Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prave, že nevim jestli nejake vzorky v porodnici vubec dostanu a nechce se mi utracet za cele sady např. Sebamed, kdyz nevim jestli mu to sedne.Zkusim ty vzorky.Pripada mi, ze obycejny olejiček Aviril mu musi stacit, ikdyz take ctu, ze to nekomu nesedne… ![]()
my ze začátku používali bepanthen na zadeček i bradavky ale pak nám hodně vyhovuje rybilka-lékárna. Není drahý a pro nás super. Jinak používáme jonson baby - koupel na tělo i vlásky, dáváme to do vody. Tělíčko mažeme těl.mlékem od hipp. Ale s pokožkou nemáme problém, takže ne každý den.
mamink píše:
Prave, že nevim jestli nejake vzorky v porodnici vubec dostanu a nechce se mi utracet za cele sady např. Sebamed, kdyz nevim jestli mu to sedne.Zkusim ty vzorky.Pripada mi, ze obycejny olejiček Aviril mu musi stacit, ikdyz take ctu, ze to nekomu nesedne…
Taky se dá použít třeba olivovej olej:-)
Ahoj, za mne teda na porodnici nespolehat- my nedotali nic. ![]()
jinak bepanthen urcite: ale nemazala bych pokud by nebyly problemy (i kdyz v porodnici rikaji jinak), preci jen bepanthen leci a zvlast u holcicek z toho muzou byt problemy.
preventivne na zadecek se nam osvedcila rybilka nebo nivea proti opruzeninam ![]()
po koupeli milujeme sebamed
![]()
koupeme na stridacku v ciste vode a dalsi den s trochou sprchace od sebamedu a jsme spokojeny
tot muj nazor ![]()
Ahoj.
Já jsem na začátku koupila Sebamed - krém na zadeček super, krém na tělo je dost hutný a po mýdle začaly malé osychat nožičky. Vyměnili jsme za Oriflame (dostali jsme) a změna žádná. Taky jsme dostali Weledu, ale ta mi teda vůbec nevoní (ne že by to byl účel u dětské kosmetiky, ale stejně).
Teď už několik měsíců používáme Nivea Nutri Senzitive (mýdlo, SOS krém a Výživný krém) a jsme s tím naprosto spokojení.
S těmi vzorky je to určitě dobrý nápad ![]()
Pipet píše: Žádnou…
V porodnici dostaneš vzorky na vyzkoušení a stejně moc kosmetiky spíš škodí než prospívá.Zadeček můžeš mazat Bepanthenem - stejným jak na bradavky. A pak jsem používala Sebamed.
První měsíce jsem používala jen Bepanthen na zadeček a Bubchen olej na masáž těla a bříška po koupání, Nivea je taky dobrá. Na zimu jsme měli ještě jakýsi krém na obličej, myslím od Weledy a to bylo vše.
ahoj,
mě doktor na konci těhu řekl, at si koupím kalciovou mast, já k tomu ještě dokoupila Framykoin a na začátku mazala jen prdku.
Ale takhle dopředu je těžké říct, co koupit, protože nevíš, jak miminko na kosmetiku bude reagovat. Malá se na začátku osipala na bříšku po Avirilu, Batoleti i Nivee. Od té doby doposud používáme jen Sebamed, na který nedám dopustit. Malá je bez jediného pupínku a kráááásně voní. Sice je dražší, ale ve finále vyjde levněji, protože stačí malinko a krásně rozetřeš. Používáme těl. mléko, krém na zadeček ai do koupele
![]()
No, ono když to nesedne mrněti, může to dopoužívat maminka:-)
nic nekupuj, vzorečnky postačí a aspoň ozkoušíš co vám sedí a co ne..
Já mám vše jedině Nivea, ale koupu v čisté vodě, pak máznu krémem, jinak nic nepoužívám.. ![]()
Já jsem v porodnici dostala asi tak 2 vzorečky a to v množství tak na 1den
Při odchodu z porodnice jsem si pro malého koupila v lékárně lahvičku obyčejného slunečnicového olejíčku, na zadeček a na bradavky Bepanthen, ale ten nic moc nezlepšoval, spíš mě i malému vyhovuje Kalciovka(když už je opravdu potřeba). Momentálně používáme na zadeček Sudocrem a používám kosmetiku Babylove z DM od krémíků na zadeček, na tělíčko i mycí gel
Na obličej Niveu nebo obyč modrou indulonu.....
@Gabčulka píše:
My jsme používali Bepanthen (pro mimčo i pro mě na prsa) a Babylove z DM. Teď čekáme druhé a mám připravené to samé.
Jelikož se malé začala dělat vyrážka nejdřív na ručičkách a potom i na celém tělíčku, přešla jsem na Excipial Kids Lotion a hned to bylo pryč. Na ty žluté stroupky ve vláskách používáme Excipial Kids Emulzi.
@Gabčulka píše:
Jelikož se malé začala dělat vyrážka nejdřív na ručičkách a potom i na celém tělíčku, přešla jsem na Excipial Kids Lotion a hned to bylo pryč. Na ty žluté stroupky ve vláskách používáme Excipial Kids Emulzi.
A pomáhá ten Excipial Kids Emulze na ty žluté stroupky ve vláskách? A to jen namažeš a nic s tím neděláš? Nebo to i vyčesáváš?