"Děti na prodej" - náhradní rodičovství. Co si o tom myslíte?

Anonymní
19.9.19 11:08

Deti na prodej - nazor

Ahoj, mozna trochu kontroverzni tema, ale zajimal by me nazor ostatnich. Co si myslite o prodeji deti - ze zena odnosi dite, uvede biologickeho otce a hned po porodu se himvzda. Vse za uplatu. Chapu, ze vidina „snadneho“ vydelku je pekna, ale ta rizika… Take chapu druhou stranu a touhu po diteti. Tak me napada proc me toto vlastne nelegalni?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
255
19.9.19 11:11

A co když se dítěte rozhodne najednou vzdát i otec, prostě bude dítě třeba mírně postižené a nebudou o něj najednou stát? Další stránka věci je to, že já bych se svého dítěte nemohla vzdát a splodit dítě a nechat ho někomu jinému, jenom abych přišla k penězům to mi přijde nemorální. Něco jiného je darování vajíček. Další věc je, že nemůžete vědět, jak se o vaše dítě postarají. Dáte své dítě cizím lidem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
19.9.19 11:11

A legální to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41129
19.9.19 11:12
@Anonymní píše:
Ahoj, mozna trochu kontroverzni tema, ale zajimal by me nazor ostatnich. Co si myslite o prodeji deti - ze zena odnosi dite, uvede biologickeho otce a hned po porodu se himvzda. Vse za uplatu. Chapu, ze vidina „snadneho“ vydelku je pekna, ale ta rizika… Take chapu druhou stranu a touhu po diteti. Tak me napada proc me toto vlastne nelegalni?

pokud je to svobodná volba všech zúčastněných, proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41129
19.9.19 11:13
@varenevejce píše:
A legální to není.

myslíš u nás? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
19.9.19 11:13

Je to takové divné. Když je neplodný manžel, může jít žena do CAR, ale když je neplodná manželka…Chápu, že chtějí mít mimino aspoň poloviční od partnera. Ale jak to manželka bere, že má manžel sex s jinou? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2996
19.9.19 11:14

Zene bez delohy jsou cizi vajicka k nicemu. Ma svoje. A tak se najde hodna cizi zena, ktera ma delohu a dite 9 mesicu nosi. Takze teoreticky dite neni biologicky vubec jeji. A kdo by to delal zadarmo? Blazen :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
19.9.19 11:20

Je to nelegální, protože to stále někdo označuje jako “prodej dětí”. U darování vajíček se taky neříká prodej, i když je tam určitá finanční kompenzace. Já kdybych se rozhodla propůjčit na devět měsíců někomu dělohu, tak za to taky budu požadovat jistou kompenzaci, vzhledem k rizikům a omezením. Je to risk pro všechny strany, ale je to i nevyčíslitelný dar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
19.9.19 11:21

@Božislava sex v takovém případě obvykle neprobíhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.9.19 11:21

Myslíš, že se to děje takhle? Podle mě ženy, co se takto zřeknou biologicky svého dítěte a dají ho po porodu k adopci, jsou stejné ženy, které odkládají své děti do baby-boxů. Prostě jsou v tíživé situaci, po znásilnění, bez partnera, financí apod. V tomto případě mi přijde tenhle způsob super nápad.
Pokud žena odnosí dítě, které není biologicky její (vloží jí oplodněné vajíčko od rodičů, kteří nemohou mít dítě z dělohy ženy), pak v tom opět nevidím problém, je to cesta k dítěti, která by jim byla jinak zavřená.
Jestli se děje to, že nějaká žena záměrně otěhotní (s kým??) a své dítě po porodu prodá, tomu se mi moc věřit nechce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
19.9.19 11:27
@Keyllah píše:
pokud je to svobodná volba všech zúčastněných, proč ne.

NO, ta platba asi z hlediska českých zákonů možná není, ne? :think: To je v podstatě na černo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116

To, čemu říkáš „prodej dětí“, u nás není legální ani nelegální. Nejde nikomu zakázat otěhotnět, dítěte se vzdát a nechat si otcem, který se o dítě bude starat, vyplatit „kompenzaci“. A protože je náhradní mateřství u nás právně neošetřené, hodně to může „prodej dětí“ připomínat a případné komplikace (např. dítě nakonec nikdo nechce) jsou velmi obtížně řešitelné. Kdybychom u nás měli legální institut náhradního mateřství jako třeba ve Spojených státech, vypadá to úplně jinak. Tam mají všechno vychytané do nejmenšího detailu a náhradní matkou se ani nesmí stát žena, která by byla sociálně slabší a dělala by to pro peníze (naopak musí být zajištěná, mít vlastní rodinu, která musí s náhradním mateřstvím taky souhlasit, musíprojít mnoha psychologickými testy apod.). Samozřejmě kompenzace typu ušlý zisk kvůli těhotenství dostává, ale tomu se opravdu nedá říkat prodej dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650

Já si to nějak nedokážu představit pro mě je nepředstavitelné i dárcovství zárodečných buněk (jak od ženy tak od muže) nedokázala bych žít s pocitem že je někde geneticky moje dítě a já o něm nic nevím, jestli je to chlapec nebo děvče, jestli je šťastné, mají ho rádi. Stejně tak si nedokážu představit být na straně příjemce (naštěstí jsem to řešit nemusela, takže je to z mého pohledu čistá teorie) nevím jestli bych dokázala milovat dítě, které jsem neporodila. Protože když mě naštvou moje děti tak si vzpomenu jakou práci dalo přivést je na svět, tak je přece teďka nepřerazím, ale u adoptovaného nebo odnošeného dítěte by tenhle pocit chyběl a nevím jak jinak bych svou temperamentní povahu zabrzdila abych na to dítě nebyla příliš tvrdá. A u darovaného vajíčka, potom co jsem zjistila jak nízká jsou kritéria na dárkyně, že se kolikrát ani na zdraví nehledí, bych se bála cizí genetiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445

Ja na to asi nemam nazor, moc se o problematiku nezajimam. Ale znate YT kanal Dva tatove? Narazila jsem na nej nahodou, videla par dilu ale nevim jak to legislativne probehlo. Nevite o nich nekdo neco? Videla jsem jak si vezli holcicky z USA domu a pak jak je jeli seznamit s biologickou mamou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
19.9.19 11:29
@unuděná píše:
Myslíš, že se to děje takhle? Podle mě ženy, co se takto zřeknou biologicky svého dítěte a dají ho po porodu k adopci, jsou stejné ženy, které odkládají své děti do baby-boxů. Prostě jsou v tíživé situaci, po znásilnění, bez partnera, financí apod. V tomto případě mi přijde tenhle způsob super nápad.
Pokud žena odnosí dítě, které není biologicky její (vloží jí oplodněné vajíčko od rodičů, kteří nemohou mít dítě z dělohy ženy), pak v tom opět nevidím problém, je to cesta k dítěti, která by jim byla jinak zavřená.
Jestli se děje to, že nějaká žena záměrně otěhotní (s kým??) a své dítě po porodu prodá, tomu se mi moc věřit nechce..

Asi tak. Obvykle je to prostě jiný způsob adopce. O tom, že by někdo si někdo pořizoval dítě za účelem výdělku, jsem neslyšela. Tolik peněz za to zas není. Že je to nelegální (resp. šedá zóna) je pochopitelné - je nesmírně těžké právně ošetřit tak eticky citlivou situaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová