Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jestliže je jasné, že jde o otce, jděte na policii. Tohle je řešitelné. Přeji hodně úspěchů
Nejsem právník, ale třeba by to mohl být stalking nebo vyhrožování apod., asi by pomohlo jestli ty dopisy máte schované (mít jich prostě víc). Jinak poštu lze přeposílat na jinou adresu, ale to by babičce komplet všechno chodilo třeba k vám (taky se to myslím platí).
Ano, podala bych trestní oznámení na otce a na nějákou přechodnou dobu než se to vyřeší, bych zkusila babičku přesvědčit, aby si zřídila službu „odnos z pošty“. Prostě pošta bude dopisy ukládat na poštovní přepážce a babička (nevím, zda by šla vyřídit plná moc, což by bylo nejlepší, ale je třeba se poptat na poště na podmínky) s vámi nebo někdo z rodiny (pokud by šla vyřídit ta plná moc) by si na poštu pro dopisy chodil. A filtrovalo by se a ony sprosté dopisy by se k babičce vůbec nedostaly. Babička určitě ve svém věku nedostává tunu dopisů (možná jednou za rok dopis z ČSSZ, že ji zvedli o 30,– kč důchod). Otázka je jak je daleko pošta, zda je babička zdravotně na tom tak, aby tam došla nebo zda je možnost a ochota vyřídit plnou moc. Zkuste zjistit a pevné nervy.
Aha, jak píše @Nuníček - přeposílat poštu by bylo také řešení
. Ačkoliv nevím, jak je to ošetřené pro dopisy do vlastních rukou. To by stejně bylo uloženo a předáno babičce. Tam by musel na tu poštu s ní i někdo dojít a hned dopis zabavit (pokud by to byl od otce). A vlastě je otázka zda plná moc řeší i doporučené dopisy. Je třeba se opravdu informovat na poště.
Všem moc děkuji, dopisů máme víc, myslela jsem, že dopisy už nechodili delší dobu, babička vše pálila, nebo roztrhala, ale v šuplíků jich měla víc než dost. Na poštu jí klidně odvezeme, to nebude problém, super díky všem. Jsem ráda, že můžeme něco udělat! ![]()
Běžte na policii, když už nic tak aspoň za stalking ho můžete obvinit.
Ona to nemá v hlavince v pořádku… ![]()
Spíš bych to viděla na přestupek proti občanskému soužití. Na PČR bych šla, minimálně to skončí na přestupkové komisi a pokutou. Pokud, ale v těch dopisech bylo něco ostřejšího např. výhružky-to je jiná. Taky je možnost občanskoprávního řešení. Babičku přesvědč, ať to nečte, umím si představit, jak to starší lidé prožívají.
@kopretina 12 píše:
Spíš bych to viděla na přestupek proti občanskému soužití. Na PČR bych šla, minimálně to skončí na přestupkové komisi a pokutou. Pokud, ale v těch dopisech bylo něco ostřejšího např. výhružky-to je jiná. Taky je možnost občanskoprávního řešení. Babičku přesvědč, ať to nečte, umím si představit, jak to starší lidé prožívají.
Tak ostřejšího, kolikrát tam píše třeba, že at mu vrátí sporák, který jí s tou kur… koupili před deseti lety, že kradou, a vše u soudu hrají, a že babičce přeje brzkou smrt, aby bylo na zemi o jednu lhářku mín a takový srance…prostě už to dost přehání
Vzala bych všechny dopisy co máte (hlavně si udělat kopie) a odnesla bych to na polici. Nenechala bych se odbít a začala bych situaci řešit. Nikdy nevíš co může člověka napadnout a kam až je zoufalý člověk schopen zajít (to často neví ani on sám).
Na poste lze vyplnit zadost o odnasku zasilek. Vyplnis v kolonce babicky jmeno a adresu.Na zadance je cestne prohlaseni, ze by si byla opravnena vyzvedavat babicce obycejna psani ty.Tim by se utla komunikace.Musi to byt na dodaci poste. Misto policie bych jeste nejdrive navstivila obcansko pravni oddeleni na MU
Udelala bych kopii dopisu v pripade, ze by chteli dolozit doklad.
Ahoj holky, prominte za anonym, jde o neco trosku pro me citlivejsiho. Je tomu uz asi 6 let, co se otec s matkou dali od sebe, od té doby otec kope pořád kolem sebe, mě stále vyčítal, že máma od něj odešla i bratrovi, kolikrát jsem mu řekla, at se v tom pořád neštourá, ale on pořád, tak jsem se ním přestala stýkat. Jde mi spíš o to, každý měsíc posílá moji babičce, matce od mé matky dopisy, pohledy s hroznými urážkami. Uráží v těch dopisech všechny, mamku, mě, bratra, a hlavně babičku. Nikdy mu nic babička neudělala. Poslední dopis přišel asi před týdnem zase, babička si ho opět přečíst musela a pobrečela celý den, já ho našla a psal jí tam, že za smrt dědy může jenom ona, že má dceru ku.vu, a že mu dluží několik peněz, vůbec to není pravda. Několikrát otec mamku dal k soudu a pokaždé vše prohrál, protože to byli vše jen výmysly. Jde mi hlavně o babičku, je starší a všichni se o ní ted staráme, není na tom zdravotně už nejlíp. Mohu s těmi dopisy já osobně s moji mámou na policii? nebo co vymyslet, aby si babička už dopisy nečetla, několikrát nám to slíbila, ale jí to stejně nikdy nedá a přečte si je. Děkuji všem