Děti 2 roky od sebe...?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4706
27.7.11 10:12

děti 2roky od sebe..??

ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli máte některé děti 2roky od sebe a jak jste to zvládali???
mám holčičku hyperku 14měsíců a čekáme další v březnu, jsem z toho vyděšená, zděšená.. :think:
co bylo pro vás nejtěžší?? nedokážu si představit, ale pryč to určitě nedám.. díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PetkaK
27.7.11 10:16

Myslím si že se to dá zvládnout. Čekala jsem druhé dítě v lednu 2012 (potratila jsem), děcka by byla od sebe 17m - za začátku jsem přemýšlela pořád jak to udělám s postýlkou, jak s tím a tím, jak kočár atd. atd. příroda to nakonec (bohužel) vyřešila za mě - ale i tak se snažíme, aby děti byli od sebe kolem těch dvou let (začínáme se v srpnu pokoušet o další těhu a snad už dopadne dobře).

Chce to asi jen pevné nervy, nastavit pro starší „řád“ co se smí a nesmí z miminkem, vysvětlit že to není vetřelec, že prvorozené stále milujeme.

Určitě to zvládneš :kytka:

• Citovat
  • Upravit
755
27.7.11 10:21

Já tedy né z vlastní zkušenosti, ale moje mamka - jsem s bráchou od sebe 13 měsíců… Máma vždycky říká, že nejhorší byl věk, kdy já byla ještě v kočárku a brácha jí neustále utíkal a ona ho s kočárem honila :mrgreen: Taky říká, že mě - jako druhorozenou - si už nedokáže tak přesně vybavit jako bráchu… (myslím tím takové ty maličkosti, pokroky atd..) Zkrátka, na bráchu byla sama a tak si ho fakt „užila“ :wink: a se mnou to prý tak nějak proletělo… 8-) Ale říká, že je fakt ráda, že nás takhle měla, protože když pominulo takové to období do 3 let, tak jsme si pak spolu prý nádherně hráli a hezky se zabavili… :hug: Takže určitě to zvládneš!! :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
27.7.11 10:22

Ahoj.
Mám starší syny od sebe přesně 2roky a 2dny.
Zvládnout se to dá hravě,nikdy mě nenapadlo,že by to nešlo,to až ted,ale to mi taky je o 20let víc :oops:
Neboj se ničeho,uvidíš po čase,že mají k sobě tak blízko,jak sourozenci po 5 letech od sebe nikdy mít nemůžou.
Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
27.7.11 10:22

Tak našemu malýmu je 22 měsíců a druhýho prcka čekáme každým dnem, popravdě jsem sama zvědavá, jak to zvládnem, ale ty dva (nebo necelý dva :-) ) roky mi přijdou už docela v pohodě. S malým se dá na spoustě věcí už domluvit, umí něco přinést, když potřebuju a tak… (teda když se mu chce… :mrgreen: ) jen teď poslední týden už toho mám plný zuby, na jednu stranu už bych chtěla, aby se mimčo narodilo a já nemusela tahat toho staršího s břichem :-D Na druhou stranu se děsím toho, co budu dělat, když bude druhý mimčo uplakánek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
27.7.11 10:26

Teď jsem nepochopila problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fellix
27.7.11 10:26

Neboj, není to tak hrozný. Je fakt, že člověk teď už přes den opravdu nemá čas na nic jinýho než na děti (starší přestal v poledne spát). A samo, že jsou někdy oba na pěst. Ale člověk si po pár dnech vytvoří určité rituály a systém, tak jako jsi to měla s prvním, tak teď to budeš mít se dvěma. je to náročnější, ale dá se to zvládat. My měli štěstí, že Vojta vůbec nežárlil a i teď je mu Bára šumák. Ale určitě to zvládneš. Taky jsem řešila, jak to bude se spaním, že bude Vojtík Báru rušit a ono jak je to miminko malý, tak mu je všechno jedno. Je to zápřah, ale nic, co by se nedalo zvládnout.. Upřímně jsem to čekala horší. Tak gratuluju a přeju hodně sil :palec:

• Citovat
  • Upravit
20518
27.7.11 10:27

No .. je to jako s dvojčatama. V lesčems lepší a v lesčems horší. Občas se chtějí chovat oba naráz, ale s vyloučením toho druhého. Teď jsou zrovna oba trošku nastůnkaný, a to jsou pak fofry. Resp. nestíhá se nic okolo. Na druhý straně, mají hodně podobný potřeby, dá se to dělat naráz. Ona najíst naráz, ona hodit do vany naráz, oba uložit ve stejnou dobu. Jedna potopená koupelna.

Když s enarodil ten malej, tak to bylo dost zajímavý. Než se naučil spát celou noc, a to bylo vcelku brzy - do půl roku spal jak miminko. Ale do tý doby to bylo asi tak, že já za noc s přestávkama naspala 4 - 5 hodin, v půl šestý usnul, v šes vstával manžel a v půl sedmý junior. Ten už před oběd nespal, naopak, chvílema skoro nebylo možné mladšímu vytvořit prostředí, aby mohl spát on - starší prostě řval chvíema jak siréna, že nebude to či ono. Jít s kočárkem plynule? S dvouletým capartzem, který jde stylem jeden krok vpřed, pětiminutový výzkum vajglu na codníku, dva kroky vzad? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ale nestěžuju si. Jak říkám, zvládám to tak nějak plynule naráz. Představa, že bych nyní měla miminko a všechno to bylo znova, to mně docela děsí.

A bod k dobru, kluci jsou už brášci. Ne že by si dokázali vyhrát, že bych o nich půldne nevěděla, a jasně, že spíš je slyšet řev než smích … ale je to na nich už vidět. Že už jsou brášci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
27.7.11 10:33

Tak já mám holčičku 11 měsíců, čekám další, budou mít od sebe cca 1,9 roku. No, bude to určitě záhul, ale dle mého je to pořád lepší, než mít dítko třeba 5 a více let od sebe. SOurozenci si už pak nemají tak blízko k sobě. Neboj, určitě to zvládneme. JEn to chce trošku připravovat už to první dítko na to, že nebude samo, nebude vše dle něj, ale bude se muset i trošku dělit o maminku. Taky zaleží, jaké je první dítko a jaké bude druhé. Já to neřeším, těším se na miminko a vše se ukáže po příchodu z porodnice, jak si sednou spolu. Bude to sranda, neboj. Určitě si to pak nebudeme moci vynachválit. Ale taky čekám perné chvilky. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.7.11 10:37

Máme rozdíl necelých 26m. Syn je ještě takový, že moc nemluví, bobek jde vždycky do plínky, sice se snaží, ale sám se moc nenají, je potřeba krmit.
Ale dá se to v pohodě, sice vypravit se někam je celkem sranda, jak tu někdo psal s honěním se s kočárkem, tak já ho teda zabrzdím a za batoletem běžím bez kočáru :lol:

Malý se taky celkem čatso krmí, takže většinou nás minimálně jedno kojení venku nemine, to taky bývá trochu hektické. Zpočátku to vypadalo na nespavce, ale to jsem utla v zárodku, začla jsem zavinovat, pouštět vysavač, aby spal, spal s námi v posteli, přes den tam spí i nadále.
Nehybající se mimino mi přijde celkem v pohodě, horší podle mě bude, až se rozpohybuje a začne brát stašímu hračky :lol:

Ale je fakt, že naše batole nežárlilo, umí samo usínat nez uspávání a ještě stále spí minimálně 2h odpoledne, takže když spí on a mimino spí taky, mám ty 2h pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
27.7.11 10:37

První dvě děti máme od sebe 19 měs., mezi druhým a třetím bude 22 měs. U Ondry a Klárky mi to přišlo v pohodě, Klárka už byla přes den bez plínek, dalo se s ní celkem normálně domluvit. Nevím, mě to takto prostě vyhovuje, nechtěla bych několikaleté rozestupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
27.7.11 10:51

**ježiš, to ono asi nic jinýho nezbude, než to zvládnout. ale mě napadaj teď různý věci.. přesně, jak budou spát, co s kočárkama. moje malá ještě nechodí, a jestli nebudu tu malou až se to narodí zanedbávat a jak to bude finančně… no děs běs.. **babičky nemáme, dědy tady ne, musíme sse s tim porvat ňák sami, ale mam z toho fakt hrůůůůůzu!!!!
**ale super příspěvky moc děkuji, fakt potěší.. :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11372
27.7.11 10:52

U nas je rozdil 23 mesicu.Nejtezsi bylo vytvorit rezim.Jak pro deti,tak pro me.Navic jsem hned po porodu byla s detmi doma uplne sama-pritel jezdi sluzebne do cicziny vzdy ny 3 tydny a me zustala starost o dum a zvirata(pes,kocky,ovce,slepice) a deti.Bylo to „zabavny“,dneska uz se smeju,ale litala jsem jak hard na holi.Ted uz mame vsechno zautomatizovany,ale ze zacatku nez si clovek vsechno ulozil tak,aby to bylo po ruce,aby vse navazovalo,a ja stihla treba vypravit deti ven obe za nejakou rozumnou dobu a abych nevyopadala jako uplny strasidlo…no bylo to hekticky.Navic syn docela zarlil,kdyz jsme Emu kojila,bud delal zasadne to,co nesmel anebo se mi snazil nacpat do naruce taky.Kojeni navic neslo a bylo to docela na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
27.7.11 11:05

Tak zrovna finančně mi druhé dítě nepřijde moc náročné :nevim: Pokud jsi teda oblečení po druhém dítku hnedka nerozprodala, tak oblíkat do čeho bude, já teda používám hodně látkové pleny, tak máme balík jednorázovek kldině na víc jak týden, starší má zase plíny jen na spaní, takže za plíny se tolik neutratí, kojím, takže ani UM není třeba platit…
Náročnost finanční vidím až ve chvíli, kdy je potřeba boty, to je vždycky pálka, ale to je až za hodně dlouho.
S kočárem bych doporučila se ten svůj pokusit prodat a koupit tandem, třeba phil a teds se dá i jen pro jedno dítě a doplní se tou sedačkou, až jsou dvě.
Já teda tandem nemám, v kočáru jezdí většinou starší a mladší se nosí v šátku, je to i praktičtější, když jdeme bez kočáru úplně, mám volné ruce na staršího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14091
27.7.11 11:10

My jsme taky o 13m. A máma to zvládala. Silně pochybuju, že si připouštěla, že by mohl být nějaký problém. V dnešní době plné vymožeností si myslím, že to není taková trága.

Aneb jizvíková, ať se rozepíše, jaké to je. :wink:

Mám navíc známou, která má kluka a o 18m mladší dvojčata k němu a zvládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin