Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@jita22 to určitě ale tyhle deti mají “pyzamove” skoro cele prázdniny. Fakt by mne zajímalo co dělají. ![]()
Přesně z toho důvodu, že je nejstarší schopný být celé dny, když někde nejsme, na PC, jsme někde prakticky celé léto. Má spolužáky, kteří jsou také celé dny doma, rodiče v práci a oni spokojeni a šťastní, ale pořád online
když už je doma, má problém se s někým domluvit a jít ven, ta děcka se od PC neodlepí a rodiče argumentují tím, že jsou radši, když vědí, kde jsou.
Takže já bych je vyvezla už jen z tohoto důvodu.
A mimochodem na Šumavě zrovna jsme, dnes třeba byla předpověď na déšť po celý den, nakonec pršelo dopoledne a odpoledne bylo krásně.
Jen jestli to není taková zakladatelčina zástěrka, oni nikam nepotřebují, jsou spokojené… Opravdu to tak ty děti mají? Neptáš se jich takovým tím negativním stylem, že by tam mohlo pršet a kdoví jak to bude se spaním a vstupný je drahý, tak co, nebudem radši doma?
Jestli si jinak dopřejete zážitků dost, je to vaše volba. Dovolená má být přece o radosti, ne o nějaké povinnosti, aby pak bylo o čem vykládat. Ale i tak, jela bych, změní se prostředí, jídlo, bude spousta nových zážitků. A nevěřím tomu, že by pršelo od rána do večera týden v kuse.
Nebo neplať ubytování a jeďte každý den podle počasí a nálady, kam vymyslíte.
Ale je hezké, že s nimi vyrážíš i po odpolednech, to se třeba u nás nikdy nedělalo a ostatním jsem to dosti záviděla, i když by to byl obyčejný výlet na kolech na zmrzku. ![]()
Jelikož jsem přišla o práci, tak jsem vzala děti jen pod stan na Hracholusky - cca 50km od domu. A líbilo se jim to. Plus pár výletů. ![]()
TAky mám „kamarádku“ co mi řekla, že chudáci děti, ještě jsem je nevzala k moři, že jejich malej je u moře 1-2× ročně.. jennže zapomněla dodat, že u nich vše platí chlap ![]()
Neřeším to… taky snad někdy k moři pojedeme, ale není to přece povinnost ani nezbytnost
Opravdu se jich tak neptam, naopak prijdu z prace a mam plany, kolo, kdyz prsi kino, vezmu deti z okoli a jdeme do dalsi vesnice na limcu atd nebo maji kamose u nas
@atominnka ja byla u more poprve az kdyz jsem se vdala a ziju
ale vim o cem mluvis, je pravda ze kdyz neni babicka a dedecek tak se prazdniny zvladaji tezko ![]()
@Zorbas píše:
Prijedte na jizni moravu- tady prset nema
Modrá - Velehrad ![]()
@atominnka Super dovolená prece nemusí byt jen u more, my jsme prave v Brdech, u Příbrami, a co se tady dalo udělat výletu a zažít věci… o moři to určitě není, ale nechat deti cely prázdniny doma s tím, ze ony jsou spokojene… nevím no. Aspoň jeden týden by to chtělo, i kdyby to mělo byt formou jednodenních výletu.
@veria nejsou cely den na pc, dost dlouho rano spi, umi se zabavit i jinak
@Anonymní píše:
@veria nejsou cely den na pc, dost dlouho rano spi, umi se zabavit i jinak
Jak?
@veria brdy i pribram zname moc dobre, ted uz s nimi budu do konce prazdnin, ale kdyz nemas hlidani a musis do prace tak jak to mas udelat?
@veria treba starsi dost cte, kresli si, mladsi lego maluji spolu vyrabeji
@Anonymní píše:
@veria brdy i pribram zname moc dobre, ted uz s nimi budu do konce prazdnin, ale kdyz nemas hlidani a musis do prace tak jak to mas udelat?
Tak nějakou dovolenou snad mas? A taky existují příměstské tábory, to je podle mne úplně geniální věc. Děla je dneska kde kdo a tolik různých je ze si snad každý dítě musí vybrat dle svých zájmu.