Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Na ty Superfity bacha, nejsou moc pevné v kotníku. Pár exemplářů možná jo. Teď prohlížela botky doktorka, máme teda Richter sandálky, které jsou do vysokého kotníku střihem, ale jsou stejně měkké jako Superfit a doktorce se moc nelíbily. Malé se vbočují kotníčky, tak doporučila taky žirafu. Ale to je problém, malá má úzkou nohu a všechny ty Fare, Santé jsou dost široké. Jedny jsem teda ukořistila. Befado mi přijdou ty kotníčkové docela fajn, ale na tenhle problém co máme asi taky ne úplně košér.
@hofka píše:
Na ty Superfity bacha, nejsou moc pevné v kotníku. Pár exemplářů možná jo. Teď prohlížela botky doktorka, máme teda Richter sandálky, které jsou do vysokého kotníku střihem, ale jsou stejně měkké jako Superfit a doktorce se moc nelíbily. Malé se vbočují kotníčky, tak doporučila taky žirafu. Ale to je problém, malá má úzkou nohu a všechny ty Fare, Santé jsou dost široké. Jedny jsem teda ukořistila. Befado mi přijdou ty kotníčkové docela fajn, ale na tenhle problém co máme asi taky ne úplně košér.
Ty jo, tak teď jsi mě s těma superfitama celkem dostala.. Mě teda přijdou v kotníku celkem pevné, ale nejsem odborník
teda v porovnání s tema befado jsou pevné fest ![]()
@mersii píše:
Ty jo, tak teď jsi mě s těma superfitama celkem dostala.. Mě teda přijdou v kotníku celkem pevné, ale nejsem odborníkteda v porovnání s tema befado jsou pevné fest
Říkám, asi jak který. Ale celkově při srovnání s jinýma jsou fakt měkké. Malé teda taky sednou perfektně:-)
My když byli na ortopedii s nožičkama, malý má trošku vpáčený kotníky. Tak říkal, že to tak mají všechny děti, že málokteré má nožičky 100% v pořádku
že se to prý časem srovná samo. Kotníkový boty nenosí malý už několik let, on v tom nemumí chodit
často tedy doma chodí bosky, hlavně v létě a když je teplo ![]()
Existují i názory, že by kotníkový botky nosit děti neměly, protože ty jim dáš pasivní oporu toho kotníku, ale jakmile má jinou botu než kotníčkovou tak tu nožičku to dítě samo neudrží, protože to nemá naučené. Ta noha by se sama měla posílit a sama se naučit držet ten kotník pevně. Ale opět, každý doporučí a poradí neco jiného ![]()
@1miss1
Já jsem někde četla, že nejdůležitější je pevný opatek, kotníčkové být ani nemusí-nej jsou prý takové polokotníčkové. Ale hlavně pružná podrážka a pevný opatek. Tak si pak vyberte ![]()
@1miss1 píše:
Existují i názory, že by kotníkový botky nosit děti neměly, protože ty jim dáš pasivní oporu toho kotníku, ale jakmile má jinou botu než kotníčkovou tak tu nožičku to dítě samo neudrží, protože to nemá naučené. Ta noha by se sama měla posílit a sama se naučit držet ten kotník pevně. Ale opět, každý doporučí a poradí neco jiného
No právě:-) Jeden řekne taky, že je vbočenej kotník normální, druhej se zhrozí. Takže volím kompromis. Na doma super pevné botky, na ven už míň.-)
@Minutet píše:
@1miss1
Já jsem někde četla, že nejdůležitější je pevný opatek, kotníčkové být ani nemusí-nej jsou prý takové polokotníčkové. Ale hlavně pružná podrážka a pevný opatek. Tak si pak vyberte
Tohoto se držím já
U nás je spíš jiný problém - syn ve 2,5letch nosí botky 28(opravdu má klasický nadměrek 0,7-1cm) a sehnat na něj pevný opatek nebo sandálky s pevnou špičkou a pevnou patou je problém
Všude mi řeknou, že to je velikost pro 4-5leté děti, které takové „vymoženosti“ už nepotřebují ![]()
Někdo se tu ptal na chlapecké tenisky Befado. My letos kupovali tyto http://www.boticka.cz/…robnosti.php?…
Vloni mel tyto http://www.boticka.cz/…robnosti.php?…
Naštěstí u nás ve městě sídlí tato prodejna „Botička“, ze které posílám odkazy, takže má zásoby i chlapeckých tenisek ![]()
@zoubky píše:
Někdo se tu ptal na chlapecké tenisky Befado. My letos kupovali tyto http://www.boticka.cz/…robnosti.php?…
Vloni mel tyto http://www.boticka.cz/…robnosti.php?…
Naštěstí u nás ve městě sídlí tato prodejna „Botička“, ze které posílám odkazy, takže má zásoby i chlapeckých tenisek
No tak ty první jsou opravdu moc krásné
![]()
Jinak mě logicky připadá důležitost toho podpadku a měkkosti podrážky. A jak jsem už i psala, v kotníkových botech se dcera (rok a měsíc) cítí opravdu hodně nejistě a dost padá - jakoby ty nožky měla dřevěné a nemohla s nimi přirozeně manévrovat. Přitom naboso už lítá jako střela.
Ahoj holky, chtěla bych koupit dceři (2apul roku) botky do tělocvičny na dětské cvičení, je BEFADO dobrý nápad? A popř. které?
Dřív jsem jí kupovávala sandálky (ESSI apod.), ale tu mě láká hl. cena, jen nevím, jestli se jí v tom bude dobře běhat? Díky za příp. ohlasy:-)
@pazitka Ahoj, já je Kubovi taky dávala od ledna na cvičení do tělocvičny. I na tvrdých parketách v nich běhal dobře a neklouzaly mu. Samozřejmě někdo řekne, že i na cvičení je potřeba kvalitní obuv, ale pokud máte cvičení jako my - 1-2× týdně na hodinku, tak bych to asi tolik nedramatizovala. Hlavně, aby jí dobře seděly a nepadaly ![]()