Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@1miss1 píše:
@vodaziva ano děti do tří (někdo říká do čtyř) by neměly mít boty s klenbou…
Tak to pak nechápu, proč většina botek s žirafou klenbu mají a vůbec, takové ty drahé rádoby kvalitní boty mají klenbu vesměs všechny
Díky za info ![]()
A jak už tu někdo píše, měla by být vcelku měkká podrážka, kterou rukou „ohnete“. Nesmí být tvrdá jako „kámen“.
Koupila jsem teď na doma a na cvičení sandálky Befado a moc velká spokojenost. I pro širokou nohu s vysokým nártem (jen dva pásky na sucháč), pevná pata, kožená stélka lehce tvarovaná, akorát pružná podrážka. A vypadají moc hezky. Měli jsme předtím sandálky Primigi a reklamovala jsem je už po 20 dnech, propadla se jim totálně stélka.
@vodaziva píše:
Tak to pak nechápu, proč většina botek s žirafou klenbu mají a vůbec, takové ty drahé rádoby kvalitní boty mají klenbu vesměs všechny![]()
![]()
![]()
Díky za info
On je problém taky v tom, že každý ortoped ti řekne něco jiného
já osobně dětem do 3 let budu kupovat boty bez klenby, pak zajdu k ortopedovi a pokud zjistí, že je něco špatně, nechám udělat spešl vložky a ty budu dávat do bot (ale budu stále kupovat ty bez klenby).
Já měla nohy dobrý, boty s klenbou jsem neměla a nohy mám dobrý do ted ![]()
jinak nechávejte děti běhat bosé nebo v ponožkách po trávě co nejvíce to jde
to je to nejlepší pro nohy ![]()
@vodaziva píše:
Tak to pak nechápu, proč většina botek s žirafou klenbu mají a vůbec, takové ty drahé rádoby kvalitní boty mají klenbu vesměs všechny![]()
![]()
![]()
Díky za info
Protože i názory ortopedů-odborníků se v tomto různí, a kžadá frima s botičkama se řídí rady toho svého odborníka se s vým výzkumem ![]()
Ale většina botiček do 3let věku dítěte má klendu měkkou, tzn. je to jen takový měkký lehce zmáčknutelný polštářek. Takže toho bych se asi nebála ![]()
@vodaziva Ale s plochou nohou se vtěšinou už děti rodí, myslím tím, že prostě to mají dané. Někdo může chodit od malička v nevhodné obuvi od Vietnamců a má nohy úplně OK. A některé děti mají od počárku kvalitní botičky a stejně jendou skončí s problémovýma nožkama…alee tím neříkám, že s enemají kupovat kvalitní botičky ![]()
Je to jako s kazivostí zubů ![]()
@zoubky píše:
@vodaziva Ale s plochou nohou se vtěšinou už děti rodí, myslím tím, že prostě to mají dané. Někdo může chodit od malička v nevhodné obuvi od Vietnamců a má nohy úplně OK. A některé děti mají od počárku kvalitní botičky a stejně jendou skončí s problémovýma nožkama…alee tím neříkám, že s enemají kupovat kvalitní botičky
Je to jako s kazivostí zubů
přesně náš případ
. No budu prostě používat rozum, pokud mi přijdou botky, že malé sedí koupím je. A případy, kdy se odborníci neshodnou se nějak množí…nechápu, vždyť to jsou důležité věci. Všechno je o penězích ![]()
Hmm, našla jsem docela hezký článek, který dává smysl:
http://svethomeopatie.cz/…chonozi-quot
Teda to je pro mě opravdu novinka, jsem ráda, že to vím, cíleně jsem hledala botičky s klenbou, takže špatně, navíc teda musím říct, že ty „lepší“ botky klenbu opravdu mají, např. první papučky na chození jsem koupila všemi vychvalované DPK a teď se koukám, taky s klenbou https://data.emimino.cz/…l4mqm19n.jpg. Ale je pravda, že je to opravdu měkký polštářek. Dceru už nechávám chodit doma na boso a v novém bydlení chci koberce, abych nemusela řešit chlad od plovoucí podlahy.
@Misula.vdf No právě. Jsou to dost důležité věci, tak se do toho pouští hodně lidí/vědců/odborníků, a každý se na tu věc prostě dívá jinak
. pak se v tom má nezkušená máma vyznat ![]()
Holky vím že to s tím nemá co dělat, ale také se nás to týká (mého syna). Předkožka u chlapečků…co s ní??? Jo a každý říká taky něco jiného ![]()
No nic, děkuju za rady…snad pořídím správně
Ja osobne s botama befado nejak extra spokojena nejsem.. koupila jsem jedny na „odlehceni“ na pisek a kdyz je srovnam se superfitama, ktere ma syn na normalni noseni, tak jsou tezke (hlavne špička), jsou latkove a blbe se obouvaji. protoze syn nema vysoky nart, musi mit v nich jeste jednu vlozku. ale zas za ty prachy se to da ![]()
Je pravda, že kotníčkový Befado se dost blbě obouvají. Ale za ty peníze na písek a na odrážedlo to stojí
loni jsme měli jen Essiny a na odrážedle mi je holky hned zničily, že mi zničí Befado mě už tak netankuje ![]()
Jinak do školky mám v plánu holkám koupit ty větrací Befado baleríny
Nosíme je na cvičení a naprostá spokojenost ![]()
Každopádně jako první obuv bych to nekoupila. ![]()
Holky trochu OT.. koukala jsem do katalogu Befada a zdá se mi, že dělají jenom holčičí obuv. Kdo máte kluka neposlali byste mi pls odkaz který kecky jste mu koupily?
@Rona
Např tady: http://www.obuvdetska.cz/…rezuvky.html a pak na MMB jich mají spoustu a levnější
Ještě mám dotaz-je někde prodejna na severu Čech-Ústecko-kde se dají Befada koupit? Raději totiž botky zkouším přímo na nožičku.