU A DO MĚSÍCE ČEKÁME KLUKA. tak jsem na zkušenosti taky zvědavá
z dovolením se tedy k dotazu připojím. ![]()
Mam deti od sebe 15mesicu. Ted mam tedy 2letou holcinu a 10ti mesicniho kluka a nemuzu si to vynachvalit. Dcerka brasku miluje, pecuje o nej. A ted si spolu zacli hrat.
Je to uzasny - neznam od dcerky zarlivost.
Já mám kluky 22m od sebe…a zvládám to
starší má mladšího rád, pořád ho pusinkuje
na tom stejném pohlví asi taky něco bude…taky jsem si přála holčičku, tak snad do třetice
ale znám pár lidí, co mají páreček, i rok od sebe ![]()
Mám dvojčata a mimino - 18měsíců od sebe! zvládat se to dá dobře. pro mě jsou těžký procházky neb kočár pro trojčata je jenom jeden na trhu a ten jsem nechtěla, tak chodím buď s dvojkama v kočáru a miminem v nosítku a nebo mimino v kočáru a holky na vono - mám na ně baťohy s kšírama, aby mi nevběhly do silnice! ale to je asi fakt jediný a to Ty řešit nebudeš muset - sourozeneckých kočárů je dost!
a parta jsou skvělá - jsem ráda, že k sobě mají tak blízko!
tak hodně štěstí!
![]()
Hlídala jsem takové dvě děti, 17m od sebe. Obě byly hrozně hodné, takže to bylo v pohodě… dopoledne jsme šli ven, mimi v kočárku, starší na motorce. Když jsme nebyli venku, tak jsme si hráli, mimi leželo vedle a později se zapojovalo. A jsou to kluk a holčička a bez problému.
Ahoj,
mladších mám s rozdielom 17,5 mesiaca, k tomu najstaršieho, ktorý mal skoro 5 keď sa malý narodil.
Bolo to drsné, občas stále je, všetci traja sú strašne živí, najmladší je najakčnejší - musí zvládnuť všetko, čo dvaja starší ![]()
Ale ten malý rozdiel je super, sú to parťáci.
Tiež som na nich bola väčšinou sama, starí rodičia ďaleko. Teraz už pracujem.
A pohlavie - máme to na striedačku a zatiaľ v pohode.
Zuzana+Svätopluk(7r.), Magdaléna(3r.), Slavomír(2r.)
My máme první děti od sebe 18m. Pohlaví máme taky na střídačku. Ze začátku, dokud mimi jen chrupe a jí je to naprostá pohoda. Jak se začne pohybovat je to trošku větší hukot, ale v našem případě se to v roce té mladší upravilo a teď už jsou z nich skvělí parťáci. Starší teď začal chodit do školky a je moc kouzelné, jak se loučí a vítají. Jinak já mám teda docela oporu v manžovi, který chodí běžně cca v 18h domů a je zvyklý, že děti s ním večeří, potom je okoupe, já je dám jenom spinkat. Samozřejmě, že to tak není každý den, ale většinou ano.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.