Dětské kolo 16 - recenze

6131
1.7.15 14:00

dětské kolo 16 - recenze

Ahoj, sháním starší kolo vel.16 pro našeho čtyřleťáka. Na bazárku jsem narazila na Velamos Cross, nemá někdo? Potřebovala bych doporučení na ověřené značky, ať vím, co hledat. Chtěla bych nějaké kvalitnější, ale vůbec nevím, podle čeho mám posoudit, které kolo je vhodné.
Za rady děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
1.7.15 14:05

Ten Velamos neznám, ale nešla bych do něj: http://www.babyweb.cz/…elamos-cross . Jinak bych koukala hlavně na hmotnost, to asi v první řadě. Hrozně se to totiž liší, ty 16 kola bývají hrozně těžká a menší děti s tím mívají často problém - je to pro ně velké a těžké. Když jsme sháněli pro syna kolo, klidně se to lišilo i o 4 kg, seděla jsem u toho dlouho. Nakonec máme Author Orbit: http://cz.author.eu/…5-ua42830201, konkrétně z druhé ruky toto z kolekce 2013 a jsme spokojení. I tak ale na tom syn moc jezdit zatím nechce. Naučil se jezdit na kole na 12 a ta 16 je pro něj právě ještě velká a těžká, moc dobře se na tom ještě necítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
1.7.15 14:15

S konkrétní značkou zkušenost nemám, ale čerstvou zkušenost mám tuto: synovi jsme koupili nějakou bazarovou 16 a asi na něj byla opravdu těžká nebo nevím, absolutně to nebyl schopný ušlápnout, nerozjel se ani s postranními kolečky. Pak táta vyklízel garáž a našel kolo po mé sestře, které má tak 25 let a ono ejhle! Syn se během jednoho odpoledne naučil jezdit i bez koleček. Takže já bych se na prvním místě řídila tou hmotností, případně kolo vyzkoušet se synem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.7.15 14:19

@AliTad Přesně. Ty kola bývají opravdu těžká, je to mazec. 8o Kluk ten náš Author tedy ušlápne víceméně v pohodě (po rovině, do kopce taky ještě ne), ale ten rám je pro něj jednoduše ještě těžký. Když má nasedat nebo sesedat, tak se pomalu kácí k zemi i s kolem a to není žádný drobek. Kolo má 9 kg, nabízela nám kolegyně z práce nádherný Olpran a ten měl dokonce víc jak 11kg… po té malé 12, na které si byl jistý a na které se všechno naučil, je tohle prostě rozdíl. Nemá na to ještě sílu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
1.7.15 14:48

Nejdůležitější je podle mě,,převod,, vyber kolo aby se na něm šlapalo zlehka, pak ani váhu kola děti nepoznají. Syn jezdí na kole od dvou let a v pěti letech přesedlal na 20´´ s přehazovačkou a jak si libuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
1.7.15 15:09

Doporucuju kolo Specialized. Moje dcera je drobna, je ji 4,5 a ma kolo 16 ku a jezdi na nem jako drak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6131
5.7.15 13:47

Díky všem. Hledám na bazárcích. Specialized bych brala hned, ale to už je bohužel nad rámec našich finančních možností :?. I bazarové je drahé.
Zatím pokukuju po Leader Fox a Author, známá doporučovala i kolo z Decathlonu nebo Hervis sportu, ale do toho se mi moc nechce. Nemá někdo zkušenost???

Mám možnost koupit starší Leader Fox Fox, ale nemůžu nikde najít, jakou má hmotnost, nebo Leader Pony :nevim:

Budu ráda za další rady, zkušenosti, doporučení, do srpna musím mít kolo doma a nemůžu se rozhodnout :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9450
5.7.15 13:50

Měli jsme specialized, další velikosti už leader fox.
Kukni ještě na demu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ