Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jezdit na dovolenou není žádná povinnost. Udělejte si hezký čas doma ![]()
Neni, hlavne, abyste s tim byli v pohode vy. Ja taky s malym nikam nejdu. Je jeste maly (10m) a taky na dovcu z RP nemam. Ale tesim se, az pujdu do prace a vezmu ho nekam na sumavu, nebo treba do mirakula.
Ja vim ze to neni povinnost a pro me je dulezity ze jsme spolu a spokojeny, ty pohledy kdyz reknu ze nikam nejedeme a ze co reknou deti ve skole, ja bych je vzala ale kdyz bude prset tak co tam? Budu sedet na pokoji a nekolik tisicovek?
Dulezite neni to kam jedete a co všechno vidíte, ale jestli máte doma pohodu. Ja stejně nejradši vzpomínám, jak jsme doma pod stromem hrali s mámou karty ![]()
@Anonymní píše:
Neni, hlavne, abyste s tim byli v pohode vy. Ja taky s malym nikam nejdu. Je jeste maly (10m) a taky na dovcu z RP nemam. Ale tesim se, az pujdu do prace a vezmu ho nekam na sumavu, nebo treba do mirakula.
My v pohode jsme… jen mi to prijde lito a nerada bych je o neco ochudila, spis je to muj spatny pocit asi
Já beru dovolenou spíš jako možnost poznat něco nového. Bydlíme na vsi v přírodě, ale být doma pro mě třeba není úplně to pravé, ráda poznávám nové kraje, jídla, zážitky. Každý to má jinak.
Tak si třeba udělejte jeden dva výlety…
Já si myslím, že cestování dost rozvíjí duši i vztahy mezi lidmi…
Příspěvek upraven 16.08.19 v 22:12
@sediza ja cele prazdniny vzdy hlidala sestre deti a rada na to vzpominam do ted, ano mame pohodicku, smejeme se, povidame si, vecer hrajeme karty a hadacky
Oni si radi uzijou i klid doma, kdyz nebude prset, udelate si vylet a je to.Ja mam v okoli deti, co cele prazdniny jsou nekde pryc a ve finale si ani poradne neodpocinou.
@Fazulina vylety urcite budou, ja bych je vzala i nekam na pobyt, ale ma byt hnusne ![]()
Ono pokud jsou zvyklí od malička, že nikam nejezdí a jsou jen doma, tak jim to ani nechybí. U nás jsem hlavní tahoun na cesty já a jsem ráda. Dcera je zvyklá od malinka jezdit byť jen vlakem k babičce a teď v téměř 6 letech je prima parťák na cesty…
@jita22 presne to rikala psycholozka na primestskym tabore, deti mi rikaji, ze porad nekam taham
a ja mam pocit je malo ![]()
@Fazulina nejsou, kazdy rok na dovolene byly, pres rok kdyz maji prani kamkoliv jet jedeme
@Nekoukej! píše:
@Fazulina vylety urcite budou, ja bych je vzala i nekam na pobyt, ale ma byt hnusne
Vis co, počasí se může změnit. A není špatného počasí, jen špatné oblečení
![]()
Užijte výlety a hlavně v pohodě. Pokud budeš v pohodě ty, budou i děti…
Pocasi bych az tolik neresila, jsou uz velci a pak kilometru hezkou Sumavskou prirodou by zvladli i v plastence
, hodne lidi si objednava dovolenou nekolik mesicu dopredu, kdy o pocasi nevi opravdu nic. Navic u nas malokdy prsi nekolik dnu v kuse. Ale ne, povinnost jezdit na dovolenou neni, hodne lidi v okoli bylo v lete na tyden v horach a tot vse, my loni taky jen na chate, protoze muz nastoupil v cervenci do prace a ja si se trema neskolnima detma (nejmladsi tehdy rocni) sama netroufala. Pohledy a komentare okoli jsou aspon pro me to posledni, co by me mohlo nejak rozhodit.
![]()
Ahoj holky, mam dve deti 9 a 14, nemam vubec zadne babicky dedecky atd., byly na tabore a zbytek doma, chodim do prace, v poledne se na ne prijedu podivat a za dalsi dve hodky dorazim domu, jsou spokojene, kdyz prijdu jdeme ven, kolo, prochazka kdyz prsi hrajeme hry peceme atd, ted mam 14 dni dovcu, nechteji nikam, ja myslela ze vyrazime na Sumavu ale ma cely tyden prset, jsem s nimi sama a penez nic moc, okoli se pta kam jedes na dovolenou to je nikam nevezmes
je mi z toho smutno, ale k cemu bude nekam jet kdyz tam bude prset? Bydlime za Prahou takze i priroda tady je, jak si to mam v te hlave srovnat?? Je to takova katastrofa nejet na dovolenou?