Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máš na mysli tohle.
https://www.novinky.cz/…sko-40296981?…
Nepobuřuje mne to. Myslím, že není důvod za to nedostat peníze. Čeho bych se bála, jsou problematické věci jako je to, že se dítě narodí postižené a podobně.
@Čičorečka píše:
Vzhledem k víceméně funkčním praktikám oplodnění (žena si natajňačku vyždímá kondom do pipiny) nevidím důvod, proč by měl sex s náhradní matkou probíhat, pokud si to některá strana nepřeje.
V kondomu spermie uhynou během dvou minut. Takže hypoteticky to možné je, pokud to dostane čerstvé, ale málokdy to vyjde.
@Lama Lama píše:
Taky se domnívám, že to tak je.
@Keyllah jak by ses tedy tvářila na legalitu situace, kdy otčím chce adoptovat dítě manželky a v podstatě sepíše s bio otcem prodejní smlouvu, třeba že za půl milionu dítě prodá. Ofiko se budou tvářit tak, že se jeden vzdá otcovství, druhý chce dítě adoptovat a platba je jen s tím zcela nesouvisející náhodný dar.
Neříká se tomu snad obcházení zákona?
je otázkou proč takovou smlouvu sepisovat
je nevymahatelná z obou stran a spíš by jim přivodila trestní stíhání než cokoli jiného. Jde o to, že zákon umožňuje, bay se jeden vzdal a druhý se nechal zapsat, ale pokud by byly důkazy, že šlo o „prodej“ tak to může být trestné a otčíma nezapíší. Ale tady platí, kde není žalobce není soudce.
Obcházení zákona? jasně, jen někde je to šedá zóna a zákon na to nemyslí a teda ani netrestá, ale něco, co už by se dalo považovat přímo za prodej, to už není obcházení jako spíš páchání trestného činu...…..
@jenny.fields píše:
Máš na mysli tohle.
https://www.novinky.cz/…sko-40296981?…Nepobuřuje mne to. Myslím, že není důvod za to nedostat peníze. Čeho bych se bála, jsou problematické věci jako je to, že se dítě narodí postižené a podobně.
Jenom k ty ceně, jestli je tak na dne, tak toto ji pokryje žiti dejme tomu na 3 roky a je opět na nule. S pocitem ztráty dítěte žije dalších 50 let. Nevím, každého věc. Já bych to udělala třeba za 50 milionů
teda spíš ne ![]()
@Božislava píše:
V kondomu spermie uhynou během dvou minut. Takže hypoteticky to možné je, pokud to dostane čerstvé, ale málokdy to vyjde.
Já si nemyslím, že je to takovej fofr. Však i u obyčejného spermiogramu je možnost “odebrat vzorek” doma a pak udržovat při tělesné teplotě, třeba žena v podprsence, a dopravit do půl hodiny do kliniky.
@Čičorečka píše:
Je to nelegální, protože to stále někdo označuje jako “prodej dětí”. U darování vajíček se taky neříká prodej, i když je tam určitá finanční kompenzace. Já kdybych se rozhodla propůjčit na devět měsíců někomu dělohu, tak za to taky budu požadovat jistou kompenzaci, vzhledem k rizikům a omezením. Je to risk pro všechny strany, ale je to i nevyčíslitelný dar.
Presne tak, darovani vajicek, spermii a vlastne i delohy je v poradku, odmosit dite je najednou zlocin? Ale nevimchapu, ze je tam dost ale…
@unuděná píše:
Já bych třeba klidně svou dělohu poskytla nějakému páru (který ale důvěrně znám-nejbližší přátelé nebo rodina), který nemůže odnosit své dítě. Ani bych za to nic nechtěla. Ale darovat svoje vajíčka - to bych nedokázala ani za všechny peníze světa (no dobře…možná…).
Vidím to stejně, odnosit a porodit dítě někomu cizímu, zkrátka inkubátor, ale darovat svoje vajíčka- nikdy, nedokázala bych s tím pocitem žít.
@Keyllah píše:
jasně, nesmí to být „platba za dítě“, ale darovat své peníze můžeš komu chceš. Na druhou stranu tady zase není vůbec žádná jistota pro nikoho, protože dítko ani peníze nejsou vymahatelné na základě „nezákonného“ prodeje. Takže teoreticky to jde, a pokud se strany dohodnou a věří si, jde to i v praxi, ale ta míra nejistoty a rizika…jen pro hodně zoufalé
Kdyby kdokoli mohl cokoli darovat komukoli, tak by byl boj proti korupci nemožný a Rath by nešel sedět. Je to spíše na odvaze, že do toho nikdo nebude šťourat.
@Bubla Bůčková píše:
Mně je to jedno. Já bych nedala ani vajíčka. Přemýšlela bych, že mám někde s jiným mužem dítě. I ta těhotná trestankyne je blázen, že tohle chce pro svoje dítě. Nezávidím lidem s tímhle žít. Je to jako trest pro rodiče, kteří si přejeli autem dítě nebo ho nechali topit v bazénu. Ze mě by byla šílená Viktorka do roka a do dne. Co mě překvapilo, povinnost říct školkovemu dítěti o adopci. To absolutně nechápu a nesouhlasím s tím.
Já bych chtěla vědět, že jsem adoptovaná. Dítěti to lze vyprávět jako pohádku. Ale jsem ráda, že to nemusím řešit.
@jenny.fields píše:
Máš na mysli tohle.
https://www.novinky.cz/…sko-40296981?…Nepobuřuje mne to. Myslím, že není důvod za to nedostat peníze. Čeho bych se bála, jsou problematické věci jako je to, že se dítě narodí postižené a podobně.
Presne, zajimalo by me jak maji poresene pripadne problemy (postiheni, ale treba i problemy u porodu apod…).
@Pudloslava píše:
Kdyby kdokoli mohl cokoli darovat komukoli, tak by byl boj proti korupci nemožný a Rath by nešel sedět. Je to spíše na odvaze, že do toho nikdo nebude šťourat.
ale já ti klidně můžu darovat 100.000
problém je, že tato problematika není nijak právně ošetřená, takže je to o důvěře a spolehlivosti těch dotyčných, s tím, že pokud jedna strana dohodu poruší, ta druhá strana už s tím udělá jen málo. Kde není žalobce, není ani soudce. Ale jak jsem psala, to je jen pro opravdu zoufalé, protože ta nejistota…
@Russet píše:
Já bych chtěla vědět, že jsem adoptovaná. Dítěti to lze vyprávět jako pohádku. Ale jsem ráda, že to nemusím řešit.
@Anonymní píše:
Presne tak, darovani vajicek, spermii a vlastne i delohy je v poradku, odmosit dite je najednou zlocin? Ale nevimchapu, ze je tam dost ale…
nehledě na to, jak skvělý bysnys jsou centra pro asistovanou reprodukci. Tam si dítě lidi taky kupují, do věkového limitu minimálně z části přes nabídku lepší postupů, které se ale platí. Po věkovém limitu zcela.
@Bubla Bůčková píše:
Jenom k ty ceně, jestli je tak na dne, tak toto ji pokryje žiti dejme tomu na 3 roky a je opět na nule.S pocitem ztráty dítěte žije dalších 50 let. Nevím, každého věc. Já bych to udělala třeba za 50 milionůteda spíš ne
já si myslím, že ony to takto nevnímají. Přepnou do režimu „někomu jsem pomohla“ a tak s tím žijí. Jestli je to jen jejich vnitřní obrana, nebo to tak opravdu cítí, těžko říct. Ale pokud to takto už udělaly vícekrát, tak takové výčitky zřejmě nemají...…….