Děti 2 roky od sebe...?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24837
27.7.11 11:13

Ahoj,
máme děti od sebe 19, 15, 17, 20 a 12 měsíců. A zvládám. Celý den doma sama, bez babiček a jiných pomocníků 8-)

Rozhodně pořiď tandem, bez toho budeš nahraná. Finančně jsou dvě děti v pohodě, toho bych se nebála.

Věř mi, že dvě děti se dají zvládnou levou zadní :-) Jedno miminko máš doma, u druhého nebudeš spoustu věcí řešit a budeš si daleko jistější než u prvního.
Ono to půjde, stejně ti nic jiného nezbyde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5166
27.7.11 11:20

přeji hezký den, já mám holky od sebe o 2 a čtvrt roku.A taky jsme zvládala,sice někdy honička,ale dá se to.a pokud máš muže,který ti pomůže( což já jsem neměla) tak máš štěstí. každá to musíme zvládnout,děti jsou radost.přeji krásné a pohodové těhu. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
Gladys píše:
Tak zrovna finančně mi druhé dítě nepřijde moc náročné :nevim: Pokud jsi teda oblečení po druhém dítku hnedka nerozprodala, tak oblíkat do čeho bude, já teda používám hodně látkové pleny, tak máme balík jednorázovek kldině na víc jak týden, starší má zase plíny jen na spaní, takže za plíny se tolik neutratí, kojím, takže ani UM není třeba platit…
Náročnost finanční vidím až ve chvíli, kdy je potřeba boty, to je vždycky pálka, ale to je až za hodně dlouho.
S kočárem bych doporučila se ten svůj pokusit prodat a koupit tandem, třeba phil a teds se dá i jen pro jedno dítě a doplní se tou sedačkou, až jsou dvě.
Já teda tandem nemám, v kočáru jezdí většinou starší a mladší se nosí v šátku, je to i praktičtější, když jdeme bez kočáru úplně, mám volné ruce na staršího.

No šátek, to je nápad ! :palec: .
Ale k těm počárkům- dají se pořídit i tandemové z druhé ruky poměrně levně…

• Citovat
  • Upravit
17368

Holky, když tu píšete o tom tandemu, je opravdu potřeba? Já jsem si totiž říkala, že bych kočáek ani nepotřebovala už pro to druhé. Chodíme už měsíc a za těch 8 měsíců se snad vycvičí ještě líp. Šátek máme taky, ale ten jsem teda po 3 měsících dala pryč kvůli zádům. Spíš jsem přemýšlela, jestli nepřidělat na kočárek ten skate. Ale to asi zase nejde na všechny kočárky, ne? A ten tandem jde i jako klasický kočárek a případně přidělat na tandem? NEmáte nějaký odkazy levných kočárků? My totiž z finančních důvodů nechceme skoro fakt nic kupovat. Stavíme dům, drahý bydlení te´d,.. no..prostě řešíme každou korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
27.7.11 11:22

Jinak já mám první dvě od sebe 2,5- a šátek mě nikdy nenapadnul :oops: . Ale dcera už se moc vozit nechtěla, takž začala v klidu pěšmo

• Citovat
  • Upravit
byron
27.7.11 11:24
Farllin píše:
Holky, když tu píšete o tom tandemu, je opravdu potřeba? Já jsem si totiž říkala, že bych kočáek ani nepotřebovala už pro to druhé. Chodíme už měsíc a za těch 8 měsíců se snad vycvičí ještě líp. Šátek máme taky, ale ten jsem teda po 3 měsících dala pryč kvůli zádům. Spíš jsem přemýšlela, jestli nepřidělat na kočárek ten skate. Ale to asi zase nejde na všechny kočárky, ne? A ten tandem jde i jako klasický kočárek a případně přidělat na tandem? NEmáte nějaký odkazy levných kočárků? My totiž z finančních důvodů nechceme skoro fakt nic kupovat. Stavíme dům, drahý bydlení te´d,.. no..prostě řešíme každou korunu.

Farlin, dají s epořídit takové ty sesličky na kočárek. ale moje dcera to zvládla ve 2,5 letech pěšmo.

• Citovat
  • Upravit
PetkaK
27.7.11 11:28

Mono, já jsem na to taky stejně, babičky a dědečky 120km daleko, prostě neexistuje přes týden hlídání, všechno musím sama, do toho manžel v práci od nevidím do nevidím. Ale věřím že to zvládnu :palec:

• Citovat
  • Upravit
10952
27.7.11 11:37
Farllin píše:
Holky, když tu píšete o tom tandemu, je opravdu potřeba? Já jsem si totiž říkala, že bych kočáek ani nepotřebovala už pro to druhé. Chodíme už měsíc a za těch 8 měsíců se snad vycvičí ještě líp.

Já bych ještě počkala,jestli ti bude ptřeba ještě za pul roku chtít kočár vůbec…a pak bych se zařídila…
Dřív nebyl ani tandem,ani skate,tak jsem staršího když ho bolely nožičky zula a dala do kočárku..když byl jak prase tak seděl na tom drátěným koši na nákup dole :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
27.7.11 11:44

No, tak to ráda slyším. My už totiž kočárek bojkotujeme teď :mrgreen: . A když případně ten kočárek uveze obě děti, tak super. Bych to asi pořešila pak jen tím skatem. Dřív se taky snad nebylo v kočárku do 5ti let pomalu. I když teď takový děti potkávám že jsou v kočárku snad i když jsou jim 3 roky. To mi přijde už přehnané. :think: .
Ale je fakt, že starost o obě děti bude asi nejhorší od té chvíle, kdy se začnou spolu nějak víc komunikovat. Z miminka už bude trošku hýbací, lezoucí, sedící a budou se škádlit. A snad to pomine zase po tom druhým roce a budou spíš partáci.
Stačí asi dolatit ty detaily, co proč, jak, aby fungovala domácnost, děti spolu, co můžou a nemůžou, naučit se tak žít. A je to. To nebude žádná hrůza. Já nevím, já to beru jen pozitivně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.7.11 11:44
jizvíková píše:
Teď jsem nepochopila problém?

tenhle příspěvek mě pobavil…o to víc, že mám doma devítiměsíční dvojčata a čekáme další dítko (tentokrát snad jen jedno…uvidíme :lol: )…budou od sebe cca rok a půl… :mrgreen: :lol: :mrgreen:

omlouvám se za anonym, ale zjištění těhu je velmi čerstvé, ještě se nechci odhalovat… :oops:

jinak si říkám, jak to asi zvládali lidi dřív…mívali i 10 dětí po sobě jak schůdky, bydleli v jedný místnosti v chalupě, kde přes chodbu mělo zvířectvo větší místnost, než oni a nějak to zvládnout museli…bez pračky, bez jednorázovek, bez skleničkových příkrmů… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
byron
27.7.11 11:48
Farllin píše:
No, tak to ráda slyším. My už totiž kočárek bojkotujeme teď :mrgreen: . A když případně ten kočárek uveze obě děti, tak super. Bych to asi pořešila pak jen tím skatem. Dřív se taky snad nebylo v kočárku do 5ti let pomalu. I když teď takový děti potkávám že jsou v kočárku snad i když jsou jim 3 roky. To mi přijde už přehnané. :think: .
Ale je fakt, že starost o obě děti bude asi nejhorší od té chvíle, kdy se začnou spolu nějak víc komunikovat. Z miminka už bude trošku hýbací, lezoucí, sedící a budou se škádlit. A snad to pomine zase po tom druhým roce a budou spíš partáci.
Stačí asi dolatit ty detaily, co proč, jak, aby fungovala domácnost, děti spolu, co můžou a nemůžou, naučit se tak žít. A je to. To nebude žádná hrůza. Já nevím, já to beru jen pozitivně :palec:

U nás byli partáci skoro hned, dcera miminko milovala, a jak to jen šlo, kdy začal syn být právě hýbací, tak spolu blbli a byli spojenci.....No ted mladšímu už je pět a nejmladší bude rok a oba ji maj hrozně rádi a jsme překvapená, jak i syn dokáže být něžný…

Tohohle bych se nebále…Spíš hlídat, aby nechtěně neublížil

• Citovat
  • Upravit
byron
27.7.11 11:50
Anonymní píše:
jizvíková píše:
Teď jsem nepochopila problém?

tenhle příspěvek mě pobavil…o to víc, že mám doma devítiměsíční dvojčata a čekáme další dítko (tentokrát snad jen jedno…uvidíme :lol: )…budou od sebe cca rok a půl… :mrgreen: :lol: :mrgreen:

omlouvám se za anonym, ale zjištění těhu je velmi čerstvé, ještě se nechci odhalovat… :oops:

jinak si říkám, jak to asi zvládali lidi dřív…mívali i 10 dětí po sobě jak schůdky, bydleli v jedný místnosti v chalupě, kde přes chodbu mělo zvířectvo větší místnost, než oni a nějak to zvládnout museli…bez pračky, bez jednorázovek, bez skleničkových příkrmů… :nevim:

JO, dnes jsou lidi hrozně rozmazlený.....Díky bohu za jednorázovky :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4706
27.7.11 12:00
fragola píše:
Ahoj,
máme děti od sebe 19, 15, 17, 20 a 12 měsíců. A zvládám. Celý den doma sama, bez babiček a jiných pomocníků 8-)

Rozhodně pořiď tandem, bez toho budeš nahraná. Finančně jsou dvě děti v pohodě, toho bych se nebála.

Věř mi, že dvě děti se dají zvládnou levou zadní :-) Jedno miminko máš doma, u druhého nebudeš spoustu věcí řešit a budeš si daleko jistější než u prvního.
 –to jo super nápad… díky
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16908
27.7.11 12:05
mona.k.79 píše:
ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli máte některé děti 2roky od sebe a jak jste to zvládali???
mám holčičku hyperku 14měsíců a čekáme další v březnu, jsem z toho vyděšená, zděšená.. :think:
co bylo pro vás nejtěžší?? nedokážu si představit, ale pryč to určitě nedám.. díky.

tak předně klid :wink: já mám od sebe tři holky,přesně 18 měsíců po sobě a čekáme v říjnu holčičku,ta tedy bude od nejmladší 25 měsíců a od nejstarší pět let,ale to jentak mimo :wink:
zpátky k těm třem :wink: nejnáročnější je období prvních tří měsíců,když mimčo trápí bříško,v noci se budí,ublinkává apod,je to dost shon,protože mladší má ještě plenky nebo se učí na nočník,ale zase se fakt musíš uklidnit-děti brečí a tak to je,nevadí když si mimčo popláče než starší převlíkneš apod :wink: doporučuju za mě,nastolit režim a to co nejdřív to půjde-koupej každý večer a pak ukládej miminko.ze začátku je jasné,že první dva měsíce budeš koupat jak se probudí,ale snaž se aby to bylo mezi 18:00-19:00 cca.lepší je když vykoupeš starší do té doby,třeba když miminko bude spát ještě v půl šestý,tak vykoupat druhé dítko,abys měla klid.
a udělat večeři klidně dopředu odpoledne-mě dokonce zůstal dodneška takovej zvyk,připravuju holkám na druhý den oblečení,kalhotky apod už třeba ráno jak se mi chce :mrgreen: jsem naučená,že lepší to udělat hned když je čas,než pak,když nemusí být :wink:
nevím jak ti malá teď spí,ale mě třeba holky spaly vždycky od 11:00-14:00 každý den stejně,miminko jsem jen naučila stejnému režimu-ve výsledku pak spaly všechny v tomto čase a spí dodneška :mrgreen: takže když jsem těhu,vím,že od 11:00-14:00 budu moc odpočívat s nimi(starší dvě mají svůj pokoj,nejmladší taky-všechny usínají samy,nikoho neuspáváme,večer to samé-nejmladší dostane mlíčko,starším pustím na hoďku dvd nebo pohádky,mladší usne do devítí a starší dvě o chvíli později)-hlavně neříkej teď jak se mám apod-byl to boj,než si to všechno sedlo,musíš je to naučit,nastolit si režim,vše si zorganizovat aby jsi se nezbláznila,nic není samo od sebe :wink: my máme režim celý den,odpoledne se probudí,dostanou oběd-jí spolu v kuchyni všechny samy,i ta nejmladší 22 měs :wink: pak si hrají nebo jdeme ven,v šest večer se jde koupat nejstarší Kájinka,protože pak jde večeřet a koukat na gumídky,šmouly apod :wink: takže v půl sedmé jdou do vany Terka s Gabčou,pak se nají spolu a v osm ukládáme :palec: je to někdy otrava pořád všechno dělat stejně,ale odměnou je mi to,že mám na sebe čas během dne kolik chci,odpočinek když potřebuju a večer můžu od osmi koukat na film a být s manželem :wink:

ke kočárku-já tandem nikdy neměla,holky mi od roku chodily,takže se vozilo mimčo,jen na Terku-je nar v dubnu jsem měla klokanku,ale ne proto aby se batole vezlo :wink: určitě to malá zvládne,ze začátku to nebude na hodinové túry,ale na to stejně nebudeš mít energii :lol:

tím proslovem :mrgreen: se snažím říct,že to zvládneš,musíš mít ale režim a nebát se toho,že prostě někdy něco nevyjde,to s miminkem prostě tak bude,ale zase si budou spolu brzy hrát a budeš mít času a spokojená dítka :-)

Příspěvek upraven 27.07.11 v 12:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
27.7.11 12:06
mona.k.79 píše:
fragola píše:
Ahoj,

–to jo super nápad… díky

Nápad to není, to je lety ověřená a fungující praxe 8-) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin