Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
debra24 : S těmi maržemi to nemáte podložené. Pokud vás obchodník bere na hůl, tak objednávejte přes jinde.. Ale nějaký zisk být musí. Obchodník, výrobce i zaměstnanci taky chtějí jíst. Evidentně jste se Superfitem nespokojená. Možná jen s cenou? České boty jsou levnější ale za jakou cenu? Minimální inovace, žadné nové technologie, nesoučasný dizajn, levné materiály… Jen aby cenu udrželi a nepřeválcovala je zahraniční konkurence. Nenadávejte na cenu, vždyť není nic snazšího než si koupit boty levnější. Jen jestli to ještě bude bota. Nezávadná, kvalitní a neničící nohy.
Všechny Superfity zimní mají Goretex membránu. Pokud do nich teče, tak je to na reklamaci. Mokré ponožky mohou být s přespřílišného pocení nohou nebo napadaného sněhu přes okraj obuvi. Vyzkoušejte do boty nalít vodu, když z ní začne vytékat, je vada v membráně. Ale to je nepravděpodobné. Obuv se musí impregnovat a ošetřovat.
Všechny goretex membránu nemají. Dělají se ve dvojím provedení s i bez. Máme už druhý rok zimní i celoroční a … spokojenost. Cena je ale fakt veliká.
Peta2012 : Která zimní obuv Superfit nemá Gore tex? Kvalitní obuvi na obdobné úrovni je víc, takže nevidím důvod pro všechny ty nářky na diskusích. S internetem snad umí pracovat už všichni.
České boty jsou také kvalitní,ale jsou mnohem těžší než superfitky, malá trošku huře chodí a ta jejich ohebná podrážka na zimních goratexových byla jediná, ve které nechodila jako kosmonaut, jsem s nimi maximálně spokojená, máme na doma sandálky fare a už je nechci, mají podrážku oproti superfitům o dost tvrdší i jsou těžší. Za mě superfit a maminy si chválí i Richtery, tak uvažuju, že zkusíme. Cena je vyšší, ale i od českých kvalitních bot ne o tolik, dají se pak i dobře prodat a já se snažím nakupovat ve slevách,jak to jde ![]()
@debra24 píše:
kazdy prodejce bude doporucovat superfit, protoze na nich ma dvakrat tolik nez na ceskych botach. To by byla blba, aby doporucovala jine s mensim ziskem.....ja si zase nemuzu vynachvalit pegres, kuze kvalitni, mekoucke, je to asi otazka nazoru. letos jsem se nechala ztrhnout superfit manii a koupila superfitky na zimu a oba kluci v nich maji mokro, tak jsem dost nastvana, byly oboje pres 1500,–-. Myslim, ze se najdou daleko lepsi boty za lepsi penize, ale neni kolem nich takovy hubmuk. Kamaradka mela primigi a super, druha koupila pegresy kozene a k tomu sněhule, oboje mela za tisicovku a je navysost spokojena - a rozdil v cene byl veliky. myslim, ze kolem superfitu je dost hysterie, jsou to fajn boty, ale stejne se daji koupit za polovinu. ja uz do nich nepujdu. ale to je ve nazoru, ale abych dala za boty pro deti za kazde 1500 a jeste do nich teklo
Měli jsme na zimu Superfity už dvakrát a nestalo se mi, že by propustil vodu, navíc jsou super teplý a ani v minus 20 neměl syn studené nohy a to dávám jen punčocháče- Takže v tom případě jsem ochotná takové peníze investovat, protože vím, že celou zimu nebudu muset nic řešit. Takže si spíš myslím, že to byla nějaká náhodná vada, zkus je reklamovat.
ono totiz jestli jste nekdy dali goretexovy boty na topeni nebo k topeni tak zacnou propoustet, takhle nam ve skolce znicili jedny celoroky goretexovy. a taky i goretex by se mel impregnovat. jinak nevim jak je to mozne , meli jsme nekolikero zimnich ci celorocnich bot superfit nebo viking a v pohode
Superfit i richter malej měl. Ja si koupím na jaro woodstone, nikde jsem fotku nenašla, jen seznam prodejen.Jsou asi jen v Renu.Mate zkušenosti,?Mam je koupit i malýmu?
kazdy prodejce bude doporucovat superfit, protoze na nich ma dvakrat tolik nez na ceskych botach. To by byla blba, aby doporucovala jine s mensim ziskem.....ja si zase nemuzu vynachvalit pegres, kuze kvalitni, mekoucke, je to asi otazka nazoru. letos jsem se nechala ztrhnout superfit manii a koupila superfitky na zimu a oba kluci v nich maji mokro, tak jsem dost nastvana, byly oboje pres 1500,–-. Myslim, ze se najdou daleko lepsi boty za lepsi penize, ale neni kolem nich takovy hubmuk. Kamaradka mela primigi a super, druha koupila pegresy kozene a k tomu sněhule, oboje mela za tisicovku a je navysost spokojena - a rozdil v cene byl veliky. myslim, ze kolem superfitu je dost hysterie, jsou to fajn boty, ale stejne se daji koupit za polovinu. ja uz do nich nepujdu. ale to je ve nazoru, ale abych dala za boty pro deti za kazde 1500 a jeste do nich teklo