Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Tak já jsem s nima taky moc spokojená, máme kecky na písek a bačkory s otevřenou špičkou na doma a jsem s nima max. spokojená. Jako celodenní bych je nedávala a jako první taky ne.
@beruska2× píše:
prosim te zirafa neni vubec zaruka nejake top kvality, hafo uzasnych kvalitnich bot zirafu nema, protoze to zvysuje cenu, to je cely, klidne kup botky kvalitni bez zirafy
Já právě synovi nekupovala žirafu, ale dle mého názoru to kvalitní botky byly. A má ploché nohy. Nevím právě, zda se žirafou by je ploché neměl a tak to řeším teď u druhého dítěte, abych tomu předešla. Všude mi „nutí“ jen tu žirafu
.
@Misula.vdf ony by děti do 3 let neměly mít tvarovanou stélku. Ploché nohy se také řeší až dýl. Nevím tedy jak máš staré dítko ![]()
Malé děti (cca do 3 let?) mají klenbu zarostlou tukem, takže se u nich plochá noha asi moc nepozná a ještě se to všecko vytváří.
@verenika píše:
@Misula.vdf ony by děti do 3 let neměly mít tvarovanou stélku. Ploché nohy se také řeší až dýl. Nevím tedy jak máš staré dítko
Neměly? to je pro mě novinka ![]()
Já jsem s Befado naprosto spokojená a jsme teda jedni asi z mála, kteří tyto botky měli i jako „první boty“. Koupila jsem je teda prvotně jako botky k šatičkám na občasné nošení, ale teda musím vám napsat, že dcera v nich měla stabilnější nožku než ve zdravotní obuvi z lékárny. Začla v nich prakticky okamžitě chodit a krok byl jistý a stabilní, to se opravdu o jiných botech, které máme (kožené, kotníčkové, s žirafkou) nedá říct. Dávám odkaz na sandálky, o kterých píšu

@vodaziva píše:
Já jsem s Befado naprosto spokojená a jsme teda jedni asi z mála, kteří tyto botky měli i jako „první boty“. Koupila jsem je teda prvotně jako botky k šatičkám na občasné nošení, ale teda musím vám napsat, že dcera v nich měla stabilnější nožku než ve zdravotní obuvi z lékárny. Začla v nich prakticky okamžitě chodit a krok byl jistý a stabilní, to se opravdu o jiných botech, které máme (kožené, kotníčkové, s žirafkou) nedá říct. Dávám odkaz na sandálky, o kterých píšu
A to mi přijde, že ta nožka nemůže být pořádně zpevněná ne??
. Když už tak spíš toto ne? http://www.obuvdetska.cz/…053/227.html
@beruska2× píše:
prosim te zirafa neni vubec zaruka nejake top kvality, hafo uzasnych kvalitnich bot zirafu nema, protoze to zvysuje cenu, to je cely, klidne kup botky kvalitni bez zirafy
Konečně rozumná slova ![]()
@vodaziva ano děti do tří (někdo říká do čtyř) by neměly mít boty s klenbou…
@1miss1 píše:
@vodaziva ano děti do tří (někdo říká do čtyř) by neměly mít boty s klenbou…
Já jsem z toho paf
. A jakou značku byste přímo doporučily holky?? Tu žirafu mi „nutí“ i neuroložka…
@Misula.vdf píše:
A to mi přijde, že ta nožka nemůže být pořádně zpevněná ne??. Když už tak spíš toto ne? http://www.obuvdetska.cz/…053/227.html
No to bych taky řekla, ale bohužel opak byl u nás pravdou. Vykračovala si náramně jistě a stabilně, mě přijde, jako by hodně záleželo spíš na té podešvi - lehkosti, dobrému tvaru, a např v botkách Santé - kožené, kotníkové, má problém dodnes, podrážka je příliš mohutná, celé botky jsou hodně vysoké, nožka podle mě špatně manévruje. Však si samy obujte kotníkovou koženou botu s tlustou podrážkou a např. baleríny, lehčeji a pohodlněji se chodí v balerínách. Je to sice dost šílené přirovnání, pokud jde o botku pro děti
ale snad mě pochopíte, co tím chci říct ![]()
@Misula.vdf píše:
Já jsem z toho paf. A jakou značku byste přímo doporučily holky?? Tu žirafu mi „nutí“ i neuroložka…
Ale Žirafa není značka, je to jen tzv. Certifikát o nezávadnosti dětské obuvi…jinak zanček kvalitních botiček máš spousty - Superfit, Fare, Essi, Protetika, Santé, DPK…je jihc spousty, každému dítku sdne něco jiného ![]()
@Misula.vdf A pro první krůčky bych volila spíše nějaké capáčky s měkkou podrážkou, aby se jí dobře ohýbala ![]()
@Misula.vdf tak u žirafy jde o to, že ta bota je zdravotně nezávadná ( ale upřímně, v dnešní době se dá už podplatit vše)a jak už tu někdo psal, tento atest hrozně zvyšuje cenu u tech bot a ono už samotná kožená bota je docela drahá. To, že je ta žirafa nezávadná ti však nezaručí, že Vám bude sedět a bude pro Vás vhodná.
Bohužel netuším co ti doporučit za značku, snd jiné maminky ví
já ted prodávala dětskou obuv a žirafu jsme neměli, měli jsme kožené kvalitní boty.
Bohužel v dnešní době je obrovská, hlavně mediální, masáž prosazující tyto atesty (neříkám, že jsou k ničemu), ale vážně nezaručí to, že to pro Vás bude to nej.