Děti na ulici

73
20.6.14 15:02

Děti na ulici

Dobrý den. chtěla bych požadat o názor a nějakou radu.Bude to trošku zamotane mám to přes moji sestruJedno se o děti sestry mé švagrové. Dnes jsem se dozvěděla, že spi s dětma na ulici v místě kde většinou spi fětací a bezdomovci.Pry si měla zaplatit nájem ale nezaplatila takže děti jsou tyden bez teplého jidla teplé vody chodí špinavý a hladový dětem je přes 4,3,2 na roky nejmladší pravidelně byl hospitalizovan v nemocnici má problémy s plícema tažke prochladnuti je pro něho nebezpečné. Já bydlím v jiném městě ani se s rodinou nestykam jen se sestrou ale toto mi opravdu nedalo abych se nesnažila zda je možnost nějaky azilový dům popřipadě zda jde nějak anonymně poslat na socialní odbor at to prošetři. Anonymně zdůvodu že ja jak jsem psala se s rodinou nestýkáma nechci at ma sestra sněma nějaké problémy. Doufám že to chápete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
20.6.14 15:04
@Dagi13 píše:
Dobrý den. chtěla bych požadat o názor a nějakou radu.Bude to trošku zamotane mám to přes moji sestruJedno se o děti sestry mé švagrové. Dnes jsem se dozvěděla, že spi s dětma na ulici v místě kde většinou spi fětací a bezdomovci.Pry si měla zaplatit nájem ale nezaplatila takže děti jsou tyden bez teplého jidla teplé vody chodí špinavý a hladový dětem je přes 4,3,2 na roky nejmladší pravidelně byl hospitalizovan v nemocnici má problémy s plícema tažke prochladnuti je pro něho nebezpečné. Já bydlím v jiném městě ani se s rodinou nestykam jen se sestrou ale toto mi opravdu nedalo abych se nesnažila zda je možnost nějaky azilový dům popřipadě zda jde nějak anonymně poslat na socialní odbor at to prošetři. Anonymně zdůvodu že ja jak jsem psala se s rodinou nestýkáma nechci at ma sestra sněma nějaké problémy. Doufám že to chápete.

na anonym nemas narok. Kontaktovala bych socialku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
20.6.14 15:07

@Dagi13
Socialku bez vahani, jde Ti snad o ty deti, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.6.14 15:08

Hm, než se jim snažit pomoci, poslat sociálku. To je bezva, já i kdybych se nestýkala s rodinou, a zjistila, že někdo je s takhle malými dětmi na ulici, snažila bych se pomoct. Ano, dá se sehnat azylový dům, dá to práci, dá se vzít na pár dnů domů, i kdyby měli spát v obýváku na koberci, dá se kontaktovat klokánek, to už je ale odebrání dětí, dá se kontaktovat sociálka, ovšem o ty děti přijde, dočasně dufám, dá se jí nabídnout, že člověk vezme k sobě alespoň ty děti, než se ona zbrchá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
20.6.14 15:09

@Krkael Právě chceme ale je problém že socialni pracovníci známe vyrustaly jsme v dětském domově a nechceme aby sestra měla problemy s rodinou jelikož švagrová a sestra jsou romky a neudělalo by to dobrotu ae jen tak se divat na to nechceme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
20.6.14 15:10

Bez na socialku, chudinky deti… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
20.6.14 15:11
@terinka4444 píše:
Hm, než se jim snažit pomoci, poslat sociálku. To je bezva, já i kdybych se nestýkala s rodinou, a zjistila, že někdo je s takhle malými dětmi na ulici, snažila bych se pomoct. Ano, dá se sehnat azylový dům, dá to práci, dá se vzít na pár dnů domů, i kdyby měli spát v obýváku na koberci, dá se kontaktovat klokánek, to už je ale odebrání dětí, dá se kontaktovat sociálka, ovšem o ty děti přijde, dočasně dufám, dá se jí nabídnout, že člověk vezme k sobě alespoň ty děti, než se ona zbrchá…

Právě bych spiš chtěla nějaky azylak pro matku s dětmi kde by i dohlidli na jejich peči jak jsme psala bydlim v jiném městě a ona ma i segru i matku ale nikdo to neřeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
20.6.14 15:12

Terinka4444:souhlasim, vzala bych si alespon deti k sobe a pokud vis, ze je matka schopna se o deti postarat, dala bych ji cas, aby sehnala pomoc. Deti ale na ulici nepatri, je mi z toho hrozne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
20.6.14 15:12

Promiň mi mou přímost, cikáni, je mi z toho blivno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
20.6.14 15:14
@terinka4444 píše:
:hug: Vnímám to úplne stejne. :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
20.6.14 15:16

@loppy mam být 1+1 syna a pritele a děti mě neznaj takže spiš kdyby si je vzala babička nebo teta ja se pro ně cizí ona máopravdu velkou rodinu a zda se o ně dokaže postarat to nevím měla si zaplatit nájem a neudělala to a to ji došli dávky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
20.6.14 15:17

@terinka4444 Omlouvát se nemusíš mě je prostě jen lito těch děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
20.6.14 16:05

Okamzite socialka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
20.6.14 16:49

@Dagi13 vzala bych si domů jen ty děti, do doby než si vyřídí azylový dům. Přítel nejspíš radostí skákat do stropu nebude (a je to pochopitelné),ale snad to pochopí, že na ulici zůstat nemůžou i když nechápu proč ji nepomůže nejbližší rodina 8o, vždyt se všude prezentujou jak drží při sobě :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
20.6.14 17:00

Romové a Romky, co mají hluboko do kapsy, mají jen dvě možnosti: buď budou nade všecko vyzdvihovat zvyky svého etnika (které mimochodem v případě vzájemné pomoci nefungují) a skončí na okraji společnosti jako za Franze Josefa (vím o čem mluvím) - anebo přistoupí na pravidla hry většinové společnosti, resp. organizací zabývajíchc se sociální problematikou… No a pak je časem šance na slušný život. Opravdu je to výběr na ostří nože - buď anebo.
Máme teď pár týdnů v práci romského klučinu a ten je rád, že pracuje mezi „bílýma“. A klidně dělá jakoukoliv práci, i tu sebešpinavější. A na naše směny se nefalšovaně těší. Tož tak.
Zakladatelko, ještě tu nepadl jeden návrh - zkus si zjistit, kde je nejbližší pracoviště Diecézní charity, které se zabývá sociálně právním poradenstvím. (Případně podobná organizace.) Zjisti si jejich úřední hodiny a zajdi/zajeď tam, případně tam zavolej. Může se stát, že oni ti poradí kvalifikovaněji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová