Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamči.Mám asi blbý totaz,ale s máme s kamarádkou dilema.Konečně jsem sehnala pro 7 měsíčního prcka ovocný čaj.Pytlikový(MEGAFYT)ale je tam napsáno,že 1 šálek může pít jen jednou denně.1 šálek je na 2,5 dc.A kamarádka říká,že ten pytlík se má udělat právě do tohodle množství a jako by hned vypít,ale já mám za to,že když mu udělám ten pytlík do 1 litru a to bude pít celý den,tak je to to samé akorád,že to nevypije v jednom šálku ale ve větším množství vody.Můžete mi poradit?Je mi jasný,že je to asi blblá otázka,ale… za cokoli moc děkuju. ![]()
1 sáček se dá do šálku 0,25 l a to se dá dítěti. stejně ti v tomto věku víc jak toto množství nevypije
a nebo jo? pak to prokládej vodou.
Klidně bych ho dala do většího množství vody, podle mě to ničemu nevadí ![]()
No můj právě pije kolem půl litru,takže právě proto nevím.Ale řekla bych,že by mělo být přeci jedno,jestli ten sáček dám do 0,25 nebo do litru a bude to pít celý den.připadám si fakt jako blbec s takovou otázkou… ![]()
Taky teda nechápu proč může jenom jeden šálek ![]()
Já bych ty popisky nebrala tak doslova
To s tí, jedním šálkem taky právě nechápeme.Každopádně jsem byla ráda,že jsem konečně sehnala nějaký ovocný,krom granulý a pak čtu tohle…to už vážně člověk neví,co těm dětem dávat.
![]()
Mě to taky na tý krabičce dost zarazilo,ale dala bych jeden sáček do půl litru když víš kolik prcek vypije.Jako určitě mu to nic neudělá.Nevim proč by to musel hned vypít,to asi tak dělá jen kamarádka
![]()
podle me je to uplne jedno jestli to das do litru,
a co bylinkovy caje, ty nechce?
Já jsem v tomhle věku nechtěla zvykat děti na čaj, ale hlavně na vodu - takže jsem čaj dělala do doporučeného množství vody, nechala ho tam o trošku delší dobu (ono se to hezky ovonělo) a pak to dětem ředila vodou. Měli vlastně takovou voňavou vodu, zvlášť v létě to bylo docela osvěžující i pro mne.
doporucuju teekanee, je super, ovocny, neni v nem nic, co deti nesmi. je to vyslovene susene ovoce
On by vypil snad i z mrtvýho oko.
Pije uplně vše,akorád dávat mu jen vodu mi přijde divný.Nebo jsem divná já.
Hlavně jsem zjistila,že sehnat ovocný čaj není lehký,ale děkuju za tip,zkusím sehnat ten teekane,snad ho seženu,budu klidnější.Kámarádka se řídí jen tím,co je psáno to je dáno,ale se snažím uvažovat.
Takže děkuju.Kdyby náhodou byl ještě nejaký tip na čaj,kde nepíšou jeden šálek denně,budu strašně vděčná.
![]()
dávat mu jen vodu není divný … taky znám dost mamin, co to takhle dělají. Ale ovocný čajík je prostě lepší, nenaděláme nic
já se přiznám, že ho máme taky a nějak jsem to neřešila-dělám velký hrnek čaje na celý den, cca 0,5l. a ať děláme granulový nebo obyč. dám ho do toho hrnku a neřeším ![]()
No udělám to taky tak.Ted jsem koukala na netu a taky nic,takže to bude pít celý den,ikdyž tam píšou že se má dávat výhradně před použitím.To se mi líbí nejvíc.
Na druhou stranu je chápu,na něčem vydělávat musí…a jak nejlíp než na rodičích.
Proto napíšou cokoliv…
Ahoj, já malýmu dělám granulovaný čaj. Na návodu je dávkování 1 odměrka na 100ml čaje. Jednou jsem to takhle udělala a bylo to příšerně sladké. Takže dávám 2odměrky na 340ml. A jak malý flašku skoro dopije, tak to jen doleju vodou. Takže v závěru dne už pije jen čistou vodu.
S tím návodem na krabičce bych si nic nedělala. Já si taky vařím čaj, který je určený do 2,5dl do hrnku, který má 6,5dl a piju ho celý den.